Sarjakärki saapuu vierailulle

Juho Heiskanen
13.11.2015

AS Moon - FC Rauma la 14.11 klo 14.00 Raahen Liikuntahallilla. Liput: aikuiset 5e, alle 12v, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät 2e. Maksuvälineenä käy myös Smartumin setelit.

 

Raahelaisylpeys AS Moon on aloittanut haastavan urakkansa futsalin 1-divisioonassa varsin kelvollisin ottein. Jo saunailloissa ja palavereissa huudeltu päätös siitä, ettei kotiluolasta vastustajat pisteitä helpolla hae, on selkeästi pitänyt kutinsa. Kolmesta kotiottelusta AS Moon on ottanut 2 selvää voittoa ja kauden avausottelusta tasurin. Pitkiltä vierasmatkoilta ja mökkeilyviikonlopuilta saatiin viimeksi ansaittu, mutta edelleenkin kitkerä tasapeli Hyvinkään PS Villaa vastaan. Ensimmäinen tuplaviikonloppu Etelä-Suomessa tuotti toisaalta kaksi tappiota. Näin ollen AS Moon löytyy edelleenkin tasaisessa sarjassa sijalta 6. Huomionarvoista on mm. AS Moonin tehtyjen maalien määrä: 6 ottelussa 26 kihausta, jolla irtoaa sarjassa 3 eniten tehdyn joukkueen titteli. Seksisamba on ollut täten tehokasta tässäkin sarjassa!

Lauantai-iltapäivän haaste tuleekin sitten suoraan sarjan piikkipaikalta, kun FC Rauma saapuu Satakunnasta vierailulle. Sen lisäksi että Rauma tunnetaan mm. pitsinnypläyksestä sekä Raahen tavoin meri- ja satamakaupunkina, on FC Rauman joukkue myös hyvin tuttu Suomen futsalkentillä esiintyen muutama vuosi takaperin aina liigassa asti. FC Rauman alku sarjassa on ollut kova: 6 ottelusta 5 voittoa ja vain PJK:lle kärsitty 5-1 vierastappio kauneusvirheenä.

Joukkueesta löytyy myös kenties sarjan nimekkäimmät pelaajat:

Pelaaja-valmentaja Niila Asunmaa on jatkanut tehokkaalla päällä. Kokemuksen lisäksi Asunmaa tarjoaa joukkueelleen tehoja hyökkäyspäässä, josta todisteena 7+3 tehot. Vaikkakin 7 osumasta 5 heilahti jo kauden avausottelussa, on Asunmaa yksi Rauman vaarallisimpia maalintekijöitä.

Jarno Majamaa on tuttu nimi esimerkiksi Ilveksen liigaporukoista. Tämä futsalkenttien Phil Kesseliä etäisesti muistuttava jantteri osaa myöskin maalinteon turhan hyvin AS Moonin kannalta.

Ja viimeistään kauden edetessä on FC Rauma luonut joukkueestaa kenties nimekkäimmän jengin tähän sarjaan, kun joukkoon on liittyneet myös Jussi & Juuso Aalto. Molemmilta löytyy futiskenttienkin kautta kokemusta Suomen huipulta. Jussi Aalto pelasi esimerkiksi TPS:n riveissä vielä viime kaudella. Tehoja näiltä kahdelta on löytynyt myös futsalin parissa, joten hyökkäysosaamiseltaan voidaan olettaa lauantaina helevetin haastavaa vastustajaa.

Mutta kuten nähtiin esimerkiksi cup-matsissa FC Kemiä vastaan, mitään ei tarvi AS Moonin tällä hetkellä kusi sukassa pelätä, vaan jokaisessa matsissa on avaimet voittoon. Bussimatka Raumalta Raaheen lauantaiksi voi myös syödä vastustajan nimekkäiltäkin pelaajilta motivaatiota. Siihen päälle vielä sarjan kovin futsalyleisö tunnelmoineen, niin jumalauta tässähän on taas eroottinen lataus päällä kun odottelee huomista!

AS Moonin pelaajatilanne elää jälleen kerran 50-60% tilanteita ennen huomista. Eilisissä peliä edeltävissä treeneissä vielä muutamat pelaajat olivat pelikunnon suhteen mysteereinä. Varmoina poissaolijoina ovat kuitenkin Jesse Heinonen, joka taituroi Sievin u-21 mukana nuorten liigaa, sekä Aleksi Kylmälä jolla on pientä vammaa hoidettavana.

Mutta anyway, nähdäänpä huomenna hallilla klo 14.00. Koko suku taas mukaan, pistetään jälleen 200 katsojan määrä rikki ja hulinat pystyyn. Siitä sitten voitolla AS Moonin sponsoreiden Pub Ottopojan ja ravintola BluesMoonin yöhön. Lippujen hinnat normaalisti, ja kausareitakin saa 30e alehintaan ottelun lipunmyynnistä!