AS Moon - PaKa 6 - 2 (3 - 2)

Vesa Iivonen
5.5.2012 klo 15:00

Makkarat jäivät paistamatta kioskiosaston toimesta hyytävän viiman ja sateen johdosta.
Makkarat jäivät paistamatta kioskiosaston toimesta hyytävän viiman ja sateen johdosta.

AS Moon ryöpytti PaKa:n nurin, mutta makkarat jäivät paistamatta!

Jussi Eskolan valmentama PaKa Kuusamosta saapui Asmon vieraaksi Koivuluodon keinonurmelle. Olosuhteet olivat karmeat, sillä vettä satoi poikittain ja tuuli puhalsi varmaankin 30 metriä sekunnissa? =D Kioskiosasto jätti makkaratkin paistamatta ja tyytyivät katsomaan peliä kansitakit korvilla tai autojen sisältä.

Ottelu lähti käyntiin Asmon komennuksessa. Kotijoukkue vyörytti tilanteita PaKa:n maalia kohti. Ottelu ei ehtinyt kauaa vanheta, kun Juha "poolopaita" Ahola laittoi toppareiden väliin läpisyötön. Pallo kävi vielä vastustajalla ja kenties myös Asmon pelaajaan, mutta joka tapauksessa Marko "karvanaamalle ei hävitä" Keinänen iski pallon avopaikasta varmasti pussiin 1-0. Vaikka PaKa alkoi ajoittain saada otetta peliin, Asmo iski uudelleen. Keinänen vapautti Janne "virtaa liikaakin" Hämeenkorven läpi ja Hämppä viimeisteli pelimiehen varmuudella. Tämä lisäksi ekajaksolla nähtiin Asmon toimesta kolmas maali. Ahola katkaisi PaKa:n hyökkäykseen lähdön ja vapautti pienen kuljetuksen jälkeen hyvään pystyjuoksuun lähteneen Timi "tuhatjalka" Knuutisen vetopaikkaan. PaKa:n maalivahti onnistui torjumaan vedon, mutta irtopalloon päätti iskeä Ville-Pekka "ammun täkyllä" Keskitalo, joka ampui pallon verkon perukoille. 

Ensimmäinen jakso oli kuitenkin kaksijakoinen. Välillä PaKa painoi päälle vimmatusti ja Asmolla oli hankaluuksia varmistusten kanssa. Jussi Eskola onnistui ampumaan kavennuksen 25 metristä, kun pallo muutti PaKa:n onneksi suuntaa kuusamolaishyökkääjästä ja/tai raahelaispakista. Lisäksi nopeajalkainen PaKa-hyökkääjä pääsi jakson lopulla ajamaan laidalta läpi ja tilanteesta syntyi maali. Tässä tilanteessa näkyi muuten hyvin pelanneen Asmo-puolustuksen ajoittainen etäisyysongelma, kun varmistusta ei ollut. 

Puoliajalla käytiin läpi muutama seikka yhdessä ja peli parani. Toinen jakso oli jo parempaa peliä Asmolta. Kulman jälkitilanteesta Ahola onnistui löytämään takatolpalle nousseen Jarno "The Cool J" Lackströmin, joka runttasi pallon ilmeisesti olkapäällä maaliin. Ja lisää kulmatilanteista maaleja oli luvassa, sillä Aholan antaman kulman irtopallon iski kohta maaliin Hämeenkorpi sydämensä kyllyydestä. "Siinä purkautui varmasti kaikki patoutumat!", tuumasi huilivuorossa ollut maalivahti Jan-Erik Kauniskangas pelin jälkeen. 

Ja vielä ennen loppua Kimmo "joukkueen ylivoimaisesti kankein jätkä" Alanen vapautti Keinäsen läpi ja jenga takakulmaan oli millimetrin tarkka. Lukemat 6-2 taululle! 

