Tappioputkea katkaisemaan FC OPA:n kustannuksella

Juho Heiskanen
16.12.2016

FC OPA (Oulu) - AS Moon la 17.12 klo 19.00 Urheilutalo

Huolimatta reilun viikon takaisesta voitollisesta cup-ottelusta ToPV:a vastaan ja pääsyä 16 parhaan joukkoon, on AS Moonin peli tökkinyt tuloksellisesti viimeiset 3 ottelua Futsalin Ykkösessä. Vieraskiertue Raumalla ja Hyvinkäällä oli kaikkinensa yksi iso farssi, eikä viime viikonloppuna kotiluolassakaan peli JoSePa:a vastaan kulkenut kuin hetkittäin ja pisteet matkasivatkin tylysti Joutsaan 3-5 tuloksella. Tasaisessa sarjassa ei helppoja pelejä ole, ja jos oma peli ei 40min pysy sovitussa taktiikassa niin monesti lorahtaa löysät housuihin ja pisteet jäävät ottamatta. Ominaista näille 3 tappiolle on ollut omasta pelitaktiikasta lipsuminen pelin aikana. Johtoasema on menetetty liian innokkaalla säntäilyllä ylöspäin, kun olisi pitänyt hetki puolustaa, avausjakso ollaan nukuttu kohtalokkain seurauksin ja myös henkilökohtaisia nukahduksia on varsinkin vastustajan hyökätessä päässyt liikaa tapahtumaan. Ongelmakohdat on kuitenkin parhaan mukaan tarkasteltu otteluvideoista ja valmentaja Hämeenkorpi onkin niistä joukkuetta ripittänyt kuluneella viikolla. Myös tietynlaista rentoutta ja positiivisen fiban levittämistä joukkueen kesken tiukoissakin ottelutilanteissa on päätetty yhdessä petrata pari askelta parempaan, jolloin tulosta varmasti syntyy vähemmälläkin kengän puristamisella. Tappiot kasvattavat, mutta kyllä 3 perättäistä alkaa tässä vaiheessa jo riittämään. Siispä huomenna lauantaina lähdetäänkin korjaamaan kurssia mitä parhaimmassa paikassa; paikallisottelussa FC OPA:a vastaan Oulussa.

 

AS Moon on säilyttänyt tappioista huolimatta asemansa sarjassa varsin kelvollisena, kun raahelaiset löytyvät tällä hetkellä sijalta 5. Kärkikaksikko PS Villa ja MadMax ovat päässeet jo hieman muilta karkaamaan, kun taas sarjan alempi osasto on kirinyt pisteillä keskikastia kiinni. FC OPA:n alkukausi on ollut odotetun vaikea. OPA:lle tyypillinen pelitaktinen puoli ei ole niin vain purrutkaan vastustajaan ja siihen päälle vielä tuloksellisesti sarjan 2.nallipyssymäisin hyökkäysosasto MuSa:n jälkeen tehojen puolesta (21 maalia 10 peliin), eivät lyhyelläkään matematiikalla pääteltynä tuo liikaa pisteitä. OPA:n roolina on syyskauden ajan ollut pitää sarjan hännillä paikkaa, mutta on kuitenkin huomattava, että myös 2 voittoa on tilille napsunut, joista edellisin juuri viime kierroksella 6 miehellä pelaamassa ollutta Porin Musa Futsalia vastaan numeroin 3-2. 

Jos hieman kesti odotella OPA:n puolelta ottelukoostetta edellisestä cupin kohtaamisestamme josta irtosi helpohko 1-6 vierasvoitto, niin vielä enemmän on OPA saanut odotella AS Moonin kaatamista futsalin puolella. Vuodesta 2011 lähtien tarkasteltuna on saldo varsin mukava näin AS Moonin kannalta: 9 ottelua, joista 8 on päättynyt Moonin voittoon ja vain 2014 onnistui OPA nipistämään 4-4 tasurilla yhden pisteen. Huomionarvoista on myös se seikka, ettei OPA ole kyennyt AS Moonin maaliin pyssyttämään näissä 9 ottelussa kuin vain 15 osumaa, ja max 1 osuman ovat onnistuneet tekemään yhteensä 6 ottelussa. Samaan aikaan näissä otteluissa esim. kaksikko Keinänen & Knuutinen ovat yhdessä kurittaneet oululaisia tehoin 16+19.  Näistä tilastomuisteluista ei kuitenkaan saa muuta kuin pientä kuittailun varaa oululaisten suuntaan, koska lauantaina mennään taas täysin uuteen koitokseen. 

Pelaajatilanne vaikuttaa AS Moonin osalta varsin hyvältä lauantain peliä ajatellen. Paakkari on vielä nilkkansa kanssa joulun yli sivussa, mutta muuten näyttää miehiä olevan tarjolla ihan pähkäiltäväksi asti, ketkä lauantaina kentälle pääsevät. OPA:n ennakoinnin mukaan myös heillä olisi miehiä hyvin käytössä, joten ns. ykkösillä lähdetään toisiamme kohtaamaan. Ouluun ei Raahestakaan liian pitkä matka ole, joten suosittelen keltamustan faneja mieluusti ajelemaan lauantai-illan viettoon Oulun Urheilutalolle klo 19.00. Saadaan sinnekin joitain katsojia paikalle hienoon "derbyotteluun"...