Vierasreissulta ei muuta käteen kuin flunssaa ja univelkaa

Juho Heiskanen
5.12.2016

Ei auttanu edes Sheriffin pyyteetön työnteko kiviperkeleen suhteen.
Ei auttanu edes Sheriffin pyyteetön työnteko kiviperkeleen suhteen.
Arttu Wiskari - Mökkitie
Arttu Wiskari - Mökkitie
Harvinaista herkkua: ottaa rauhassa mökillä ja valmistautua tulevaan.
Harvinaista herkkua: ottaa rauhassa mökillä ja valmistautua tulevaan.

FC Rauma - AS Moon 3-5 (0-0) PS Villa - AS Moon 6-1 (5-0)

Hyvillä mielin startattiin perjantaina klo 16.00 Raahesta matkaan kohti viikonlopun tuplareissua. Vaikka normaalista kokoonpanosta puuttui nilkkavaivainen Paakkari, alakerran liideri Patanen, sekä myös alakerran miehistö Määttä & Sillanpää, oltiin matkaan saatu iskukykyinen porukka. Nousujohteinen formi edellisissä peleissä antoi odottaa hyvää reissua ja pisteitä lähdettiin vakavasti hakemaan molemmista halleista Raumalta ja Hyvinkäältä.

Perjantaina menomatka kohti vkl ajan palvellutta mökkimajoitusta sujui bussissa iloisesti Oulu-jengin dominoidessa korttirinkiä, samalla kun Knuutinen & Keinänen jauhoivat bussiin raahatulla Xboxilla Fifaa. Menomatkan syönnitkin sujuivat virheettömästi ja kaikki näytti sujuvan hienosti. Vähitellen kellon jo ylittäessä 00.00 alkoi viime kaudeltakin tuttu kimurantti mökkitie lähestyä. Pilkkopimeessä metsikössä mutkiteltiin hienosti kokopitkällä bussilla miltei perille asti vailla ongelmia, mutta sitten karahti bussi oikealta jumiin: pari isoa kivenlohkaretta lumen alle piiloutuneena ei antanutkaan bussin pohjalle periksi oikealle kaartuvassa mutkassa ja siihen jäätiin. Tarpeeksi kauan koiteltiin omin voimin bussia saada liikkeelle, mutta viimeistään kirveenkin varren katkeaminen johti siihen, että piti soitella hinuria paikalle. Onneksi apua saatiin hieman ennen 03.00 paikalle ja bussi vs. kivet kääntyi bussin voitoksi. Siitä sitten "iltapalalle" 03.00 jälkeen ja nukkumaan. Pari tuntia unta ja herätys, aamupalat silmät ristissä, ja kohti Raumaa. Samalla myös flunssa-aalto alkoi iskeä joukkueessa, kun ensimmäisenä rökimään alkoi kapteeni Uusitalo. Lopulta pienen lounaspysäkin kautta saavuttiin kuitenkin Raumalle, ja alettiin valmistautumaan peliin. 

 

FC Rauma - AS Moon 5-3 (0-0)

Pientä rapoa onkin pelistä jo sanottu, mutta tiivistetään kaikki muutamaan pointtiin:

-Kauden heikoin esitys oman pallollisen pelin suhteen. Oikein missään vaiheessa ei oma pelaaminen lähtenyt kulkemaan fiksusti. Rauma prässäsi kahdella miehellä ylhäällä, oma alakerran rakentelu oli varsinkin eka jakson aika jäissä. Toki miehiä puuttui varsinkin pelinrakentelun osalta pohjilta, mutta nämä on vain selityksiä. Oltaisiin voitu puppeloida peli jo avausjaksolla kun Raumalle aukesi pari kolme maukasta vastahyökkäystä liian helposti. Toki omat paikat oli jo avausjaksolla mutta 0-0 mentiin tauolle.

-Oman momentumin katoaminen toisen jakson alun jälkeen. Aittola & Knuutinen veivät AS Moonin 0-2 johtoon heti toisen jakson alkuun ja kaikki näytti kääntyvän vielä hyväksi peliksi. Sen jälkeen ei lähdetty näin jälkikäteen spekuloituna ottamaan hetken aikaa varmemmin puolustaen, vaan höntyiltiin liikaa ylös. Parissa minuutissa kaksi huonoa vaihtoa, 2 maalia Raumalle ja peli tasoihin. Sen jälkeen Rauma painoi hetken hyvin ja karkasi jo 2-4 johtoon. Muuten hyvin vartioissa/pimennossa pidetty Jussi Aalto esimerkiksi pääsi iskemään 2 maalia tämän heikon jakson aikana.

-Virhetilien täyttyminen 5kpl vastustajalle kummallakin jaksolla, mutta ei sitä viimeistä ratkaisevaa rikettä. Avausjaksolla 5 rikettä Raumalla täynnä jo 10min kohdilla, mutta ei tullut kuudetta ja täten mahdollisuutta kiskoa 10m palloa maaliin. Toisella jaksolla myös lopussa rikkeet täyteen, kavennus 3-4 liivimiehellä, mutta ei. Lopulta pallo tyhjiin 3-5 ja peli pakettiin. 

