Puolivaloilla pelailulla ei Porissa pärjätä

Juho Heiskanen
20.2.2017

MuSa - AS Moon 5-3 (3-1)

Viime kauden tapaan kohtaamiset Porin Musa-Futsalin kanssa päättyivät kummankin ottaessa kotivoitot keskinäisistä otteluista. Lähtökohdat pitkälle pelireissulle kohti Poria olivat hyvät: olihan alla ennen vapaata vkl pelattu suvereeni kotivoitto Monkuloista ja muutenkin oma peli nousujohteisena hallussa. Pelaajia oli myös täysi listallinen mukana, esim. nilkkavammastaan vihdoin toipunut Kai Paakkari sekä Sievistä lainalla ollut Atte Häivälä. MuSa tiedettiin hyväksi puolustusjoukkueeksi, mutta ehkä takaraivossa saattoi piileä ennakko-oletus että hyökkäyspelaamisessa he eivät viime otteluissa olleet, ainakaan maalinteon puolesta, vakuuttaneet.

Vaikea alku ottelulle sitten heti tulikin, vaikka avausjaksolla palloa piti pääosin AS Moon. Porilaiset osasivat mattoalustaisella, ja suht kapeahkolla kentällä tukkia vaarallisimmat alueet tiiviillä puolustuksella, jolloin AS Moon ei aivan laatutonteille päässyt. Samalla kun pallonhallinnoissa lähdettiin pari kertaa turhan innokkaasti hyökkäämään ja pallo menetettiin, paineli MuSa 2-3 identtistä vastahyökkäystä. Palloa roikulla laidasta pystyyn ja kaveri perään, pieni haasto ja kudit takakulmaan ohi Janne Vähäkankaan. Porilaisten avausosumat merkittiin Timo Rautilalle, Toni Miettiselle ja Jarno Haanpäälle. Välillä tuntui ettei pelifiilistä irtoa jostain kumman syystä täysin kentälle oikein keneltäkään, mutta lopulta Moonin kuparisen rikkoi Teemu Harjuhaahto Aittolan tarjoillessa loistavan tontin puolityhjään häkkiin. Tauolle mentiin MuSan 3-1 johdossa.

Toinen jakso ei tarjonnut mitään sen enempää. 108 katsojaa istui/seisoi pääosin kuin sunnuntai-illan kirkossa konsanaan, mikä sinänsä oli myös aika yllättävä pointti kyseisestä pelistä. Sarjapaikkansa puolesta tärkeistä pisteistä pelannut kotijoukkue MuSa antoi kuitenkin kentällä yleisöä enemmän, ja taisteli tunnollisesti myös toisen jakson pääosin puolustaen ja iskien kliinisesti 2 osumaa Moonin lepsuilun kruunuksi. Maaleista vastasi kokenut kettu Juha Helander: ensin 4-1 helpohkon reboundin ja tästä seuranneen pehmeän miesvartoinnin johdosta maalin edessä, jolloin Helander pääsi nautiskelemaan pariinkin otteeseen reboundeja sisään. 5-2 osuman Helander sai putata vapaapotkukuvion johdosta puolustusnelikon keskeltä.

Pientä kiriä maaleillaan koittivat synnyttää Moonilta 4-2 osumalla Aittola Hämeenkorven syötöstä, sekä loppunumeroiksi jääneen 5-3 kavennuksen tehnyt Atte Häivälä, johon kantapääsyötön tarjoili Paakkari. 5-3 kavennuksen jälkeen alkoi hieman jo tulemaan tatsia Mooninkin peliin, mutta tärkeäää 5-4 kavennusta ei maaliviivaa lähemmäksi saatu. Liivipelaamista loput minuutit mutta ei kavennusta. Näin ollen läpsyttelyn jälkeen hyvä herätys joukkueelle loppukautta ajatellen ja 0p taskussa lähdettiin helvetin pitkälle tuntuneelle kotimatkalle yötä myöten.

 

Taas pelaillaan loppukauden 4 ottelussa isoista asioista. Ennätystasaisessa sarjassa vielä kaikki sijoitukset ovat lähes auki. Mahdollisuuksia on Moonilla vielä kärjen tuntumaan ylempäänn keskikastiin, mutta putoamisviivakin hengittää todella lähellä alapuolella. Ensi viikonloppuna pelataankin kutkuttavat 2 kotiottelusa Raahessa: la 25.2 klo 14 tulee FC Rauma vastaan, ja heti su 26.2 klo 14 vielä AS Moonille voittamaton PS Villa Hyvinkäältä. Sarjakakkonen ja -kolmonen vastassa kotikentällä, siinä on paikka pistää tunnelmaa halliin ja napata tärkeitä sarjapisteitä!