OTP - AS Moon 3-2 (1-2)

Juho Heiskanen
14.5.2016

Hyvä avausjakso ei riittänyt pisteisiin Oulussa.

Katkera tappionmaku jäi tällä kertaa vain suuhun Oulun Castrenista, kun OTP väänsi voiton AS Moonista 3-2 (1-2) numeroin.

Ensimmäisellä jaksolla OTP valui puolustaessaan selvästi omalle kenttäpuoliskolle, ja kun AS Mooninkin puolustuspelaaminen oli varsin sumputusta, ei ottelussa suurempia hienouksia ensimmäisellä 45min aikana nähty. 3 maalia kuitenkin avauspuolikkaalla nähtiin: Teemu Aittola puski AS Moonin 1-0 johtoon jo ensi minuuteilla, kun sovitun kulmakuvion päätteeksi Jupe Patanen pääsi päineen väliin ja pallo kimposi Temelle maalin eteen varmalle tontille josta Teme puski pallon maaliin. Maalin jälkeen OTP parhaat paikat torjui AS Moonin maalilla tänään tuurannut Ville Määttä parilla mainiolla seivillä. OTP sai ottelun kuitenkin 1-1 tasoihin 16min kohdilla. Maali syntyi maalinedustalta pomppupallojen jälkeen, kun heidän selkeästi aktiivisin pelaaja Latif Sarhang Rauf pääsi tökkäämään irtopallon sisään. Ennen taukoa AS Moon onnistui kuitenkin uudestaan erikoistilanteesta, kun Patanen oli jälleen isäntänä boksissa ja iski taukojohdoksi 1-2.

Toiselle jaksolle OTP nosti selkeästi prässäämistään ja otti AS Moonin pelistä vahvuudet pois tukkien pelinrakentelua jo ylhäältä lähtien. 2-2 tasoitus tuli juuri pahimpaan paikkaan, n. 1,5min puoliajan jälkeen, ja tietenkin taas kulmasta. Maalinedustalla oli etutolpalla riittävästi tungosta ja Määttä ei päässyt katkaisemaan keskitystä. Pallo tippui suoraan Henry Himaselle joka ohjasi parista metristä pelin 2-2 tasoihin.

Tämän jälkeen pelissä mentiin pitkään tasaisissa merkeissä, ehkä kuitenkin enemmän OTP:n pitäessä palloa. AS Moon ei saanut ensimmäisen jakson tavoin pidettyä palloa tarpeeksi pitkillä hyökkäyksillä itsellään, ja joutui ravaamaan liikaa vastustajien perässä pallottomana. Maalipaikoille ei itse päästy ja peli meni puolustustaisteluksi. Pitkään näytti että kumpikaan ei enempää saa tulosta maalien muodossa aikaiseksi, mutta 84min kohdilla OTP:n Latif iski komean soolomaalin: oikealta laidalta ensin laitapakkia ja häntä tukenutta keskikenttää vipuun ja leikkaus 16min alueen keskustaa kohti. Liian kiltisti peiteltiin mahdollista syöttöä pystyyn eikä keretty iskemään mieheen kiinni, ja lopulta vasurilla lähtikin millintarkka kuti oikeaan alakulmaan ja voittomaali 3-2 taululle. Viimeisillä minuuteilla saatiin pientä painetta vihdoin OTP:n päätyyn, mutta paria kulmaa ja Aittolan yhtä vaarallista kutia lukuunottamatta ei tarpeeksi tilanteita saatu aikaiseksi.

Näin kitkerä tappio niskassa kotimatkalle. Tasuri tästä pelistä oli ainakin otettavissa, mutta kaikki kunnia OTP:n pelaamiselle toisella jaksolla, jolloin he saivat AS Moonin pelistä suuremmat tehot kuriin. Paljon oli kuitenkin jälleen omassakin pelissä hyviä pointteja, joista on hyvä jatkaa seuraavassa matsissa. Hieman lisää juonikkuutta tarvitaan kuitenkin hyökkäykseen. Vielä joudutaan juoksuttamaan Temeä kärjessä aivan liikaa ja välillä turhille tonteille pallottomana. Ensi lauantaina otetaan sitten Kajaanin Spartak vastaan Raahen tekonurmelle, ja koitetaan ottaa tärkeät pisteet siitä ottelusta kotiin.

Ottelun pöytäkirja: https://www.palloliitto.fi/tulospalvelu/ottelu&492962&M3