Tärkeä kotiottelu lauantaina, ennen pitkää vierasotteluputkea.

Juho Heiskanen
29.1.2016

AS Moon - Ilves Akatemia la klo 14.00. Liput: aikuiset 5€, lapset (yli 12v), eläkeläiset, opiskelijat, työttömät ja varusmiehet 2€. Maksuvälineenä käy käteinen, Smartum ja pankkikortti. Otteluisäntänä: Kisakontti liikunta- ja hyvinvointipalvelut

Taas ois herkkua tarjolla Liikuntahallilla la klo 14.00 lähtien, kun sarjakakkonen Ilves Akatemia saapuu Suomen Mansesta Raaheen vierailulle. Sen lisäksi että Tampereelta tulee Kummelit, Juti ja järkyttävältä kuulostava murre, niin siellä osataan myös pelata futsalia. Siitä osoituksena liigajoukkueen useat mestaruudet, sekä la-päivän vastustajan eli Ilves Akatemian vakuuttava menestyminen nousijajoukkueena 1-divarissa, kun joukkue majailee sarjan kakkosena. Jos osaa liigajoukkue-Ilves puolustaa tiiviisti ja pelata suurimman osan otteluistaan joskus jopa tylsältä vaikuttavaa futsalia, niin tulosta sillä näyttää aina kuitenkin tulevan. Ilves Akatemiakin on päästänyt 1-div. tähän asti vähiten maaleja (keskiarvolla 2,6 maalia/ottelu) ja voittanut hyvän puolustuspelaamisen avulla sarjan 13 ottelustaan 8 kappaletta. Kauden aikaisemmassa kohtaamisessa Tampereella AS Moon koki 0-2 vierastappion, ottelussa jossa AS Moon on tämän kauden ainoan kerran jäänyt nollille hyökkäyspäässä. Siihen on tultava lauantaina muutosta, jos mielii sarjapisteitä makustella pelin jälkeen.

 

Mielenkiintoista on nähdä, saapuuko Ilves Akatemian mukana liiga-apuja Raaheen pelaamaan. Aikaisemmassa kohtaamisessa Ilves Akatemian riveissä pelasivat liigaporukasta ainakin maajoukkueessakin esiintynyt Tatu Ahonen, joka kynäili ottelun ratkaisseen 0-2 osumankin pelin lopussa. AS Moon pääsee otteluun täydellä kokoonpanolla, kun jalkeille saadaan näillä näkymin 3 kokonaista kentällistä sambailijoita. Sievi Futsalista on tarjolla myös vahvistusta, kun eilisissä treeneissä jo AS Moonin kuvioita harjoitellut Atte Häivälä pukee keltaista niskaansa. Pelaaja-valmentaja Janne Hämeenkorpi on ainoana pelaajana joutunut jättämään viikon treenailuja väliin flunssan vuoksi, ja mies saatetaan nähdä la ainoastaan penkin takana valmentajan roolissa.

Lauantain kotiottelun jälkeen AS Moonilla koittaa helmikuun kova rupeama: 3 seuraavaa ottelua (Lapua, JoSePa, FC Rauma) pelataan vieraissa. Sitäkin miettien on lauantain kotiottelulla suurta merkitystä, onhan AS Moon edelleen kotonaan lyömätön. Todella tasainen sarja vaikuttaa myös siihen, että jokainen menetetty/ansaittu piste vaikuttaa sarjataulukossa. Nytkin eroa putoamisviivaan on vain 3p, mutta samalla edellä olevat joukkueet ovat parin pisteen sisällä.

Joten, lauantaina klo 14.00 rokataan taas Raahen liikuntahallilla 200 katsojan rajaa rikki ja näytetään nääs nääs-janareille miten pohjoisessa pidetään futsalkulttuuria katsomossa ja kentällä. Nähdään hallilla!