AS Moon - MuSa otteluennakko

Juho Heiskanen
25.11.2016

Lauantaina 26.11 klo 14.00 Raahen liikuntahalli

AS Moon on päässyt menneinä viikkoina hyvään lentoon. Avauskierroksella kärsityn tappion jälkeen ei pataan ole kentällä tullut, ja nyt on onnistuttu ottamaan hienoja voittoja vieraskentältäkin asti (2 ekaa vieraspeliä - 2 voittoa). Kotona on menty hieman tasaisemmissa otteluissa kynsiä pureskellen aina viime sekunneille asti, kuten toissavkl TPK-ottelussa, jossa Timi Knuutinen sijoitti 4-4 tasoituksen 2sek ennen päätösvihellystä. Tasaisia ovat ottelut olleet ja pistejakoon on kotona jouduttu tyytymään jo kahdesti. Ottelukoosteitakin selailemalla, sekä varsinkin koko otteluiden videoita joukkueen kesken tarkasteltuna, on suurena syynä kotiotteluiden tasureihin tyytymisessä omien maalipaikkojen hyväksijättäminen. Vielä on turhaa tuhrittu monen jätkän voimin selkeitä maalipaikkoja. Onneksi puolustuksessa rivit ovat olleet hyvin kasassa avauskierroksen maali-iloittelun jälkeen, jonka kautta aina ovat mahdollisuudet voitoille peleissä olleet. 

Huomisen vastustaja MuSa (Pori) lähti kauteen monien ennakkopapereissakin yhtenä ennakkosuosikkina. Mutta kuten viime kaudellakin, porilaisryhmän alkukausi lähti taas yllättävän nihkeästi liikkeelle, kun kahdesta ensimmäisestä ottelusta tuli pataan 3-1 Kaustisella, sekä 2-4 kotona LPK:a vastaan. Tämän jälkeen kokenut MuSa on saanut kuitenkin rivinsä toimimaan selkeästi paremmin, ja edeltävistä 4 ottelusta on saldona: 3 voittoa sekä edelliskierroksella 2-2 vierastasuri TPK:a vastaan. Varsinkin joukkueen ykköstykki Toni Miettinen on jatkanut edelliskauden tapaan maalien sylkemistä tehoilla 7+2. Tämän jälkeen pelaajakohtaisissa tehoissa onkin hieman hiljaisempaa, kun toiseksi tehokkaimmilla Sami Rantalalla ja Jonne Vallinilla on kasassa 1+2. Yksi tärkeimmistä pelaajista porilaisilla löytyykin maalinsuulta: Joni Kuusiston selän taakse ei kovin montaa osumaa per peli ole tälläkään kaudella uponnut, joten viimeistään nyt täytyy AS Moonin olla kylmästi tehokkaampia omissa paikoissaan.

Kotijoukkueen osalta tilanne näyttää pelaajiston kannalta varsin hyvältä. Paakkari jatkaa nilkkansa kanssa kuntoutumista, mutta esim. Ville Määttä on armeijasta sopivasti lomilla huomenna. Kotijoukkueen tehokkaana ja vauhdikkaana kaksikkona tällä kaudella esiintynyt nuorisopari Kylmälä - Aittola leireili kuluneella viikolla u19-maajoukkueen leirityksellä, ja tulee vkl intoa puhkuen takaisin pelikentille. Lopullinen kokoonpano selvinnee tänään peliä edeltävien treenien päätteeksi. 

Nyt napataan kotoa 3p himaan, ja lähdetään vielä sunnuntaina hyvillä jälkiliukkailla haastamaan FC OPA:a Oulussa Futsal-cupin jatkopaikan suhteen. 

Tulkaahan huomenna paikoille klo 14.00 lähtien. Liput 5€, lapset yli 12v, työttömät, varusmiehet ja eläkeläiset 2€.
Otteluisäntänä Värisilmä Raahe.