Cup-juna hyytyi lopulta Joutsaan

Juho Heiskanen
7.1.2017

JoSePa - AS Moon 8-5 ja. (5-5) (4-3)

JoSePa:n hyvä otteluraportti luettavissa täältä

-Peliin lähdettäessä oli tiedossa että vastustajaltakin puuttui pari avainpelaajaa, esim. Hanslianin kaksikko kärkiosastosta. Tarkoitus oli ottaa ns. Kosusen kenttä vartiointiin ja iskeä sitten toista kentällistä vastaan tulosta. No eihän se kovin suunnitellusti mennyt, kun esim. Raahessa isommalla pelialustalla suht hyvin pimennetty O. Malin nakutti hatullisen ja oli muutenkin ahtaammalla pelikentällä omilla vahvuuksillaan hyvin esillä.

-Avausjaksolla mahdollisuudet suoraan voittoon normilla peliajalla pääasiassa katosi haasteiden taakse. AS Moon pystyi pitämään palloa suurimman osan pelistä itsellään, mutta jo mainittu pieni kenttä teki omasta hyökkäyspelistä vaikeaa, samalla kun JoSePa tiesi missä kohtaa iskeä terävästi vastaan ja puolustaa muuten oikeat paikat tiiviisti. Samalla JoSePa käytti omat paikkansa säälittä hyväksi: hyvien 1vs1 haastojen jälkeen tarkat kudit alakulmiin. Toisaalta avausjakson 4 osumasta pari olisi hyvänä päivänä lienee tarttunut Moonin molarin torjuntoihin mutta joskus käy näinkin. Tulosta saatiin kuitenkin omistakin hyökkäyksistä onneksi aikaan, turhan usein vain JoSePa:n ensin iskettyä itsensä johtoon.

-Toisella jaksolla painostus jatkui ja tekemisen meininkiä oli havaittavissa. Vaikka JoSePa iski 5-3 johtoon, onnistuttiin peli kairaamaan ansaitusti tasoihin. Silli iski kokemuksella komean kaukopommin yläpeltiin, ja Keinänen/Hämeenkorpi runnoi pelin tasoihin. Pari minuuttia oli tasoituksen jälkeen aikaa hakea voitto-osumaa, mutta kumpikaan joukkue ei siinä parista hyvästä paikasta huolimatta onnistunut. Siispä jatkoille: haasteellisena lähtökohtana oli myös Moonin 4 rikettä jotka siirtyivät 2x5min jatkoajoille.

-Jatkoaika alkoi sitten murheellisesti, kun 14sek kohdilla Timi joutui liukumaan takaa/sivulta karkuun pääsevää pelaajaa/palloa, jonka tuomaristo näki rikkeenä ja suorana punaisena. Harmillisesti 2 ottelua pelikieltoa Timpille, joka ehkä se suurin murhe oli tämän ottelun jälkiseurauksena kokonaisuutta ajatellen. Ylivoimalla JoSePa iski sitten 6-5 johtoon, Moon ei saanut tasoitusta aikaan ja mentiin toiselle jatkoajalle. Sekin alkoi ns. helvetin hyvin kun 24sek jälkeen heilui omiin 7-5, Tämän jälkeen liivimies käyttöön mutta tolppia lähemmäs ei päästy. Lopussa yks tyhjiin ja JoSePa jatkoon sekä Moon karvaan tappion jälkeen yön selkään kohti Raahea.

-Ihan ei parasta saatu taaskaan irti. Jokaiselle mukana olleelle jätkälle sattui kentällä hyviä sekä huonoja hetkiä. JoSePa kovana kotijoukkueena hyödynsi kentän paremmin, sekä kovat jätkät heillä esiintyivät myös tällä kertaa tehokkaasti. Myös maalivahti löysi torjuntavireen ratkaisevilla hetkillä. Moonilta parasta esitti ehkä ykköskenttään noussut Teemu Harjuhaahto, joka nakutti 0+2 tehot ja painoi vahvasti duunia ylös ja alas, sekä dominoi totutusti bussimatkat korttirinkiä.

-Nyt katseet kohti huomista Lempäälän reissua, jonne lähtöaikanakin oikeen rapsakka klo 05.00. Kapteeni Uusitalo saadaan ainakin mukaan tuoreilla jaloilla verrattuna eiliseen rosteriin. Edellisessä kohtaamisessa menivät Raahessa pisteet jakoon, mutta enemmänkin oli tarjolla kun muistelee missattuja maalipaikkoja. Keinäselle myös varmasti luvassa lämmin vastaanotto Lempäälässä, jos nettikirjoituksia hieman analysoi. Lets mennään!

 

Ottelun pöytäkirja