Otteluennakko Tervarit - AS Moon

20.4.2016

to 21.4 klo 19.15 Heinäpään palloiluhalli

Lähtöasetelmat otteluun:

AS Moon avasi kesän futiskautensa edellisenä lauantaina. Tukkaan tuli 0-4 (0-2) numeroin nousua tavoittelevalta Oulun Luistinseuralta. Lähtökohdat siihen otteluun olivat erittäin haastavat: avainpelaajia sivussa 3-4 kappaletta, ja päivää ennen ottelua joukkueeseen iski vielä sairastumisia pari kappaletta. Siipirikkoisena taisteltiin kovempaa vastustajaa vastaan, ja 30min ajan sumputus puolustuspelissä onnistuikin, kunnnes OLS iski ennen taukoa ratkaisevat 2 maalia raahelaisten verkkoon. Toisella jaksolla AS Moon pääsi jopa muutamat hyökkäyksetkin tekemään, mutta tällä kertaa ruuti oli vielä märkää. Positiivista revittiiin ottelusta kuitenkin matkaan:  esim. toppariparina oudolla pelipaikalla pelanneiden Henan & Maran hyvä 90min, maalissa mallikkaan debyytin tehnyt Jonne Niemelä, useamman junnun mallikas esitys kentällä sekä kokonaisvaltainen asenne koko joukkueella pyyteettömään työntekoon.

Torstai-illan vastustaja Oulun Tervarit avasi myös kautensa tappiolla. Heilläkin haastetta riitti avausottelussa kerrakseen, kun vastassa oli viime vuoden sarjan voittaja ja tämänkin kesän sarjan suurin ennakkosuosikki, Rollon Pojat Rovaniemeltä. Entisillä liiga/divarimiehillä varustettu lappilaisporukka latoi vajaamiehistä Tervareita vastaan rumat 6-0 loppunumerot. Myös Tervarit on eräänlaisen myllerryksen keskellä jos ajatellaan pelaajistoa. Joukkueesta löytyy edelleen muutama varsin tuttu pelimies menneiltä kesiltä/talvilta, kuten kirkkaimpina tähtinä Adrian Rizvani sekä Heikki Halmet. Paljon on kuitenkin uusia pelaajia ringissä, eikä Tervari-valmentaja Ville Luotolalla ole varmasti ne helpoimmat eväät raapia kasaan jo sarjan alusta menestyvää joukkuetta.

Tervarit on kuulunut jo vuosia AS Moonin ns. arkkivihollisiin. Niin futsalin kuin futiksen puolella kyseiset ottelut ovat eräänlaisen derbyn maineessa: vauhtia, tunnetta ja tahtoa voittaa riittää kyllä näissä peleissä. Vaikka kyseessä on kummallekin vasta pitkän futiskauden toinen sarjaottelu, maistuvat jaossa olevat 3 sarjapistettä varmasti kummallekin. Kova ottelu on huomenna Heinäpään palloiluhallissa luvassa.

AS Moonin pelaajisto to otteluun:

Jo alkuun on selvää, että huomattavasti mukavampi tilanne on kokoonpanon suhteen kuin esim. lauantaina kotiavauksessa. Peliin päästään näillä näkymin lähtemään 15-16 pelaajan voimin. Esimerkiksi viime ottelusta sivussa olleiden Jukka-Pekka Patasen ja Teemu Harjuhaahdon paluu puolustukseen tekee jo paljon. Vaikka vieläkin poissaolijoita on (esim. Kai Paakkari ja Tuomas Heliste joutuvat vielä jättämään pelit väliin), löytyy listoilta myös uutta verta AS Moonin väreissä. Hyvin AS Moonin pubijengi-maineeseen soveltuvasti neuvoteltiin la-saunaillan päätteeksi Pub Ottopojan tiskillä vahvistusta joukkueeseen :D

Atte Junnila tuo AS Mooniin tuulahduksen ns. kendoyanarin ominaisuutta, ja hyppää jo yksien treenien perusteella mukaan pelaavaan kokoonpanoon torstaina Oulussa. Myös keskikentälle/puolustukseen saatiin lisää selkeää vahvistusta, kun esim. Haupassa pelannut Lauri Haipus on torstaina käytettävissä. Edelleen verkot ovat vesillä pelaajavahvistusten suhteen, vaikka rinki alkaakin olemaan laajuudeltaan ja tasoltaan jo ihan mallikkaalla tasolla näin valmennuksen näkökulmasta.

Katostaan saadaanko huomenna parasta irti jengistä. Hyvin pitää pelata jotta Tervarit torstaina Oulussa kaatuu, mutta ryöstöretkiä Heinäpäähän on tehty ennenkin ja siitä lähdetään, että pistetili avataan huomenna.

-Koutsi