Futsal-cupissa jatkoon

27.11.2016

FC OPA - AS Moon 1-6 (1-3)

Cup-juna starttasi totutun voitokkaasti Oulussa, kun FC OPA jätettiin ties monennenko kerran nuolemaan näppejään AS Moonia vastaan. Tällä kertaa loppunumerot 1-6 (1-3). Kokoonpanossa oltiin kierrätelty sopivasti miehiä, kun poissaolijoita oli paikkaamassa esim. nuoriso-osastosta Hannes Seikkala, Valtteri Impola sekä henkisesti ikinuori taikalanne-Koistinaho. Maalissa Kaj Ollikainen sai vastuuta ja pelasikin hienon ottelun, saalistaen siihen kylkeen 0+2 tehot.

FC OPA:n pelityyli taktiikkoineen oli jälleen scoutattu hyvin. Helvetinmoinen sähinä ja pörinä liikkumisineen, mutta 95% omalla kenttäpuoliskolla. Mikäs siinä puolustaessa. AS Moon sai maalihanansa 4min kohdilla auki nopealla erikoistilanteella sivurajan muodossa, kun Keinänen tälläsi Heiskasen puotosta etukulmaan 0-1. Kauaa ei katsomossa Moonia kannustamaan tulleet fanit joutuneet toista osumaa odottelemaan, kun Keinänen tarjoili Knuutisen läpi, joka tsippasi maltilla pallon ohi OPA:n maalilla pelanneen Anttoni Veteläisen. OPA sai kuitenkin kavennettua pelin nopeasti 1-2, kun roikkupallo maalinedustalle aiheutti häslinkiä Ollikaisen edessä, ehkä hieman jopa estäen, mutta anyways pallo ajautui lopulta vastapalloon Niko Junkkarille, joka tälläsi voimalla läpi Moonin miesten. Ennen taukoa Moon siirtyi kuitenkin 1-3 taukojohtoon, kun tällä kertaa Keinänen pääsi livahtamaan helposti läpiajoon ja sijoitti puikoista sisään. Kaikkinensa hieman sähellystä oli ensimmäinen jakso myös AS Moonilta, kun totuttua pallovarmuutta alakerrasta lähtiessä, sekä pitkiä hyökkäyksiä, ei liikaa tänään saatu rauhassa hierottua.

Toisella jaksolla ei kuitenkaan AS Moonin jatkoonmeno ollut missään kohdin uhattuna. OPA pyrki pörräilemään alhaalla ja saamaan tilaa aukaistua johonkin. Mutta AS Moon puhui maltilla miehet vartioitavaksi ja liikoja ei lähdetty ylös höntyilemään. Paikkoja alkoi riistojen jälkeen syntymään ja pari lisäosumaa päästiin nakuttelemaan. 26min kohdilla peli alkoi olemaan pelattu, kun Jukka-Pekka Patanen laukoi umpivasurina tällä kertaa oikosellaan pallon sisään. Tämän jälkeen mentiin yli 10min ilman maaleja, vaikka tolpat kolisivat ja Veteläinen esitti maalilla pari hyvää torjuntaa esim läpiajoista. Ollikainen pysyi myös muurina AS Moonin maalilla niinä hetkinä kun OPA sai hyökkäyksissään vetopaikan aikaiseksi. Lopussa lukemia hieman sinetöitiin kauniimmaksi, kun Knuutinen ja Aittola pääsivät iskemään maalit Ollikaisen pitkistä avauksista.

Cupissa jatkoon seuraavalle kierrokselle, jossa saadaan kotiotteluun vastaan Torniosta saapuva Topv. Mitään suurempaa hajua joukkueesta ei ole, kuin että pelaavat AS Moon 2-joukkueen kanssa samaa sarjatasoa kolmosessa.

Ottelun pöytäkirja