Ennakko lauantaina kotiotteluun AS Moon -MuSa Futsal (Pori)

Juho Heiskanen
3.3.2016

klo 14.00 Raahen liikuntahalli

Kun on neljättä päivää sairaana, on aikaa raapustella hieman ennakkoa todelliseen trilleriin, joka odottaa Raahen futsalyleisöä tulevana lauantaina klo 14.00.

AS Moon - MuSa Futsal (Pori), la klo 14.00, Raahen liikuntahalli

Lähtökohdat otteluun: Jos joskus voi puhua ottelusta ns. 6p matsina, niin tämä ottelu sopii siihen kategoriaan varsin hyvin. Vuosiin ei ole futsalin 1-div ollut tässä vaiheessa kautta näin tasainen. Kun suurimmalla osalla sarjan joukkueista on kautta jäljellä 4 ottelua, ei vielä ole selkeää kuvaa kuka tulee sarjan voittamaan, ketkä suuntaavat 2-3 sijoilta nousukarsintaan, ja ketkä ovat 3 selkeää putoajaa 2divariin. 

Sarjan kärjessä PJK Pirkkalasta, sekä Ilves Akatemia Tampereelta, ovat hieman karussa jo muilta, ja tulevat todennäköisesti ratkaisemaan sarjan voiton. Sarjan kolmantena olevan PS Villan ja sarjan kolmanneksi viimeisenä olevan FC Kosovan välillä eroa on 8p, jonka voi 4 ottelun aikana vielä kuroa umpeen. Siihen väliin mahtuukin sitten useampi joukkue, joten sarjasijoitukset ovat vielä täysin auki useammalle joukkueelle. Tämähän tarkoittaa sitä, että jokainen jäljellä olevasta 4 ottelusta on helkkarin tärkeä, ja omien otteluiden lisäksi täytyy kierrosten jälkeen selailemaan teksti-tv, että mites ne pahimmat kilpakumppanit omissa otteluissaan pelasivat. 

AS Moonin kausi on edennyt varsin odotetusti lähtökohtiin nähden. Nousijajoukkueena menestyminen uudessa sarjassa pitkine vierasreissuineen, edellyttää kotiotteluissa pärjäämistä. Tappiottomana mennään vieläkin kotisalissa, vaikkakin useampi tasuri olisi voitu mielellään kääntää kotivoitoiksi. Vieraissa on ollut tuskaista, ja karvaita pistemenetyksiä on matkalla vastaan tullut. Matkustuksen piikkiin ei pistemenetyksiä voi laittaa, taustajoukot ovat hoitaneet joukkueelle pisimmille reissuille majoitukset kuntoon, ja reissussa on päästy lepäilemään rauhassa jopa otteluita edeltäviä öitä. Sarjan muut joukkueetkin vain tuntuvat saavan itsestään parhaan irti kotiluolissaan, ja samalla AS Moon varsinkin alkukaudella puppeloi ottelut turhan kilttiin vieraspelaamiseen. Nyt muutamat edelliset vierasottelut ovat olleet jo parempia, ja pisteitäkin on vieraspeleistä matkaan saatu. Karvaita pistemenetyksiä on silti liikaa vieraissa tullut, ja edellinen ottelu Raumalla menee kyllä sinne pahimpiin, kun 0-3 vierasjohto kuihtui 4-3 vierastappioon täysin omaa typeryyttään.

Lauantain vastustaja MuSa Futsal:

Hullut porilaiset avasivat kautensa miltei katastrofaalisen huonosti, kun ensimmäisestä 9 ottelusta tuli vain 1 voitto sekä 1 tasuri. Mutta sen jälkeen joukkue on kuulunut sarjan kuumimpiin joukkueisiin, kun nousu kohti parempaa alkoi heidän tuplavkl kotiotteluista 12-13.12. Ensin tuli 10-2 murskavoitto Loiskeesta ja heti perään AS Moon taipui Porissa 4-2 numeroin. MuSa Futsal saapuukin Raaheen 4 ottelun voittoputkessa, ja on noussut sarjassa sijalle 7. Eroa sarjassa viimeisen säilyjän sijalla olevan AS Moonin ja MuSan välillä on 3p.

MuSa on saanut varsinkin puolustuspelinsä viime otteluissa kuosiinsa. Neljässä edellisessä ottelussa omissa on soinut vain 5 kertaa (Lapuan Ponnistuksesta 8-1 kotivoitto, FC Raumasta 1-3 vierasvoitto, SC Riverballista 6-2 kotivoitto, sekä viimeisimpänä Zenithistä 4-1 kotivoitto). Joukkueen vaarallisimpana tehomiehenä on häärinyt sarjan maalipörssissä sijalla 5 oleva Toni Miettinen, joka on latonut palloa verkkoon 14 kertaa.

AS Moonin onkin saatava oma hyökkäyspelinsä taas omalle tasolleen, jotta pisteistä voidaan haaveilla. Paljon on jauhettu myös viime otteluissa puolustuksen pitävyydestä, eikä se vieläkään aivan timanttista ole ollut. Maalirikkaita on kotiottelut viime aikoina olleet, mutta joskus olisi kiva pisteitä saada selvemmälläkin peliesityksellä. 

AS Moonin pelaajatilanne: 

Kotijoukkue oli varsin siipirikkoisena edellisellä Rauman reissulla, kun useampi avainpelaaja joutui olemaan ottelusta sivussa. Tähän tärkeään kotimatsiin AS Moon näyttää saavan kaikki tärkeimmät pelaajat jalkeille. Ainoastaan allekirjoittanut on ollut flunssan kourissa 4pv, mutta nyt puhutaankin tärkeimmistä pelaajista :DHymiö grin 

Tavoite lauantaille: 

Paluu arkeen. Kasvojen pesu viime vierasmatsin pupelluksen jälkeen. Koko joukkueena puolustaminen paremmalle tasolle ja hyökkäyksessä kliinisyyttä. Nämä on näitä diibadaaba fraaseja mutta näillä sitä vain aina pisteet lopulta ratkaistaan. Yleisöä vaaditaan myös otteluun paikalle. 200 katsojaa on parempi olla silkkaa paperia kun ottelu starttaa. Lauantai, klo 14.00, elintärkeä kotimatsi täysin voitettavissa olevaa porukkaa vastaan. Paikalle saapuminen on suotavaa, miltei vaadittavaa :)Hymiö smile Nähdään la hallilla!
-JH