Uusitalo kuritti KP-V Monkuloita

Juho Heiskanen
4.2.2017

AS Moon - Monkulat 8-3 (6-1)

AS Moonin edellisen viikonlopun hyvä pelillinen ote säilyi tänään hienosti kotisalissa Kaustiselta saapunutta KP-V Monkuloita vastaan, kun pisteet jäivät Raaheen lopulta selvin 8-3 (6-1) numeroin. Ja uskotteko kotona, tämä AS Moonin sivuilta löytyvällä videolla sekä yleensäkin pitkin tulostauluja laukova El Capitano, Antti "Lazio" Uusitalo DOMINOI ottelussa 5+2 tehoin?! Siinä veti Kaustisen monikymmenpäisellä faniryhmällä suutmutruun ja ämpärikapulat heilahti nopeasti työtakkien taskuun, kun Uusitalo alkoi nakuttelemaan palloa pömpeliin avausjaksolla.

Avausvaihdossa Monkulat meinasi iskeä pelin samantien 0-1, mutta Aaro Hedmanin hyvän kudin poimi Janne Vähäkangas hienosti alakulmasta kiinni. Sen jälkeen ei paljon Monkulat päässyt ylhäällä juhlimaan, vaan AS Moon iski kovalla paineella tilanteita vieraiden päätyyn. Ja kuten edellisissä otteluissa on hienosti alkanut olla tapana, avausmaalin iski kotijoukkue varsin nopeasti. 44 sekuntia kellossa ja Uusitalo tälläsi Keinäsen tarjoilusta 0-1. Siitä alle 2min eteenpäin ja sama kaksikko asialla. Penkillä alkoi jo siinä vaiheessa olemaan epäuskoinen fiilis, että mitäs helvettiä on Uusitalo aamulla vetänyt. Ykköskenttä Patanen-Uusitalo-Knuutinen-Keinänen äityi lopulta hirmuvireeseen päivän ottelussa. 10min kohdilla Patanen osui erikoistilanteen jälkeen tarkalla kudilla 3-0, ja taas pari minuuttia eteenpäin oli Uusitalolla jo hatullinen täynnä. Ja eihän tämä janari malttanut siihen tehoja lopettaa, vaan iski ilmiömäisesti vielä kaksi osumaa lisää ennen taukoa, sekä vasurilla että ennennäkemättömästi myös oikosellaan. Kakkoskenttäkin pääsi hyvin tonteille, mutta maaliin asti ei palloa saatu. Ennen taukoa Monkulat sai kuparisen rikki viimeisellä minuutilla, kun nopeahkosta sivurajasta painui pallo läpi "portin" ja Moonin omista miehistä sisään 6-1.

Toiselle jaksolle lähdettiin varmistelemaan johtoa, varsinkin jakson ensimmäisiä minuutteja. Varmistelu onnistui varsin hienosti, kun heti avausminuutilla Knuutinen sai vihdoin myös maalitilinsä ottelussa auki, kenenkäs muunkaan kuin Uusitalon tarjoillessa karkkia maalin edustalla. Pelillisesti ottelun toisen jakson pelaaminen oli jo avausjaksoa tasaisempaa vääntöä, mutta silti Moon karkasi parhaimmillaan jo 8-1 johtoon kun Patanen laukoi päivän toisensa Keinäsen (0+4) syötöstä. Ottelun kaksi viimeistä osumaa iski kuitenkin vielä Monkulat: ensin järkälemäisen Bright Ihionun osuttua, sekä vielä rikkeiden täyttymisen jälkeen saadusta 10m pilkulta Jussi Mikkolan tarkalla kudilla alakulmaan. Enempiä osumia ei hyvistä tonteista huolimatta enää nähty, ja näin ollen 8-3 voitolla pisteet Raaheen. 

223 katsojaa todisti siis maalirikasta ottelua. Hienosti oli Kaustiselta porukkaa kannustamassa omiaan. Siitä respectit nöyrästi heille! Ensi viikonloppu vietetään ansaittua viikonloppuvapaata, mutta sitä ennen AS Moon 2-joukkue pelaa kotona tiistai-iltana. 

Ps. Uusitalo ei maksanut tässä raportissa ilmenneitä miehen kehumisia...