Mahalasku Heinäpäässä

21.4.2016

Tervarit - AS Moon 6-1 (3-0)

Eihän se ihan sitten lähteny. Tukkaan tuli rumin ja suoraan sanottuna hävettävin numeroin yhdeltä kauden päävastustajista. Jos edellisessä ottelussa oltiin vajaamiehisenä edes yritetty parhaamme ja voitu olla edes hitusen jopa ylpeitäkin tietyistä asioista, niin tänään veti esitys kyllä hiljaiseksi.

Lähtökohdat ottelulle piti olla ihan hyvät. Miehiä oli sopivasti mukana - vaikkakin esim. keskikentällä pelintekemisessä tärkeässä roolissa oleva Kai Paakkari oli ottelusta sivussa -  sekä viikon treeneissä oltiin menty valmennuksen näkökulmasta ihan hyvinkin peliasioissa eteenpäin. Mutta kun ottelu alkoi, ei sen jälkeen AS Moonin peruspelaamisesta paljon välähdyksiä nähty koko 90min aikana. Jos ei ensimmäinen syöttö kosahtanut päin prinkkalaa, niin vähintään seuraava. Tervarit pääsi jatkuvasti harhasyöttöjen jälkeen myllyttämään vastaan, ja tulostakin alkoi syntymään varsin aikaisesti. Kaksi ihan identtistä maalia raahelaisten päätyyn: laidalta helposta paikasta keskitys maalille -> takatolpilla kas kummaa vastustajalla vapaita äijiä ja sieltä helpot ohjaukset tyhjiin. Omasta pelinrakentelusta ja taktisesti sovituista asioista oli hieman vaikea saada mitään aikaiseksi, kun peruspelaaminen kusi nilkoille. Ei pystytty ruokkimaan hyökkääjiä, ei saatu avattua peliä keskustan kautta kun pallot pomppivat jatkuvasti vastustajalle, eikä laitapelaaminenkaan nyt mitään seksisambaa ollut ekalla jaksolla. 3-0 heilahti vielä ennen tauko, tällä kertaa hieman tuomariston avustuksella kun selkeä käsivirhe kentällä nähtiin, jopa toisen linjurin toimesta, mutta päätuomari ei tilannetta tarpeeksi nopeasti huomannut ja pallo olikin läpiajon jälkeen AS Moonin maalissa. Siitä sitten tauolle ja pientä muistutusta perusasioiden onnistumisista.

Toisen jakson alkuun jouduttiin väsäilemään muutamia pelaajavaihtoja, kun esim Timi Knuutinen loukkasi kylkilihastaan ja muutama pelaaja piiputti ensimmäisen jakson munaravaamisen johdosta. Hetkittäisiä onnistumisia siellä välillä saatiin aikaiseksi, mutta ei edelleenkään mitään hatun nostamisen arvoista. Lopullisen 0-4 niitin iski Tervareiden peliä maestrona pyörittänyt Adi Rizvani Evi Matelin hienosta esityöstä. Vartti tästä ja 5-0 osuman Tervarit iskivät AS Moonin omasta sivurajasta lähteneestä harhaheitosta.

Kauden avausosuma saatiin ottelussa sentään aikaiseksi, kun Teme Aittola pääsi keskittämään oikealta laidalta, ja vaihdosta sisään tullut Heiskanen seurasi omasta volleysta seuranneen riparin puskulla takakulmaan 5-1. Pari kertaa myös Keinänen pääsi tarjoilemaan Aittolalle puolittaiset läpiajot, mutta parhaassa tilanteessa vastustajan puolustaja pääsi vielä katkomaan sijoituksen maaliviivalta. Ottelun 6-1 loppunumeroiksi Tervarit iskivät loppuhetkillä kulmasta. Sillä lailla, 6-1 turpaan ja koppiin tuijottamaan seiniä.

Tänään ei valmennuksen näkökulmasta voinut olla tyytyväinen kenenkään suoritukseen, ei kokeneemmasta kaartista, eikä nuoremmista jätkistä. Toki tähän voisi heittää selittelyinä, että kausi on alkanut vähän turhankin kiireellä futsalpelailuiden jälkeen, harjoituspelejä ei keretty pelata ainoatakaan, pelituntuma voi olla hakusessa, uusia jätkiä on rosterissa ja plääplääplää. Mutta kyllä tänään peli kaatui vain ja ainoastaan susisurkeaan peruspelaamiseen, perussyöttämiseen ja lopulta myös aivan liian heikkoon liikkeeseen pallollisena/pallottomana.

Jos jotain positiivista tästä voi hakea, niin näin surkeita me ei varmasti oikeasti olla. Tätä heikommin ei herranjumala mielellään enää pelata. Ensi viikolla vedetään peruspelaamisen ehdoilla, toivottavasti mahdollisimman laajalla ringillä treeneissä, sekä peliomaisten treenien kautta. Eiköhän se tatsi futikseen sieltä taas löydy. Seuraavassa kotiottelussa palataan toivottavasti omalle tasollemme, ja lähdetään haastamaan vastaan tulevia joukkueita. Nyt noidutaan hetki, katsotaan peiliin ja skarpataan tulevaan.

Ottelun pöytäkirja