Raahelaisen futiksen asiantuntija Pekka Arola tuumasi pelin jälkeen seuraavaa: "Kyllähän siinä oli jo jottain tolokkua ku yrititte pelata ja syötellä. Välillä toki tuli karkeita syöttövirheitä, mutta eipä palio parempaa voi oottaa ku vasta toinen peli tälle kauelle. Nuorista kavereista Määtän Ville katkoi välillä hyvällä pelisilimällä palloja. Ja Vipehän ampu hienon maalin. Vielä vaan tarvitaan nuorille kavereille uskallusta pittää pallua ja haastaa ja ampuaki. Monilta tuli hyvvää kommenttia katsomossa siitä, että nyt pelluutettaan näitä nuoria kavereita ku monesa joukkueesa (muissaki lajeissa) nuorille annetaan vaan jämäminuutteja korkeintaan niin ei siinä kehity. Tää näyttää luppaavalta nyt."

Positiivista ottelussa oli eritoten yritys pelata jalkapalloa pitäen palloa eikä roiskien. Alakerrasssa kierrätettiin ja pidettiin palloa järkevästi. Tästä on hyvä rakentaa ja kehittää raahelaista jalkapalloa uuteen nousuun. Nuoria pitää ajaa sisään, mutta täytyy muistaa, että peliaikaa pitää antaa sopivasti, jotta paukut riittävät pelata kunnolla se aika, mitä tarjolla on. Lisäksi nuoret pääsevät pelaamaan PaTe:n mukana sarjaporrasta alempana.

Vielä pelaaminen on hakemista ja välillä innostuksissa pallo pomppii. Joukkueen kapteeni Hämeenkorpi on valitettavasti seuraavan ottelun pois, sillä tuomari näytti keltaista korttia kahdesti hänelle tänään. Välillä hankaluutta Asmon peliin aiheuttaa myös tiivis vaihtorytmi, mutta se on valittu linja. Sillä tavalla pärjätään tai ei pärjätä, mutta pidetään mielessä kauden pääteemat. Nuoria pelaajia ajetaan sisään. Toiminta saatetaan sellaiselle mallille, että joukkueeseen (treeneihin myös) on imua, eikä ketään tarvitse värvätä. Pyritään iloistemaan ja nauttimaan pelaamisesta. 

Mainittakoon, että Aholan maalitilanteisiin johtaneet syötöt Keinäselle ja Hämeenkorvelle koskettivat vastustajaa/omia pelaajia, mutta kumpikaan maalin tehnyt ei havainnut, keihin pallot mahdollisesti osuivat. Näin ollen tulkitaan syötöt Aholalle, kunnes joku todistaa toisin. :) Lisäksi Timi Knuutinen saakoon syöttöpisteen Vipe Keskitalon maaliin, kun Keskitalo täräytti Knuutisen ampuman pallon riparista sisään. 

Seuraava ottelu on ti 15.5. FC Netsin vieraana Oulussa. Nets on vahvistanut rivejään vanhan liigajyrän Jari Jäväjän toimesta, mutta eiköhän Asmon tiukka puolustus laita "Jävän" lujille. =D

Kokoonpano:

Janne Haverinen (mv), Janne Vähäkangas, Jarno Lackström, Jani Sillanpää, Turo Joentakanen (Ville Määttä), Janne Hämeenkorpi, Juha Ahola, Ville Lindholm (Heikki Ronkainen), Kimmo Alanen (Ville-Pekka Keskitalo), Marko Keinänen (Janne Arola), Juho Heiskanen (Timi Knuutinen); Huilivuorossa maalivahti Jan-Erik Kauniskangas

Maalintekijät ja syöttäjät:

Marko Keinänen (Juha Ahola)

Janne Hämeenkorpi (Marko Keinänen)

Ville-Pekka Keskitalo (Timi Knuutinen)

Jarno Lackström (Juha Ahola)

Janne Hämeenkorpi (Juha Ahola)

Marko Keinänen (Kimmo Alanen)

 

Raportti: Juha Ahola pelaaja-valmentaja