FC Nets - AS Moon 1 - 2 (1 - 2)

Vesa Iivonen
15.5.2012

FC Nets väännettiin siltaan! M4 Pohjois-Suomi, Oulu

FC Nets haastoi AS Moonin Lintulan kivikovalla tekonurmella tiistai-iltana.

Pelaaja-valmentajat Jarno Lackström ja Juha Ahola nostivat avaukseen farmissa PaTe:n mukana hyvin esiintyneen Janne Arolan ensimmäistä kertaa. Arola pelasikin rohkeasti ja alkaa lyö itsensä läpi tällä kaudella varmasti! Niinhän sitä pitääkin, kun me yli kolmikymppiset siirrytään pian ikämiehiin. =D 

Ensimmäinen jakso kulki hienokseltaan Asmon painostuksessa, mutta maaleja ei syntynyt. Muutamia ok maalipaikkoja luotiin, mutta terävyys maalinteossa jäi hiukan vajaaksi. Muutoin hyökkäyksiä käynnistettiin sovitulla tavalla ja homma toimi aika hyvin. Ikävä tilanne ensi jaksolla oli Kimmo "Lintulan kirous" Alasen nilkan vääntyminen.

Toiselle jaksolle Asmo päätti haastaa vielä enemmän Netsin pakkeja ja laittaa painetta kattilaan. 0-1 maali syntyi keskityspallon seurauksena. Vastustajan puolustaja puski pallon paniikissa Marko "kurko" Keinäselle, joka pisti pallon vuoren varmasti pussiin avopaikasta. Jatkoa seurasi painostuksen seurauksena. Jukka-Pekka "työmyyrä" Patanen kaadettiin rangaistusalueella. Tuomari uskaltautui puhaltaa pilliin ja pallo pilkulle.

Rankkarin lähti ampumaan Juha "sori veskari" Ahola ja pallo löysi tiensä tolppaa hipoen vasempaan alanurkkaan, eikä maalivahdin aavistuksesta ollut hyötyä, kun veto oli liian tarkka. Tälläinen ei vissiin riso veskaria yhtään, eihän? Käsi vain jäi lyhyeksi. :) 0-2. 

Asmo vyörytti edelleen peliä kohti Netsin maalia ja peli olisi voitu tappaakin, mutta viimeistely ontui. Toki välillä Nets iski pahoja vastahyökkäyksiä ja sai hallinnan pelistä loppua kohti. Yhdestä vastahyökkäyksestä Nets sitten iskikin. Asmon hyökkäyspäässä tuli pallon menetys ja sen seurauksena Asmon pakka hajosi ja läpiajosta pallo maaliin. 1-2. 

Asmon maalilla pelasi poikkeuksellisesti Ville "pelaan paikkaa ku paikkaa" Määttä, joka yleensä nähdään kentällä. Iso hatun nosto itsevarmasta pelistä puiden välissä. 

Kaiken kaikkiaan Asmo pelasi sovitun taktiikan mukaisesti läpi ottelun, mutta lopussa otetta menetettiin, mikä oli ainoa miinus siltä osin. Puolustus kierrätti palloa, eikä räiskinyt palloa hätäreillä kärkeä kohti. Lisäksi muutoinkin vahvasti pelannut puolustus avasi peliä hyvin kärkeen saakka, jossa eritoten Keitsu oli hyvällä targettipelipäällä. Jani "toppari" Sillanpään rinnalla Jarno "härkä" Lackström tappeli palloista apinan raivolla ja laitapakit hoitivat omat tonttinsa. Keskialueella Patanen teki töitä runsaasti voittaen palloja.

Laitahyökkääjät tukivat hyvin hyökkäystä ja niin'ikään farmista pelituntumaa hakenut Jani "kynä" Torvela pisti miestä öögiin muutaman kerran niin, etteivät varmasti osaa kotiinsa. Lisäksi Torvela lainasi palloa järkevästi, joten tästä kun pelikunto löytyy ja sihti osuu kohdilleen niin Torvela saattaa olla pitelemätön. Myös Heikki "lääkäri" Ronkainen tuli laidalta vahvasti peliin mukaan ja haastoi kaveria. 

Lisäksi Ville "jokapaikanhöylä" Lindholm on pelannut monipuolista ja varmaa peliä jo useammassa ottelussa ns. heittomiehenä laitapakkina ja keskikentän keskustassa ja ansaitsee tunnustuksen. 

Seuraavaksi Asmo kohtaa Pudasjärven Kurenpojat, jonka peliä pyörittää Suomen ja Ruotsin pääsarjatasollakin kokemusta kartuttanut Jani "karhu" Sarajärvi. Katsotaanpa, onko Kurenpojista hakemaan pisteitä Koivuluodon tekonurmelta. 

 

Maalit:

Marko Keinänen

Juha Ahola (rp)

Joukkue:

Ville Määttä (mv), Janne Vähäkangas (Jani Torvela), Jarno Lackström, Jani Sillanpää, Ville Lindholm, Turo Joentakanen, Jukka-Pekka Patanen (C), Juha Ahola, Kimmo Alanen (Heikki Ronkainen), Janne Arola (Timi Knuutinen) ja Marko Keinänen. (pelaajia kierrätettiin ja muitakin vaihtoja tehtiin noin 15 min välein)

Huoltaja Reima Tuovinen