Ottelun maalikooste

 

Noh, siitä sitten pienen noitumisen jälkeen nokka kohti syömistä ja paluumatkalle mökkiä päin. Syönti kerettiin suorittaa mutta sitten hajosi bussista valot/akkuvirta keskelle Häijään huoltoaseman parkkipaikkaa. Siinä sitten katseltiin tunteroiset bussi ikkunasta esimerkiksi Häijään nuorten intoa ajella traktorilla ympyrää ja naurattaa siinä samalla naisia aivan simona. Tässä vaiheessa alkoi Pekalla riittää tämän auton ajaminen, ja soittojen jälkeen saatiin toista bussia lähetettäväksi kohti majapaikkaa seuraavaksi yöksi. Virtaakin saatiin soiteltua taas jostain ja lopulta matka jatkui turvallisesti majapaikkaan mökille. Tällä kertaa jopa ennen yötä, ja hetki kerettiin vähän sohvallakin makoilla ja rauhassa chillailla. Flunssan äänet kuitenkin kasvoivat varsinkin mökin yläparvella ja hunajalla varustettu teekuppi oli kerrankin pelireissuilla kovemmassa huudossa kuin pari rentouttavaa saunaolutta joille ei tällä reissulla lähdetty alkuunkaan. Aamulla pikaiset aamutoimet, mökki siistiksi (johon lukeutui esimerkiksi kohtalaisen läskiin kuntoon itsensä syöneen hiiren viskaaminen roskakorista pakkaseen elämän kovaan kouluun) ja sitten ajelemaan Hyvinkäälle kohtaamaan sarjakärki PS Villa.

 

PS Villa - AS Moon 6-1 (5-0)

 

Tiedossa oli että vastaan tulee iso haaste: sarjakärki jolla on käytössään todella tasaisen laadukas joukkue. Viime vuonna oltiin juotu katkeraakin kalkkia Hyvinkään vierailulla, kun 3-1 johto kuivui kyseenalaisella tasoitusmaalilla 3-3 aivan ottelun loppuhetkillä. Revanssia haluttiin kovasti lähteä hakemaan, vaikka kuin epäonni oli matkalla vaivannut ja rivit kaventuneet matkan aikana pieniin loukkaantumisiin ja sairasteluihin. Joukkue raavittiin kuitenkin kasaan hammasta purren ja peli pääsi starttaamaan. Ottelu alkoi pallollisen pelin osalta paremmin kuin edellisenä päivänä Raumalla, ja maalipaikkoja alkoi alussa jo syntymään. Maalia ei kuitenkaan itse saatu tehtyä, ei takatolpilta, eikä reboundista aivan maalin edestäkään. PS Villa sen sijaan näytti miksi on sarjakärjessä, kun hyökkäyksiin tultiin tilanteen avautuessa todella suoraviivaisesti niin keskeltä kuin laidoiltakin. Liikoja ei myös alettu palloa ylhäällä hieromaan, vaan kudit lähtivät paikan auetessa. Jotenkin reissun kuvaan kuuluvasti ne kudit myös tällä kertaa heilahtivat juuri niihin rakoihin että verkot heiluivat. Selittelyt sikseen, taukonumerot 5-0 vetivät joukkueen hiljaiseksi vaikka kuinka omassakin pelissä oli paikat niihin maaleihin jo avausjaksolla.

Toinen jakso pysyi numeroiden valossa ehkä peliä enemmän kuvaavampina kun kumpikin onnistui kertaalleen. Aittola sörkki pienen räkämaalin maalinedustalta Moonille, mutta enempää ei päästy kiriä tekemään. Villalle avautui myös loppua kohden useampia vastahyökkäyksiä mutta yhtä enempää ei kotijoukkuekaan enää saanut aikaiseksi. Pisteet jäivät Hyvinkäälle ja kotimatka sai alkaa tyhjin käsin.

Ottelun maalikooste

Paluumatkalla nyt ei ikkunan jäätymisiä enempää sattunut,  ja perillä Raahessa oltiin 01.00. 0p peleistä ei tietenkään kovin suurta hurraata joukkueessa herättänyt. Jatkuville vastoinkäymisillekin osattiin kuitenkin paluumatkalla jo hieman nauraa eikä päätä edelleenkään sinne anukseen alettu työnteleen.

Pelihommat jatkuvat onneksi jo nopeasti torstaina klo 19.00, kun futsal-cupissa tulee Raaheen vastaan Torniosta ToPv, jonka riveistä lyötyy todella kovia pelimiehiä esim. TP-47 futisjoukkueen puolelta sekä entisiä futsalin pelaajia Kemin alueelta. Kova peli varmasti tulossa jotta jatkoon mennään. Ottelussa on katsomot käytössä normaalisti joten tulkaahan paikalle.

Sarjaotteluissa koitetaan palata taas takaisin voittojen tielle sunnuntaina klo 14.00, kun vastaan tulee viime kaudella vauhdikkaalla pelillään ihastuttanut JoSePa Joutsasta.