Pisteet jäi Pohjois-Karjalaan

30.11.2015

SC Riverball - AS Moon 3-1 (2-1)

AS Moon matkasi aikaisin sunnuntai-aamuna kohti Joensuuta, jossa vastaan asteli kotikentällään voittamattomana ollut SC Riverball. Tarkoituksena oli avata vieraspeleistäkin voittoputki ja saada hyvä alku loppusyksyn rutistukselle ennen joulutaukoa. Rosteri oli leveä, kun yhteensä 12 pelaajaa oltiin saatu matkaan. Ville Määttä & Aleksi Kylmälä olivat ottelusta sivussa, ja muutama pelaaja oli reissussa mukana puolitehoisena loukkaantumisista toipuvina. Pitkä bussimatka aamutuimaan alle ja Joensuuhun saavuttua pienelle hölkkälenkille jotta jalat saatiin auki. Pelialustana Joensuussa oli tuttu parkettilattia, joskin huomattavasti pienempi kuin Raahen liikuntahallilla. Olosuhteet kuitenkin vallan hyvät ja yleisöäkin hieman alle 100 paikalla.

Vastustajan riveissä esiintyi tälle kaudelle ensimmäistä kertaa tuore Veikkausliigan suomenmestari SJK:sta, eli Timo Tahvanainen. Hämppä painotti ottelupalaverissa Tahvanaisen vasurin kiinniottamisen lisäksi myös maaleja tykittäneen Sammy Pylkin tarkkaa vartiointia. Kovasti koitettiin neuvoja palaverissa kuunnella, mutta niin vain molemmat iskivät ottelussa yhdet maalit pömpeliin.

Ottelu alkoi AS Moonilta turhan varovaisesti. Hyökkäysalueella saatiin pariin ekaan vaihtoon jo muutamat pallonhallinnat, mutta kaverin auttaminen unohdettiin eikä tukea tullut alhaalta päin ylhäällä pelanneille kavereille. Vähitellen kotijoukkue alkoi hallitsemaan palloa, ja avausosuma nähtiinkin jo reilun 3min jälkeen. AS Moon menettää pallon ylhäällä ja on samalla painellut turhan innokkaasti miesylivoimalla ylöspäin. Vastustaja pääsee katkoon ja keskiympyrässä karvannut Hämeenkorpi liukastelee sen verran, että vastustaja pääsee 2vs1 hyökkäykseen. Ensimmäinen kuti kolahtaa tolppaan, mutta reboundiin kerkeää Tahvanainen ensimmäisenä, ja nikkaa pallon tyylikkäästi kantapäällä ohi maaliviivalla seisoneen Hämpän.

Tämän jälkeen AS Moon saa luotua muutamat laadukkaat laukaukset keskisektorilta, mutta hieman turhan kaukaa, jolloin Riverballin parhaana palkittu maalivahti Juha-Matti Ryynänen pääsee näyttämään kotiyleisölle muutamat mallikkaat pelastukset. Pari kertaa ollaan maalinedustalla ohjauksineen välissä, mutta ohjaukset suuntauvat aina ohi maalin. Hieman alle 6min kohdilla tulee kylmää suihkua niskaan, kun kotijoukkue karkaa jo 2-0 johtoon. Jälleen vastahyökkäys nopeana kohti raahelaispäätyä, pallo sivurajasta yli ja kotijoukkue on tilanteessa selkeästi enemmän hereillä. AS Moonin nelikko hakee vasta muotoaan, kun Pylkki pääsee tinttaamaan vastapallosta etukulmaan 2-0.

Seuraavat 10min mennään kohtalaisen tasaisesti ja parit kerrat kolisee tolpat molemmissa päädyissä. Lopulta ajassa 16.20 kapteeni Uusitalo ohjaa taidolla (tuurilla?) maalinedustalta Hämeenkorven laukauksen sisään ja kaventaa ottelun taukolukemiksi 2-1. Pelillisesti ihan ok avausjakso, vaikkakin tempo pysyi ottelussa tavallista matalempana.

Toinen jakso alkaa mahdollisimman huonosti, kun reilun 21min kohdilla vastustaja iskee helpohkosti 3-1. Jo ottelupalaverissa läpikäyty tilanne kosahtaa omiin, kun vastustajan maalivahti nakkaa kaaripallon järkälemäiselle Anton Kuzminille, joka on päässyt AS Moonin alimman pelaajan ja maalivahdin väliin -> tyylikäs nikkaus päällä ja pallo ohi Vähäkankaan 3-1. Sitten haetaan seuraavat 10min kovasti kavennusosumaa, mutta edes takatolpilta ei osuta ja vastustajan maalivahti jatkaa hienoa otteluaan. Kotijoukkue tyytyy toisella jaksolla maltillisempaan hyökkäyspeliin ja puolustaa tiukasti oman kenttäpuoliskonsa. Reilut 4min ennen loppua koitetaan hakea kavennusta vielä ilman maalivahtia, mutta ilman tulosta. Näin ollen pisteet jäävät Pohjois-Karjalaan ja pitkä kotimatka Raaheen ilman tuliaisia.

Ensi vkl vietetään vapaata pelihommista ja seuraavan kerran lähdetäänkin 2vk kuluttua tuplavkl-reissuun Poriin ja Turkuun. 2 viikkoa aikaa saada maalinteko raiteilleen, sekä juonikkuutta viimeiselle kolmannekselle. Puolustuspelaaminen oli Joensuussa suurimman osan hyvin hallussa, mutta silti ainakin 2 osumaa meni nukahduksien piikkiin. Futsalissa se vain soi helposti omissa, kun sekunninkin nukkuu tilanteessa.

Ottelusta on myös kotijoukkueen tekemä lyhyt kooste maaleista ja parista hylätystä osumasta:  https://www.youtube.com/watch?v=y5AGEiwwllg

AS Moon maalit: 2-1 Uusitalo (Hämeenkorpi)

AS Moon:

Janne Vähäkangas (mv).

1-kenttä: Patanen-Hämeenkorpi-Aittola-Keinänen

2-kenttä: Sillanpää-Uusitalo-Paakkari-Knuutinen

Vaihdossa: Heinonen, Heiskanen (ei pelannut), Harjuhaahto (ei pelannut)