AS Moon - Ilves Akatemia 7-7 (1-5)

30.1.2016

14 osumaa ennätysyleisön (243kpl) herkuksi

Ennakkoon odoteltiin vähämaalista ja kurinalaista ottelua, jossa pienet detaljit tulisivat ratkaisemaan ottelun voittajan. Tiukillehan se kyllä menikin, mutta 14 maalia tuskin kukaan osasi ottelusta odottaa. Sarjakakkosena ennen ottelua ollut Ilves Akatemia saapui Raaheen vajaamiehisenä, kun kokoonpanoon oli saatu mukaan vain 6+1 pelaajaa. Mutta kun jokainen näistä pelaajista oli selkeästi erinomaisia pelimiehiä, nähtiin liikuntahallilla hienoja suorituksia ja välillä tasokasta futsaliakin.

Ottelun alku, ja näin jälkikäteen mutusteltuna, koko ensimmäinen puoliaika oli AS Moonilta lähinnä tasoa: luokaton. Vai mitä sanotte ottelun alusta: vastustajan ensimmäiset 2 laukausta ja kumpikin heilahti komeasti takakulmaan täysin identtisesti. Löysä puolustaminen, pallonmenetykset alakerrassa ja vastustaja pääsee oikealta laidalta pommittamaan laadukkaat kudit takakulmaan. 1.27 pelattu ja 0-2 taululla, ei näin. Noh, eihän se peliesitys siitä hetkeen parantunut vaan Ilves jatkoi kliinistä viimeistelyä. 9 min kohdilla numerot jo 0-4, eikä kotijoukkueen aikalisätkään siinä välissä tuntunut vaikuttavan. Varsinkin Ilveksen parhaimpiin kuuluneet Matti Anttonen (2+0) ja Lauri Savolainen (2+4) rankaisivat lepsuilusta kovalla kouralla. Pientä ilonhetkeä toi 1-3 tilanteeseen korkattu kotijoukkueen avausmaali, kun ensimmäisessä vaihdossaan Teemu Harjuhaahto pääsi sijoittamaan takatolpilta sisään Sievi Futsalista lainalla olleen Atte Häivälän tarjoilun. 1-5 numeroissa koppiin kuuntelemaan Hämpän läksytystä.

Toiselle jaksolle lähdettiin hakemaan maali ja vaihto kerrallaan otetta peliin. Vastustajan pienen kokoonpanon uskottiin väsähtävän loppua kohden jos saataisiin oma peli raiteilleen. Kapteeni Uusitalo toi toisen jakson alkuun AS Moonin 2-5, kun Keinäsen tarjoilu löysi perille. Mutta sitten taas viime otteluita vaivannut perisynti, eli maalin jälkeinen vaihto. Parikytä sekuntia ja alakerrasta liian huolimaton avaussyöttö johon Ilves pääsee väliin ja Savolainen sijoittaa varmasti sisään numerot 2-6. Tästä seuraava vaihto ja taas helpohko menetys omalla alueella, vastustajalta nopea pystypallo oikeaan laitaan ja sieltä tuttu kuti takakulmaan ja numerot tylysti 2-7 Ilvekselle.

Sitten koittaa ottelun viimeinen kymppiminuuttinen, jolloin AS Moon voittaa kotiyleisön kannustuksen taakseen ja alkaa painamaan hyökkäyksiä kokoajan Ilveksen päätyyn. Varsinkin ennalta sovitut kuviot päätypelaamisen kautta tuottaa tulosta ja paikkoja avautuu. Välillä tuntuu taas ettei mistään mene sisään ja Ilves näyttää puolustavan itselleen helpon voiton, mutta Keinäsen pommittama 3-7 osuma Timi Knuutisen syötöstä herättää vielä toivon pisteistä. Ja on se futsal vain jännä peli: reilut 2.5 minuuttia eteenpäin ja AS Moon on kirinyt itsensä 6-7 tilanteeseen. Ensin kolmoskentän vahva vaihto Ilves päädyssä tuottaa tulosta, kun Heiskanen ohjaa kantapäällä Janne Arolan laukauksen sisään 4-7. Seuraavasta tilanteesta Timi Knuutinen blokkaa nänneillään vastustajan pakin avauksen, josta pallo pomppaa Uusitalolle vapaaseen paikkaan ja numerot 5-7. Ja pian kolmoskenttä kaventaa 6-7 kun Aittola tarjoilee Arolalle namuttelun jälkeen tyhjiin.

Sitten ennätysyleisön (234kpl) mökä päälle, Ilveksen jätkien selkeä väsähtäminen ja AS Moonin aktiivisuus alkaa tuottamaan hyviä paikkoja tasoitukselle. Ja lopulta ajassa 35.23 räjähtää liikuntahalli kun Jupe Patanen naulaa pelin 7-7 tasoihin 1+2 tehot nakuttaneen Mehu Keinäsen syötöstä. Viimeisillä minuuteilla mennään virheitä välttäen puolin ja toisin. Puoli minuuttia ennen loppua saadaan ylös vielä erikoistilanne jolloin otetaan liivimies käyttöön, mutta Paakkarin pari pommia Ilvespuolustus onnistuu selvittämään ja pisteet jaetaan 7-7 numeroihin.

AS Moon edelleenkin voittamaton kotikentällään. Silti varmasti molemmille joukkueille jäi ottelusta hieman hampaankoloon. Kotijoukkueelta umpisurkea avauspuoliaika, ja Ilveksellä varmasti syö miestä 2-7 vierasjohdon menettäminen vikalla 10min. Nyt isketäänkin seuraavaksi bussi maantielle ja reissataan kolmena viikonloppuna Suomea ympäri. Koitetaan sieltä raapia vieraspisteitä mukaan.

AS Moon maalit: 1-3 Harjuhaahto (Häivälä), 2-5 Uusitalo (Keinänen), 3-7 Keinänen (Knuutinen), 4-7 Heiskanen (Arola), 5-7 Uusitalo (Knuutinen), 6-7 Arola (Aittola), 7-7 Patanen (Keinänen)