AS Moon - Spartak 5-1 (2-1)

Juho Heiskanen
23.5.2016

Tärkeät sarjapisteet jäi Raaheen.

AS Moon näytti Leijonille mallia, ja nappasi 5-1 (2-1) voiton Kajaanilaista Spartakia vastaan.

Ottelun alku alkoi AS Moonilta loistavasti. 1-0 nähtiin jo parin minuutin pelailun jälkeen, kun jälleen toimi kulmakuvio ja Lauri Haipus sai maalihanat auki Moonin paidassa: komea pusku etualueelta yläkulmaan. Tästä muutama minuutti eteenpäin, ja hyvän ottelun oikealla laidalla pelannut Tuomas "whisky" Heliste painoi laidalta sisään kuin kiimainen hirvi, ja sijoitti etukulmasta 2-0.Hyvän alun jälkeen AS Moonin ote kuitenkin katosi ensimmäisen jakson kuluessa. Spartak otti keskikentän keskustan enemmän haltuunsa, ja pääsi pitämään palloa turhan paljon. AS Moonin onneksi heiltä puuttui kuitenkin selkeästi eteenpäin pyrkiviä hyökkääjiä, ja pallonhallinta oli tarpeeksi vaaratonta. Kavennusmaalin he kuitenkin saivat aikaan jakson puolivälin jälkeen komealla kaukokudilla oikeaan yläkulmaan. Tauolle 2-1 kotijohdossa.

Toiselle jaksolle pyrittiin hieman porrastaa keskialueen pelaajien "tontteja" ja koittaa saada pidettyä palloa enemmän itsellä. Vastustajan puolustaminen painottui myös hyvin paljon keskustan kautta sumputtamiseen, jolloin laitapelaajille/laitapakeille jäi riittävästi tilaa pitää leveyttä ja juosta vastustajan selustaan laitojen kautta. Tämä lopulta ratkaisikin ottelun, kun palloa saatiin pelattua riistojen jälkeen suoraviivaisesti laitoihin. Reilun 60min kohdilla pelaajakoutsi Heiskanen täytti ennen ottelua antaneen lupauksen vähintään yhdestä maalista, ja pääsi siirtämään kotijoukkueen helpottavaan 3-1 johtoon 3 vs 2 hyökkäyksen päätteeksi, kun Heliste tarjoili oikealta laidalta Heiskaselle takatolpille tyhjiin. Tämän jälkeen alettiin hieman pyörittämään pelaajavaihtoja, ja peli meni taas hetkeksi sekavan oloiseksi. Spartak alkoi kuitenkin väsymään ottelun loppua kohden, ja kotijoukkueelle avautui vaarallisia hyökkäyksiä laitojen kautta. 
4-1 osuman pääsi Tuomas Heliste niin ikään nautiskeleen takatolpilta tyhjiin, kun Keinänen antoi pallon omista längistään siirtyä takana odottavalle Skotille. Ottelun loppuhetkillä myös Teemu Aittola pääsi iskemään kauden neljännen osumansa, kun pikajuna painoi oikealta laidalta läpi ja sijoitti etukulmasta loppunumerot 5-1.

Numerollisesti vakuuttava voitto, mutta kovin kaunista peliä ei tänään kyllä nähty. Hyvä puolustuspelaaminen alakerran nelikon ja Ville Määtän maalivahtipelin johdosta turvasi tänään mahdollisuuden pisteille. Tarpeeksi tehokas viimeistely omista tonteista oli tänään myös hyvällä tasolla. Hyvä on joskus voittaa ns. heikollakin esityksellä. Ja lopputuloshan se aina lopulta ratkaisee. Ensi viikonloppuna onkin sitten kauden kovin haaste edessä, kun sarjan suurin ennakkosuosikki Rollon Pojat olisi Rovaniemellä vastassa.