PS Villa - AS Moon 3-3 (0-2)

Juho Heiskanen
8.11.2015

Draamaa/komediaa Hyvinkäällä

Eilen saatiin yksi sarjapiste tuliaiseksi Hyvinkäältä, kun sarjakakkosena olleen PS Villan kanssa tasattiin pisteet 3-3 (0-2).

Ihan siedettävä tulos nousijajoukkueena viime vuoden liigajengiä vastaan, mutta 0-3 johdon sulaminen vikan 10min aikana pisti harmittamaan. Sen sijaan 3-3 tasoitusmaali 27sek ennen loppua jätti suoranaisen paskan maun suuhun, jonka arkkitehtina toimivat tällä kertaa ottelun pillipiiparit.

AS Moon yöpyi jälleen pe-la yön reissunpäällä, ja joukkue puhkuikin energiaa jo tunteja ennen ottelun alkua. Puitteet olivat Hyvinkäällä kunnossa ja pelialusta oli hyvin samankaltainen Raahen liikuntahalliin kanssa. Myös yleisöä oli kerrankin vieraspelissä paikalla. Hieman vajaamiehisenä oltiin matkassa, kun joukosta puuttui pelaajavalmentaja Hämeenkorpi, kapteeni Uusitalo sekä Sievin u-20 mukana ollut Heinonen.

Eka jakso sujui raahelaisilta loistavasti. Aikalailla ensimmäisistä paikoista iskettiin 0-2 johtoon ja vastustajan peliä kyettiin lukemaan varsin selkeästi puolustuspäässä. 0-1 maalissa Heiskanen ja Paakkari pelasivat ylhäällä seinäsyötöllä tilaa itselleen, ja pian Kaitsu tarjoilikin kovan syötön kohti takakulmaa jonne Ville Määttä liukui iskien pallon maaliin. 0-2 maalissa AS Moon sai pidettyä pitempää hyökkäystä oikealla laidalla josta Paakkari pudotti Keinäselle alaviistoon. Maalijyvän jälleen löytänyt Keitsu pommitti kovaa ylös ja kotiyleisölle perseet penkkiin. Vastustajan pelityylinä oli koittaa jauhaa palloa alhaalla ja houkutella karvaajia ylemmäs, jolloin he pistivät nopeaa syöttöä targetille ylös ja taustalta pyrki miehet nousemaan nopeaan vastapalloon/pikkunättiin syöttöön vierelle. Pari kertaa paikkoja avautuikin kun hätiköitiin miesvartioinnissa, mutta maalilla virheettömän pelin pelannut Junnu napsi pahimmat tilanteet hienosti.

Toinen jaksokin alkoi hyvin kun ekassa vaihdossa Patanen laukoi rimaan. Vähitellen PS Villa nosti riskillä karvausta ja pelitapaansa ja olivatkin ensimmäistä jaksoa parempia. Silti 4-4 pelissä emme kokeneet ottelussa olevan suurta painetta ja täys pistepotti alkoikin tulemaan mieleen kun Teemu Aittola laukoi 0-3 Määtän pudotuksesta 10min ennen loppua.

Sitten Villa otti fiksusti riskin ja liivimiehen kehiin. Ja heti alkuun painostus tuotti 1-3 kavennuksen kun Moonin kärkikarvaus jätti puhkaisevalle syötölle liian hyvän väylän ja maalin takakulmalta pääsi kaveri naulaamaan helposti tyhjiin. Tämän jälkeen painettiin nöyrästi timanttina puolustustaistelua ja Villa haki paikkoja kavennukselle. Noin 5-6 min varmaan kestettiinkin mutta lopulta vastustajan hyvä ja maltillinen yv peli tuotti vasemmalta reunalta maalin yläkulmaan 2min ennen loppua.

AS Moon pisti viimeiseksi 2min kentälle erikoiskentän puolustamaan. 1,5min nelikko teki kaiken oikein mutta sitten tapahtui ristiriitaista settiä. Sillanpää makaa liikkumattomana maassa maalin edustalla ja ei pysty nousemaan maasta. Vastustaja jatkaa pyörittämistä useamman sekunnin, yleisö pauhaa ja AS Moonin penkki huutaa toiselle tuomarille keskeyttää peli. No ei keskeyttänyt. Sen sijaan Villa pelaa pallon yhä maassa makaavan Sillin viereen tulleelle vapaalle miehelle joka iskee tasoituksen alakulmaan. Sitten kiehuukin hieman tunteet. Tuomaristolta pyydellään selitystä tilanteeseen. Vaihtopenkin puolella ollut sankari ei posket punaisena saa sanaa suustaan. Toinen tuomareista sentään selittää oman näkemyksensä, josta nyt jokainen voi itse tulkita menikö putkeen: 
-"näin että ei osunut päähän ja ei ollut todennäköisesti tajuton" 
-"näin että osui alavatsaan"

Tilanteessahan vastustajan mies juoksi polvi pystyssä Sillin alavatsaan. Ilmat pihalle ja kylkiluut koville. Todennäköisesti 99 kertaa sadasta tuomarit olisivat viheltäneet pelin poikki jos pelikello olisi ollut vähemmän ja pelitilanne muu. Fair play meiningistä nyt ei viitsi sen enempää spekuloida. Oltaisi itse haettu tilanteessa maalia PS Villan saappaissa? Ehkä. Tuomareiden selitykset tapahtumille kuitenkin vetivät hermot koetukselle. Mutta se siitä. Parin reissun kokemuksella voidaan kuitenkin todeta että pohjoisessa osataan pillihommissa myöntää virheensä eikä mumista itsekseen kun pyydetään selitystä.

Piste kuitenkin pienellä ringillä Hyvinkäältä. Mennään eteenpäin!