Viikonloppuna edessä kauden ensimmäinen tuplavkl

Juho Heiskanen
11.11.2016

La klo 14.00 AS Moon - Zenith (Helsinki) Su klo 14.00 AS Moon - TPK (Turku)

Raahen hornankattilassa kiehuu tulevana viikonloppuna oikeen huolella testosteronilla maustettu lihasoppa, kun kotiyleisö saa nauttia Futsal-Ykkösestä kaksi kotiottelua AS Moonin toimesta. Ensin kotijoukkueen nousujohteista vireyttä tulee mittaamaan Futsal-Ykkösen yksi kokeneimmista ja sarjassa pisimpään tahkonneista joukkueista: Zenith Myllypuro Itä-Helsingin hoodeilta. Sunnuntaina painetaan sitten heti perään klo 14.00 Turusta saapuvaa sarjanousija TPK:a vastaan. Ennakoidaas lyhyesti kumpaakin spektaakkelia:

AS Moon - Zenith. Lauantaina klo 14.00 Raahen liikuntahallilla

Kausiennakossa kuvailtiin Zenith Myllypuroa esim seuraavasti:

"Itä-Helsingin futsal-herra. Instagramin puolella futsal-joukkueiden parhaimmistoa. Kokeneita pelimiehiä joukkue täynnä, mutta riittääkö vielä jalka? Saako nuorennusta joukkueeseen? Viime kaudella säilyi 4p erolla sarjassa. Pienellä kotikentällään vaikea vastustaja murtaa hyökkäyspäässä. Teki viime kaudella sarjassa vähiten maaleja (22 otteluun 55 osumaa), mutta myös päästikin sarjan toiseksi vähiten (22 otteluun 58 osumaa)."

Nyt kun tätä kautta on 3 kierrosta pelattuna Zenithinkin osalta, voi sarjataulukosta nähdä heidän trendinsä jatkuneen viime kauden tapaan. Vaikka jokaisesta ottelusta on tähän asti turpaan tullut, ei omissa ole siihen nähden kuitenkaan soinut kuin "vain" 10 kertaa. Suurin ongelma on selkeästi ollut maalinteko: 3 otteluun 3 maalia, sillä määrällä ei futsalissa yleensä pisteitä ropise. Toki pitää huomioida, että kyseiset 3 ottelua ovat olleet ns. kärkipäähän ennakoituja joukkueita vastaan (Rauma vieraissa 4-1, PS Villa vieraissa 5-2, ja MuSa kotona 0-1). Mitäs sitten on lupa odottaa huomenna Zenithin osalta Raahessa? Noh, aika aikaisin saavat ainakin pohjoiseen stadin kingulit matkata... Siinähän on junan (?) loungessa aikaa pitää ottelupalavereita pariinkin otteeseen :D Kokenut on vastustaja, siitä ei päästä mihinkään, joten hereillä täytyy kotijoukkueen olla varsinkin vastustajan vastahyökkäysten suhteen. Ennalta voisi olettaa, että Zenith luottaa vahvuuteensa, eli tiukkaan puolustamiseen ja antaa kotijoukkueelle ns. pallonhallinnan pääosilta ottelussa. Mene ja tiedä, kähisisi Tapsa Suominenkin. 

 

AS Moon - TPK. Sunnuntaina klo 14.00 Raahen liikuntahalli

Sarjanousija Turusta vastassa. Myös heitä koitettiin kapeilla ennakkotiedoilla avata kausiennakossa mm. seuraavasti:

"Joukkueena myös aika mysteeri meille. Nettisivujen mukaan uudelleenrakentamista käynnissä seuran puolella, uusia pelaajia tullut alemmista sarjoista ja u21-liigoista mukaan. Turun kokoisessa kaupungissa luulisi kuitenkin taitoa olevan riittämiin myös futsalparketeille, joten yllätysvalmis joukkue lienee kyseessä. Sarjanousijana kuitenkin oltava jo alkukaudesta valmiina. Onko kerennyt treenaamaan valmiina joukkueena vielä tarpeeksi Ykkösen tasolle? Farmisopimus liigaseura SoVo:n kanssa."

TPK on aloittanut oman osansa Futsal-Ykkösestä varsin mallikkaasti: 3 ottelusta saldona 1-0-2 saldo. Kauden avauksessa tuli kotona tukkaan PS Villalle 1-3, kuten myös vieraissa FC Raumalle 4-3. Viime kierroksella tarttui kuitenkin kauden avausvoitto, kun nuori Joutsalaisryhmä JoSePa kaatui viimehetken voittomaalilla 5-4. Numerolla 10 pelaava Joonas Manzo on näemmä aloittanut hyvillä 2+3 tehoilla (2 otteluun), ja samoin nro 16 Joonas Vainio on iskenyt 2 otteluun hyvät 2+1 tehot. Laajalla ringillä on TPK myös kyennyt kauden aloittamaan, kun 3 kierroksen aikana yhteensä 17 pelaajaa on joukkueen listoilla esiintynyt. 

Sen suurempia ennakoita TPK:n taktiikoista ja muusta jonninjoutavasta ei ole tiedossa, joten ei aleta hatusta tähän mitään taikomaan. MENE JA TIEDÄ Tapsa Suomisen nahkakuulan säestämänä heitetään tähänkin. 

 

AS Moonin lähtökohdat tuplaviikonlopun haasteisiin:

Noh, ihan hyväthän ne ovat. Nousujohteista näyttää pistetilin kartoittaminenkin, kun avauskierroksen niukan MadMax tappion jälkeen tuli ensin kotona tasuri Loisketta vastaan, ja edelliskierroksella tuloksena puolustustaistelun jälkeen maistuvat 3p Jyväskylästä LPK:a vastaan. Vielä on maalinteossa ollut varsinkin kotikentällä turhaa jännitystä ilmassa, mutta treenien perusteella Joman pallot ovat alkaneet löytämään sen heille kuuluvan paikkansa. 

Ikävänä jobinpostina on kuitenkin todettava, että loukkaantumisilta ei olla säästytty. Tiistaina pelaaja-valmentaja Hämeenkorpi loukkasi ensin reittänsä, ja heti perään Kai Paakkarilla pyörähti nilkka pahemman kerran klesaksi, ja on näillä näkymin sivussa viikkoja. Heiskasella selkäongelmat välilevyn suhteen tuntuivat myös ottavan kuluvana viikkona takapakkia, mutta eikai sitä edes kentällä tarvitakaan. Tai no, MENE JA TIEDÄ.

Anyway, viikonloppuna tapahtuu hallilla! Tulkaahan ny jumalauta paikalle, 200 katsojaa kumpaakin matsiin niin saadaan AS Moonin godfather Nuppi Iivonenkin hetkeksi tyytyväiseksi! Nähdään karkeloissa!

-Sheriffi