Ajax Sarkkiranta - AS Moon 1 - 2 (0 - 1)

Vesa Iivonen
28.4.2012 klo 13:00


M4 Pohjois-Suomi, Oulu

Ajax Sarkkiranta - AS Moon 1 - 2 (0 - 1)

AS Moon maalit:

Juho Heiskanen

Jukka-Pekka Patanen (Juho Heiskanen)

Sarja-avauksessa Heiskasen siivittämänä syötettiin banaania Ajaxin pojille! 

Asmo matkasi sarja-avaukseen Ajax Sarkkirannan vieraaksi. Ilma oli aurinkoinen ja kaunis, mutta tuuli puhalsi voimakkaasti. Asmolle ottelu oli ensimmäinen tälle kaudelle, mutta Ajax oli päässyt pelaamaan pari-kolme harkkamatsia alle.

Ajax lähti otteluun ennestään tutuin pelimiehin, kun taas Asmo on ajamassa sisään myös nuorempaa kaartia laatikkoon.

Ottelu oli tasainen. Asmo loi enemmän ja parempia maalipaikkoja, mutta Ajax pyöritti peliä keskikenttää enemmän halliten. Asmolaisilla helpot syötöt myös kokeneempien pelaajien osalta menivät aivan liian usein suoraan lähimmälle vastustajalle. Niin syöttöpeli kuin maalinteko tökkivät.

Asmo avasi maalihanat. Pelaaja-valmentaja Juha "kulmapotku" Ahola laittoi väkevän kulman luukulle ja pallo pomppasi Juho "nyt mä teille närhen munat näytän" Heiskaselle, joka nosti pallon maalin kattoon ja kädet kohti taivasta! 0-1.

Toisella jaksolla peli jatkui ensimmäisen jakson kaltaisena. Ajax pääsi yllättämään Asmon puolustuksen vastahyökkäyksellä tehnen hienon maalin 1-1:een. Toisella jaksolla Marko "tolppia ei lasketa" Keinänen kokeili läpiajosta jengaa takakulmaan, mutta tolppa oli Ajax-veskarin paras kaveri. Myös Timi "ei enää uliksella avopaikoista" Knuutinen murtautui muutaman kerran hyvään paikkaan, mutta jyvä ei harmittavasti osunut kohdalleen.

Kun jo näytti, että tasuriksi tämä peli jää, Juho "kuin märällä sukalla" Heiskanen heitti nätin pallon puolustuslinjan yli ja linjan taakse noussut Jukka-Pekka "tämä on ihanaa" Patanen sijoitti hallitusti pallon maalin taka-alanurkkaan ja 1-2 oli valmis. Siinä oli mallia, että maalipaikassa pallo lyödään sisäsyrjällä alanurkkaan ja sillä pihvi. Tyylipisteitä ei jaeta! Pallo vietiin keskiympyrään ja peli päättyi.

Pahemmin karvasta kalkkia Ajaxin kurkkuun ei Asmo olisi voinut syöttää Ajaxille. Tästä sarkasmista =) huolimatta ottelu eteni kaikin puolin rehdissä ja hyvässä hengessä. Tuomaristo onnistui hyvin ja mitään törkeyksiä kentällä ei nähty.

Positiivisia asioita Asmolla olivat a) kulmapotkut erikoistilanteina (useammasta päästiin vaarallisiin paikkoihin), b) "pelikirjassa" pysyttiin tiukasta pelitilanteesta huolimatta ja nuoret pelaajat saivat peliaikaa, c) peliä avattiin lyhyellä ja puolustus kierrätti ja avasi peliä ihan ok ja d) voitto tuli!

3 tähteä: Ottelun hahmo oli Jani "no, menihän tuo nyt ihan ok" Sillanpää, joka dominoi alakertaa suvereenisti niin ilmassa kuin maassa tämän lisäksi avaten peliä hyvin.

2 tähteä: Juho Heiskanen särki kiikarien (o+o) ikävän taian heti ensimmäisessä sarjaottelussa iskien 1+1.

1 tähti: Jan Erik "gebardi" Kauniskangas, joka venyi muutamaan otteeseen pallon tielle loistotorjunnoilla.

Kokoonpano: Jan Erik Kauniskangas, Ville Lindholm (j), Jarno Lackström, Jani Sillanpää, Turo Joentakanen, Juha Ahola, Jukka-Pekka Patanen, Juho Heiskanen, Timi Knuutinen (j), Marko Keinänen, Kimmo Alanen; Janne Vähäkangas (j), Ville Määttä (j), Heikki Ronkainen ja Janne Arola (j), Janne Haverinen.

* Banaanitarina liittyy kesän 2011 beach-futikseen, jossa Heiskanen oli vastaanottavana osapuolena banaanien merkeissä. :)

(j) = juniori

Otteluraportin laati Juha Ahola