Futsalin 1-divisioona vihdoin käsillä

7.10.2015

Sarja-avaus PJK (Pirkkala) vastaan lauantaina Raahessa klo 14.00.

14 ottelua: 11 voittoa, 3 tasapeliä. Ei tappoita. Maaleja hyökkäyspäässä huikeat 140 (k.a 10/peli). Siihen päälle 2 nousukarsintaottelua jotka kumpikin päättyi tunnetusti Raahen kauneimman seuran voitonjuhliin.

Kyllä, nämä kuulostaa kunnioitettavilta ja mukavilta tilastoilta itse kenenkin korvaan, mutta tosiasia on se, ettei näillä viime vuoden futsalin tilastoilla ole tuon taivaallista merkitystä lauantaina klo 14.00, kun kauan odotettu futsalin 1-divisioona vihdoin pärähtää liikuntahallilla käyntiin. Jos raahelaisyleisö ja kieltämättä varmaan AS Moonin pelaajatkin ovat viimeisen 4-5 vuoden aikana tyydyttäytyneet jatkuviin voittoputkiin 2-divarissa, niin nyt ovat edessä varmasti huikeasti suuremmat haasteet aivan jokaisesta ottelusta lähtien. Koska monella tätä lukevalla ei varmasti täysin selvää tietoa ole siitä, minkälaisten muutosten edessä on AS Moonin futsaljoukkue tulevalla kaudella verrattuna edellisiin vuosiin, niin tässäpä pari pointtia pureskeltavaksi:

1) Kauden pituus: Aikaisempina vuosina on totuttu läpsyttelemään sarja läpi 2 kierroksella, sarjapelejä kertyen n. 12-14 vuoteen. Talven kuluessa on vietelty välillä vapaita vkl ja sarjataukoja ja vapaa-aikaa on riittänyt. Edessä oleva 1-divisioona kestää kalenterista tarkastettuna yli 6kk, sarjan päättyessä maaliskuun lopulla. Ymmärrystä ja kärsivällisyyttä vaaditaan myös pelaajien kotijoukoilta, kun katsoo kalenterista mahdollisesti seuraavaa vapaata viikonloppua. Se löytyy muuten 30.11, eikä sarjassa muutenkaan suurempia taukoja ole lukuunottamatta parin vk joulutaukoa. Sarjassa pelataan yhteensä 22 ottelua, kun jokainen vastustaja kohdataan sekä kotona että vieraissa.

2) Pelimatkat: Jos aikaisemmin on kirottu että jumalauta miten jaksaa jonnekin Kemiin lähteä sunnuntai aamuna painaan futsalia, niin tänä vuonna viedään bussimatkailu vielä hieman uudelle levelille. Siinä saa mantsan opettajakin karttaa selata ihan huolella, kun bongailee sarjan vastustajia koordinaateista. Jos on koulussa nukuttu oppitunnit mantsan tunneilla, niin kattokaapa huvikseen kartasta missä sijaitsevat esim. Joensuu, Turku, Pori, Rauma ja tietekin Helsinki. Tulee bussissa sökön pelaaminen aika tutuksi, kun lähin pelireissu suunnataan Lapualle. Noh linja-autossa ompi tunnelmaaaa....

3) Taso: Tämähän se lopulta kaiken ratkaisee. Varmasti tulee vastaan kovia porukoita, osalla tavoitteena kauteen lähdettäessä nousta futsalin liigaan. Varmasti löytyy taitavia yksilöitä ja taktisesti täysin uudenlaisia joukkueita, joita ei ole Raahessakaan liikuntahallilla pyörähtänyt. Mutta mitä sitten? Huonot joukkueet eivät 1-div nouse, ja parhaimmillaan pelatessaan AS Moonia ei kaada 1-div ainutkaan joukkue. Siitä lähdetään liikkeelle. AS Moon solmi myös kauden kynnyksellä merkittävän seurojen välisen yhteistyön, kun farmisopimukseen löydettiin viime vuoden Suomen paras seura futsalista: Sievi Futsal. Kauden aikana tullaan varmasti näkemään muutamia uusia kasvoja liikuntahallin parketilla, sekä seuran omat "juniorit" pääsevät myös pelailemaan Sievissä U-21 liigaa sekä ken tietää, ehkä liigaporukankin vauhtia.

Ja yksi asia pidetään sitten vielä lopuksi varmana: Raahesta löytyy sarjan v-mäisin paikka pelata vastustajalle. Siihen riittää kun saapuu parin kaverin kanssa kotipeleihin, pistää perseen penkkiin ja muistaa ettei urheilutapahtumissa olla yleensä turpa kiinni vaan kannustetaan omia. Väliajalla kahvia ja pullaa ja taas mennään. Ja töissä/koulussa hehkutetaan sitten seuraavana päivänä tutuille että tuuppa sinäki ens kerralla kattomaan. Koitetaan tarjoilla parketilla semmoista tuotetta katsojille, että saa rahoille vastinetta. Keinänen hämmentää vastustajan lisäksi tuomareita ylhäällä, Hämeenkorpi ravaa ylös-alas että parketti sauhuaa, Paakkari ja Knuutinen kisuttaa etelän vastustajia etteivät bussiin löydä ja Heiskanen leijuu totutusti muuten vaan 15cm maan pinnasta.

ELI: lauantaina klo 14.00 kauden kotiavaus liikuntahallilla. Vastassa PJK Pirkkalasta (on muuten ennakkoon yksi sarjan kovimpia joukkueita). Liput 5e, ja vielä kerkeää kausikortit lunastaa (40e). Tulloo halavemmaksi ja saa hyvän omantunnon kun tietää että on pojille ruokarahaa pelireissuille tiedosa :D

-JH