Lauantaina tavoitteena 3p ja uusi yleisöennätys

Juho Heiskanen
2.2.2017

AS Moon - KP-V Monkulat, la 4.2 klo. 14.00

Kausi Futsal-Ykkösessä etenee kovaa vauhtia kohti loppukiriä, AS Moonilla otteluita on jäljellä vielä 6 kappaletta. Yksi tärkeimmistä koittaa nyt tulevana lauantaina kotisalissa Kaustiselta saapuvaa, tutummin tunnettua Monkuloita vastaan. Aikaisemmat kohtaamiset ovat kääntyneet aina AS Moonin eduksi, on sitten pelattu cupissa, turnauksissa tai tämän kauden avauskierroksella josta matkaan tarttui loppujen lopuksi helpohko 2-6 vierasvoitto alun tahmeuden jälkeen, jota avausjakson 1-0 tappioasetelma hyvin kuvaa. Asetelmat sarjassa ovat ennätyksellisen tasaiset: AS Moon löytyy sarjasta sijalta 8, Monkulat sijalta 6. Tasaisuudesta kertoo esim se. että AS Moonilla on pisterakoa liigakarsintaan oikeuttavaan sarjan 2.sijaan eroa vain 7p ja toisaalta putoamiseen 4p. Voidaan siis sanoa, että nyt pelataan jokaisessa ottelussa todella isoista pisteistä. 

 

KP-V Monkulat on yltänyt nousijajoukkueena viime otteluissa hienoon lentoon. Parhaimapana esimerkkinä oli kulunut viikonloppu, kun Monkulat raapivat kotisalistaan hienot kaksi voittoa: ensin kaatui sarjakärki MadMax 5-4 ja heti perään Lempäälän Loiske 9-5. Kuumimpina pelaajina tehojen puolesta on Kaustiselta esiintynyt kapteeni Jarkko Ojala sekä Puronahon kaksikko Tuomas & Eemeli.  Tuomas Puronahon 19 maalia ehkä paras esimerkki tehoista, vaikkakin mies saatiin pidettyä edellisessä kohtaamisessa varsin hyvin vartioinnissa. 

AS Moon sai myös kuluneella vierasvklreissullaan pelin hienosti kasaan: hieno vierasvoitto Helsingistä ja maalintekoa lukuunottamatta loistava esitys Turussa antaa odottaa hyvää loppukautta. Kotikentällä on tarkoitus nyt myös alkaa esiintyä kliinisemmin ja ottaa tarjolla olevat pisteet. Patanen on löytänyt maalivireensä sopivasti kauden lopun lähestyessä, ja eiköhän nuoriso-osastoltakin tehoja irtoa vaikka futishommat vähän treenaamista alkavat jo häiritsemäänkin. Puolustuspelaaminen antoi jo parempaa kuvaa kuluneella vkl, joten tarkoitus olisi sekin osasto pitää joukkueena kasassa tulevana lauantaina, jotta Monkulat poistuvat Raahesta tyhjin käsin.

Ja sitten se tärkein! Kaustisella on hienosti porukkaa myös yleisöstä löytynyt, vaikka viime reissulla sekin osasto hiljeni kohtalaisen helposti ja nopeasti kun Moon alkoi latomaan tulosta taululle. Mutta sieltä on todennäköisesti saapumassa faniporukkaa Raaheen mukaan kannustamaan omiaan. Nyt onkin aika näyttää näille ns. fanikulttuurin haastajille, että missä sitä kuninkuutta senkin suhteen pidetään tässä sarjassa! Viime kotipeleissä ei ole 200 katsojan raja tarpeeksi natissut, nyt tulevana lauantaina klo 14 lähtien on parempi se yli 200 katsojaa ainakin olla, 300 ei olisi mahdoton tavoite lyödä kasaan? Me hoidetaan kentällä parhaamme, ja te katsojat jatkatte omaa hyvää tekemistä kuten tähänkin asti, niin tuleepahan hieno lauantai! Nähdään hallilla!