AS Moon - MuSaFutsal 7-1 (5-0)

Juho Heiskanen
5.3.2016

Kauden paras peli.

19 peliä siihen meni futsalin ykkösessä, että pelattiin joukkueena kerrankin ehjä 40min. Ja jälki olikin sitten sen mukaista, kun kotikentällä kaatui MuSaFutsal Porista vakuuttavasti 7-1 (5-0).

Ensimmäiset tahdit la-iltapäivän sambatunnille antoi ykköskentän nelikko Patanen-Uusitalo-Keinänen-Knuutinen, jotka hankkivat kotijoukkueelle parhaan mahdollisen alun ottelulle, siirtäen kolmessa minuutissa AS Moonin 2-0 johtoon. Ensimmäisessä osumassa Knuutinen sai namutella tyhjiin Keinäsen tarjoilun maalin edestä, ja 2-0 osuma taas oli ennakkoon hiotun kulmakuvion tulosta Patasen maalatessa Keinäsen syötöstä. Ja mitä ykköskenttä edellä, niin kakkonen perässä. Kakkoskenttäkin antoi tänään parastaan. Sievistä lainalla jälleen ollut Atte Häivälä tökkäsi ensimmäisessä vaihdossaan pallon kärkkärillä MuSaFutsalin maalilla pelanneen Joni Kuusiston längistä ja kotijoukkueen 3-0 johtoon ajassa 7.10.

Jälleen reilusti yli 200-päinen kotiyleisö sai lisää namiskuukkelia, kun Knuutinen kiskaisi 4-0 johdon ja pienet flik flakit päälle tyylipisteillä 9,5 9,5 9,5. Tämän jälkeen porilaiset olivat heränneet koomastaan, ja päättivät ottaa liivipelaajan kentälle. Hetki mentiin välillä suurestikin kotijoukkueen päädyssä, mutta uhrautuva puolustuspelaaminen piti laukaukset poissa AS Moonin maalilla pelanneen Janne "piiska" Hämeenkorven ulottuvilta. Juuri ennen taukoa Kai Paakkari pääsi vielä iskemään kivan pukukoppimaalin 5-0, kun Knuutinen tarjoili takaviistoon ja Kaitsu sijoitti alakulmaan.

Kopissa muistuteltiin tämmösten johtojen kusemisesta aikaisemmin tällä kaudella, ja takit pidettiin visusti kiinni. Toiselle jaksolle ei lähdetty muuttamaan mitään, ja päätettiin puolustella maltilla seuraavat 20min kellosta pois ja napata kotipisteet himaan.

Toinen jakso mentiinkin selkeästi rauhallisemmin maalien suhteen. MuSaFutsal pelasi aina paikan tullen liivimiehen turvin ylivoimaa, mutta selkeille maalipaikoille joukkue ei päässyt. AS Moonin leveä rosteri (3 kentällistä miehiä) kykeni kierrättämään tarvittaessa tuoreita miehiä väsyneiden tilalle, ja peli pysyi kokoajan hyppysissä. Ajassa 32.01 MuSaFutsal sai kuparisensa rikki, kun ottelun päätuomaristo näki omiaan ja tuomitsi hieman helpohkon rankkarin vierailijoille. Kudin Hämppä nappasi hienosti kiinni, mutta reboundiin kerkesi päineen ensin MusaFutsalin Sami Kauppi ja kavensi ottelun 5-1.

Sen suurempaa kiriä ei vierailija saanut aikaiseksi, ja lopulta viimeiset naulat ottelun arkkuun nakuttivat Jani "sipali sipuli" Sillanpää iskemällä miltei Messimäisen tsippimaalin takakulmaan puolittaisesta läpiajostaan. Loppunumerot 7-1 viimeisteli pari minuuttia ennen loppua illan toisellaan Kai "tuplahaukka" Paakkari.

Näin todella tärkeät 3p AS Moonille. Heti kivuttiin sarjassa hieman paremmille asemille sarjataulukossa, ja tästä on mukava lähteä ensi vkl kauden viimeiselle pelireissulle Pirkkalaan. Sökörinki bussissa tulille, adidasta kentällä liikkeelle ja sarjakärkeä kuokkaan! Kotikentällä nähdään taas 2vk kuluttua, jolloin vierailulle saapuu FC Kosova Turusta. Silloin nähdään kenties myös pistepörssin top2 kohtaaminen, kun maalipörssin kärjessä oleva VOCA saapuu tsekkaamaan Mehu Keinäsen repertuaarin. Nähdään taas silloin!

Ottelun pöytäkirja osoitteessa: http://www.palloliitto.fi/futsal/ottelu&409667&F1