AS Moon - SC Riverball 5-3 (2-2)

Juho Heiskanen
21.12.2015

Joulutauolle voitto takataskussa

Näin sai kauden ennätysyleisö (210 kpl) aikaista joululahjaa, kun AS Moon kaatoi SC Riverballin 5-3 (2-2) numeroin.

Vierasjoukkue oli matkassa vajaamiehisenä (7+1), ja näin ollen ottelupalaverista lähtien oli selvää että tänään pidetään tempoa itse tarpeeksi korkealla jotta vastustaja tipahtaa ennen pitkää kyydistä. Ottelun avausjakson ensimmäiset 10min menivätkin oikein hienosti: 8 min kohdilla kotiyleisö repesi ensimmäisen kerran, kun pistepörssin 2.sijalla oleva Marko Keinänen pääsi sijoittamaan Janne Hämeenkorven "silkkisten harhautusten" jälkeen pelin 1-0. Tästä 2min eteenpäin ja Jukka-Pekka Patanen lisäsi löylyä Keinäsen syötöstä, kerrankin onnistuneen vaparikuvion jälkeen tulikuumalla vasurillaan vapaalta tontilta. Tämän jälkeen ehkä tuudittauduttiinkin liikaa tilanteeseen, ja vierailijat saivat omasta pelistään enemmän otetta. Siihen kylkeen vielä kaksi aivan selvää nukahdusta alhaalla, ja peli olikin yhtäkkiä 2-2: 2-1 kavennus vaparista miesvartioinnin nukahdukseen ja yli-innokkaaseen hönkimiseen muurissa, 2-2 pallonmenetys keskialueella, Keinänen alimpana, ja vastustajan Jarkko Turusen kääntyminen kuin Stockammin pyöröovissa ja peli 2-2. Tauolle, kahvia ja pullaa.

Toisen jakson alku oikein hyvä, mutta sitten sipulin tuoksu ilmaan ja vierailijat 2-3 vierasjohtoon Juha Ihalaisen maalilla johon kolmannen syöttönsä keräsi vierailijoiden parhaana palkittu Maru Grönroos. Usko omaan tekemiseen kuitenkin säilyi, ja uskottiin että vastustajan kapea rinki alkaa piiputtamaan. Ja näinhän se perkeli meni, heti samantien kuitti 3-3 kun päivän tehoduo Patanen-Keinänen rakensi 3-3 tasoituksen Jupen toimesta. 30 min kotiyleisö räjähtää kun kotijoukkue siirtyy vihdoin takaisin johtoon. Keinänen tarjoilee ja Patanen tällää, kiss kiss ja bäng bäng SINAPPIA. Tämän jälkeen tuntui vierailijalla alkavan painamaan jalka, eikä tasoitusosuma liiemmin lähellä ollut. Helpottava 5-3 naulaus vielä 35min kohdalla vastahyökkäyksestä, kun Kai Paakkari sijoitti alakulmaan Juho Heiskasen syötöstä. Riverball liiville, AS Moonin nelikko Patanen-Uusitalo-Paakkari-Knuutinen työhaalarit niskaan ja sekuntit kellosta pois. Hieno taistelu ja päätösvihellys. Jebajebajee 3p ja joulutauolle!

Kiitos jälleen kerran kotiyleisölle, 210 katsojaa on helevetin hienoa toimintaa näillä pituuspiireillä. Nyt sauna kuumaksi ja nautiskelemaan syyskierroksen ansaituista pisteistä. Jatketaan taas duunia joulun jälkeen, toivottavasti yleisöä riittää myös vuonna 2016. Eiköhän ladota se 300 katsojaa jossai pelissä rikki.