Mahalasku Lempäälässä

Juho Heiskanen
10.1.2016

Loiske - AS Moon 10-4 (6-0)

Häpeällinen esitys. Siinä yksi ja ainut kuvaus, jolla pystyi tänään (tai no itseasiassa eilen) kuvailemaan AS Moonin paluuta futsalin karkeloihin Lempäälässä. Kotijoukkue Sääksjärven Loiske kuittasi syyskierroksella kärsimänsä tappion Raahessa, ottamalla tänään ansaitut kolme pistettä 10-4 (6-0) kotivoitollaan.

Vaikka AS Moonin teemoihin on kuulunut, ja tulee varmasti jatkossakin kuulumaan, teema: "ottelu kestää tasan 40min - ja vasta 40min kohdalla tiedetään kumpi on mahdollisesti voittaja" - niin tänään valitettavasti ratkaisun avaimet annettiin kotijoukkueelle jo ensimmäisen jakson housuunpaskomisen aikana. Alkulämmittelyt ok, asenne kopissa ennen ottelua ok, mutta avausvihellyksen jälkeen kaikki alkoi menemään sen verran vastavirtaan jota ei oltu joukkueena kyllä miesmuistiin koettu.

Kotijoukkue Loiske iskee ensimmäiseen 6min ottelun 2-0: toinen osuma maalin edustalta maasta maatenkin ilman miesvartiointia sisään, toinen läpiajosta kun jokainen avausnelikosta hönkii puolen kentän yläpuolella vailla ajatusta mitä pitäisi pallon menetyksen jälkeen tehdä. 2-0 asemassa päästään jo pikkuisen toisen pelin juonesta kiinni, ja kavennus käy useammankin kerran lähellä mutta pallo ei vain maaliin asti tietään löydä. Ja kun et itse tee, niin vastustaja tekee. Tällä kertaa vain x 3. 3-0 osuman jälkeen alkaa kropat vaipumaan sikiöasentoon ja samalla Loiske nauttii pelaamisestaan. 3 min sisällä 3 häkkiä omiin, vaikkakin osa tyhjiin kun AS Moon koittaa jotenkin saada ideasta kiinni ottamalla liivimiehen käyttöön. Akseli Tiensuu ja Markus Sairiala toimivat pahimpina rankaisijoina Loiskeen riveistä ja AS Moonin kokeneemmat jätkät löytävät itsensä harvinaisesta tilanteesta: omissa soi ja yläkerrassa ei tehoja irtoa. Tauolle kylmästi 6-0 tappiolla josta ei selittelemällä kauniimpaa saa.

Toinen jakso sentään eteni varsinkin ensimmäisen 10-15min aikana ns. omalla tasolla. Ensimmäiseen 5min päästin jo kaventamaan pari osumaa kiinni, kun ensin Heiskanen osuu maalin edustalta 6-1 kavennuksen Harjuhaahdon mainiosta syötöstä, ja tästä pari minuuttia ja sama kentällinen onnistuu kapteeni Uusitalon laukoessa Sillanpään syötöstä keskisektorilta pallon alakulmaan. Koko toinenkin puoliaika paineltiin säälittä liivimiehellä, Hämpän seisoessa maalissa, ja täten Loiske pääsi ymmärrettävästi muutamine kertoine rokottamaan karusti tyhjiin. Varsinaista takaa-ajoa ei kerennyt syntyä kun kokeneet lempääläiset rokottivat saamistaan vastahyökkäyksistä tarvittavia osumia tyhjiin, kun juuri AS Moonin jonkinlainen kiri oli saamassa alkunsa. Loiskeelle hatullisen tehnyt Ilkka Leppänen ratkaisee lopulta pisteet Lempäälään kahdella toisen puoliajan maalillaan. Siinä välissä AS Moon saa kuitenkin parit maalit tehtyä, kun loukkaantumisten jälkeen paluun tehnyt Ville Määttä pääsee siirtämään pallon tyhiin hienon kuvion päätteeksi, ja Uusitalokin kaunistelee omia tehojaan päivän toisellaan.

Anyway, ilman näitäkin lätinöitä pitkän bussimatkan sulattelemana, 10-4 turpaan tiivistys kuvastaa tätä reissua Lempäälään tarpeeksi tiiviisti. Jopa Porin reissuakin paskempi esitys ei jätä selittelyjä. Ensi lauantaina Helsingistä saapuvaa Zenithiä vastaan käytävässä kotiottelussa on lupa odottaa helvetin paljon parempaa. Siitä pidetään tulevan viikon treeneissä huoli. Tulkaahan nostamaan fiilistä jälleen takaisin omalle tasolleen. Lempäälän katsojamäärät jätti jo odotuksen Raahessa odottavalle futsalkiimalle. Ei ole kovempaa paikkaa pistää palloa pussiin kuin yli 200 lukuisen kotiyleisön edessä!

AS Moon maalit: 6-1 Heiskanen (Harjuhaahto), 6-2 Uusitalo (Sillanpää), 7-3 Määttä (Harjuhaahto),  7-4 Uusitalo (Knuutinen)

Pöytäkirja ottelusta: http://www.palloliitto.fi/futsal/ottelu&409701&F1