Tuplaviikonlopulta ei tuliaisia Raaheen

Juho Heiskanen
27.10.2015

Zenith - AS Moon 5-2 (1-1) Ilves FS Akatemia - AS Moon 2-0 (1-0)

Zenith pelistä lyhyesti kuultua: 

- Zenith oli varsinkin ekalla jaksolla odotetun hyvä. Toisen jakson ekaa puolikasta vietiin vaikka Zenith olikin iskeny heti jakson alussa johtoon. Painostuksen aikana saatiin tasoitus mutta heti perään soi omissa. Liivillä haettiin tasoitusta, ei osunu, sit tyhmästi rikkeet täytee ja pilkulta 4-2. Lopussa viel yks tyhjiin ja Zenithille ansaittu voitto. Oltiin hyökkäyspäässä varsinkin ekalla jaksolla liian löysiä, ja lähdettiin ehkä liian passiivisesti muutenkin pelaamaan ekaa jaksoa. Toisella jaksolla prässiä ylemmäs ja rohkeus omaan tekemiseen, jonka kautta toinen jakso olikin jo selkeästi parempaa. Maalinteko oli jo lauantaina varsin nihkeää, ja lopussa henkilökohtaiset epäonnistumiset kaunisteli numeroita kotijoukkueelle. Meidän maalit Keinänen 2.

Sunnuntaina tehtiin selkeä parannus pelillisesti Ilvestä vastaan Tampereella, mutta maalintekoon kaaduttiin kun tolppia lähemmäs ei osuttu. Lyhyt kuvaus myös sunnuntain Ilves matsista:

-Ei ollu tolpat ja maalinteon jumalat raahelaisten puolella tällä reissulla kun Ilves otti pisteet 2-0(1-0). Huikea parannus eiliseen pelillisesti kuitenkin. Ilvekselle 3 liigapelaajaa mukana mut silti vietiin ottelua suurimmalta osin. Mutta ne tärkeimmät eli maalit kääntyi Ipalle. Ekalla jaksolla alimman miehen pallonmenetys 1,5min ennen taukoa ja sijoitus läheltä sisään. Raahelaisilta tolppaan kiskoi Aittola ja parit kerrat ammuttiin loistavista paikoista päin mokea, joka oli tänään hyvä. 

Toinen jakso alkoi kans hyvin. Saatiin ylivoimahyökkäyksiä ja läpiajokin mutta ei perkele mene nii ei mene. Riskilläkin painettiin karvausta ylös ja pari kertaa pääsi Ilves paikoille. Silti 2-0 tuli noin jakson puolessa välissä hieman puskista. Liigasta mukana ollut maajoukkuemies Tatu Ahonen pääsi kääntymään ja laukoi etukulmaan vaikeasta asennosta. Viimeiset 5 min liivillä mutta ei sisään edes metristä. 
0p reissusta joka on karu fakta. Silti varsinkin tänään pelattiin maalintekoa lukuunottamatta mielestämme helvetin hyvin. Sarjakärki oli suurimman osan pelistä vastaanottajana. Ensi vkl treenataan rentous maalintekoon ja palataan kotiottelussa takaisin voittojen makuun.