AS Moon - FC Kurenpojat 2 - 2 (1 - 0)

Vesa Iivonen
19.5.2012 klo 15:00

Juha Ahola vei AS Moonin rangaistuspotkusta 2-1 johtoon toisen puoliajan lopulla.
(Kuva Harriet Huhtakangas)
Juha Ahola vei AS Moonin rangaistuspotkusta 2-1 johtoon toisen puoliajan lopulla. (Kuva Harriet Huhtakangas)

Pisteet tasattiin! M4 Pohjois-Suomi, Oulu

Asmo ja Kurenpojat iskivät yhteen Koivuluodon tekonurmella lauantai-iltapäivällä. Kurenpojat oli saanut jalkeille laajan ringin, mutta Asmolla penkki oli tällä kertaa kapeahko johtuen loukkaantumisista ja henkilökohtaisista menoista. 

Ensimmäistä puoliaikaa oli tasainen, mutta ehkäpä hiukan parempiin maalipaikkoihin pääsi kotijoukkue. Ottelun aikana muutaman kerran taitojaan väläytellyt Janne "kynä" Arola täräytti hyvän kudin paristakympistä, mutta tolppa pelasti vieraat tällä kertaa. Maalinteko huusi kuitenkin jälleen kokemusta. Marko "pisteitä roppakaupalla" Keinänen hoiti keskikentän työt ja hyvän kääntymisen jälkeen vapautti hienolla kaarisyötöllä Janne "kuristusote*" Hämeenkorven läpiajoon ja kapteeni ei näistä tilanteista erehdy, vaan pallo löysi tiensä verkon perille. 1-0. 

Toisen jakson alussa Kurenpojat painoi ankarasti päälle. Muutoin toisella jaksolla pallonhallinta meni vuoroin noin 5 minuutin syklein. Kotijoukkueen ikäväksi Asmon kulmatilanteesta Kurenpojat iskivät väkevän vastahyökkäyksen ja ottelu oli tasan 1-1. Asmolta maalipaikkoihin pääsivät toisella jaksolla lähinnä Keinänen ja Arola, mutta tuloksetta.

Etenkin toisella jaksolla Kurenpoikien topparina pelannut Jani "puhkuu ja puhisee kuin iso paha susi" Sarajärvi dominoi alakertaa. Useita kertoja "Sara" tuli tilanteisiin niin, että tyrät rytkyy! 

Ottelun loppuhetkillä ankarasti töitä läpi ottelun tehnyt Hämeenkorpi ajoi väkisin rankkarialueelle ja hänet kaadettiin röyhkeästi kumoon. Erotuomari laittoi pillin suuhun ja arpoi 5-10 sekuntia puhaltaako vaiko ei. Peli jatkui, mutta avustava erotuomari piti lipun ylhäällä ja "komensi" erotuomarin luokseen. Avustava puhui tuomarille järkeä ja pallo vietiin pilkulle. Edellisen pelin tapaan pallon taakse asettu itse maestro :) (**) Juha "rauhallisuus*" Ahola, joka pamautti pallon hallitusti rysään maalivahdin aavistettua aivan väärään suuntaan. 2-1 taululla ja voiton tuntua ilmassa. 

Mutta kuinka ollakaan Kurenpojat tulivat vielä kerran. Pitkän sivurajan päätteeksi Kurenpoikien pelaaja pääsi siirtämään pelivälineen Asmon maaliin ja 2-2 loppulukemat olivat siinä. 

Pakko myöntää, että tulos oli oikeutettu ja siksi tasoitus ei lopulta harmittanut niin vietävästi, vaikka tympäiseehän se tietenkin! 

Asmon pelaajista nostettakoon vielä esille Janne "Cafu" Vähäkangas teki useita vahvoja nousuja laitapuolustajan tontilta ja vei miestä kahville onnistuen myös keskittämään pallot maalille. PaTe:sta (=farmista) otteluun pyydetty Tuomas Kleemola pelasi ennakkoluulottomasti hyvällä peliöögalla ja rauhallisuudella. Nuorella kaverilla on paukkuja ylöspäin, jos vain motivaatiota riittää. 

Lisäksi mainittakoon huilivuorossa ollut maalivahti Jane "raivohullu" Kauniskangas, joka piiskaa kopissa Asmon jätkiä sellaisilla "C'MOOOOOOOON!" huudoilla, että nuoremmat pelaajat ovat sisäpiiritietojen mukaan alkaneet kuljettaa pehmonalleja tai muita vastaavia tavaroita mukanaan turvallisuustankkausta varten. Sen verran herkempi kaveri Janen huutoja säikähtää! 

* Lempinimiin vinkit antanut Jani "karhu" Sarajärvi, jolta perusteet voi pyytää erikseen

** Itse maestro viittaa vuoden 2004 FRA - ENG otteluun, jossa Zinedine Zidane täräytti rankkarin vuoden varmasti rankkarista pussiin ja selostaja sanoi etukäteen "rankkaria vetämään kukapa muukaan kuin itse maestro..." 

 

Maalit:

29 min 1 - 0 Janne Hämeenkorpi (Marko Keinänen)

52 min 1 - 1 Mohamed Suuriye

87 min 2 - 1 Juha Ahola (rp)

90 min 2 - 2 Toni Kupusjärvi

Kokoonpano:

Janne Haverinen (mv), Janne Vähäkangas, Jarno Lackström, Jani Sillanpää, Ville "MacGyver" Lindholm, Janne Hämeenkorpi (C), Juha Ahola, Janne Arola, Ville-Pekka Keskitalo, Juho Heiskanen, Marko Keinänen; Jan-Erik Kauniskangas (mv huilivuorossa), Jaakko Seikkala, Tuomas Kleemola

 

Raportti: Juha Ahola