Futiskausi 2016 starttaa - AS Moon haastajan asemasta taisteluun

Juho Heiskanen
14.4.2016

Kauden kotiavaus la 16.4 klo 15.00. Vastassa OLS (Oulu).

Niin se vain taas kesä lähenee, lumet sulailee ja futiskausi starttaa tulevana vkl. AS Moon lähtee tulevan kesän kolmosdivisioonaan haastavista asetelmista. Ensinnäkin, sarjan taso tulee olemaan jälleen varsin kovatasoinen, ainakin kärkiporukoiden osalta. Myöskään selkeitä heikompia jengejä ei etukäteen ajateltuna ole havaittavissa. Peli on myös raakaa, kun sarjan voittajalle on tarjolla nousua sarjaporrasta ylemmäs, kun taas 2 viimeisintä kokee putoajan kohtalon.

AS Moonin futisosasto on pikku hiljaa muutosten edessä. Menneinä vuosina kokeneemmat pelaajat ovat tahkonneet suuria määriä otteluita niin futsalin kuin futiksenkin parissa, osa vielä joukkueita valmentaen. Nyt kun takana on pitkä ja raskas futsalin valtakunnallinen sarjakausi, on osa pelaajistosta halunnut jättäytyä futiksen osalta joko kokonaan syrjään, tai hieman omaa taakkaa keventäen. Myös nuoriso-osastossa tapahtuu tälle kesälle muutoksia, kun osa jätkistä suuntaa armeijan leipiin, ja osa panostaa opiskeluiden edistymiseen. Viime kauden/kausien joukkueesta tänä kesänä tuskin AS Moonin viheriöllä nähdään esim. seuraavia pelaajia: Janne Vähäkangas (mv), Ville Määttä, Heikki Ronkainen, Aleksi Kylmälä, Jani Sillanpää, Janne Hämeenkorpi. Selkeimmät muutokset kohdistuvat AS Moonin futisjoukkueessa alakertaan, jossa tälläkin hetkellä kartoitetaan esim. joukkueeseen tulevalle kesälle ykkösmaalivahtia. Mutta kuten aina ennenkin, kesän edetessä se viheriön houkutteleva tuoksu monesti ajaa jätkiä takaisin pelihommiin, joten jäädään vielä odottelemaan kauden edetessä ketä siellä kentällä milloinkin esiintyy.

Nuorennusleikkausta on siis tänä kesänä varmasti tulossa. Vaikka edustusjoukkueen tasoisia/ikäisiä junioripelaajia ei Raahen leveysasteilla ainakaan vielä ns. liikaa ole tarjolla, on tänäkin kesänä AS Moonin riveissä muutamia nuorempia jätkiä, joilla on kesällä hieno mahdollisuus näyttää osaamistaan. Pelaajatilannetta kartoitetaan myös tälläkin hetkellä kovasti ympäriinsä. Uusia pelaajia on tulossa treeneihin antamaan näyttöjä, ja eiköhän sieltä muutamia uusiakin nimiä AS Moonin pelaajalistalta tänä kesänä löydetä.

Muutosta on tapahtunut myös valmennuksen osalta. Edellisinä kausina futiksen osalta valmennusvastuuta on pääosin vetäneet Marko Keinänen & Jukka-Pekka Patanen. Kovasti ovat herrat vastuuta kantaneet edellisinä kesinä, ja täysin ymmärrettävistä syistä herrat myös halusivat tälle kesälle hieman vapaampaa vastuuta joukkueessa. Muutamien puheluiden ja iltalenkeillä käytyjen pohdintojen jälkeen AS Moonin tulevan kesän valmennuskaksikoksi muotoutui Kai Paakkari & Juho Heiskanen. Jätkät eivät enää ole joukkueessa sieltä nuoremmasta kaartista, ja pelikokemusta on kummallekin myös karttunut eri valmentajien ja eri joukkueidenkin riveistä. Kahdella valmentajalla pyritään myös varmistamaan se, että viikkojen treeneissä on aina vähintään toinen paikalla ja treeneissä ei vain läpsytellä pakaroita vaan tehdään "mielekkäitä" harjoituksia.

Tänään vedetäänkin sitten jo kevään ensimmäiset peliä edeltävät treenit. Lauantaina klo 15.00 Koivuluodon tekonurmella AS Moon kohtaa jo heti alkuun kovan testin, kun Oulusta saapuu nousemisen tavoitteeksi asettaneen OLS:n. Katsotaan ketä AS Moon saa avausotteluun kokoonpanoon. Jo nyt on selvää, että siipirikkoisena joudutaan lähtemään, kun Patanen & Paakkari joutuvat jättämään ottelun väliin. OLS:n riveistä ei ole muuta kuulunut kuin kovat huhupuheet, jotka huhuilevat riveistä löytyvän kesän mittaan esim. AC Oulun topparina vuosia luutunut Juho Meriläinen, sekä KENTIES JOPA itse Mika Nurmela. Mutta kaikki selviää varmuudella vasta lauantaina klo 15.00. Toivotaan yleisöä paikalle, ja koko kesälle kannustusta katsomoihin. Sitä tämä nuori mutta varmuudella loppuun asti yrittävä AS Moon kesällä tarvitsee.

Let the football season begin!

-J.H