Tuplapelit odottavat kotona tulevana vkl

Juho Heiskanen
22.2.2017

AS Moon - FC Rauma la klo 13 AS Moon - PS Villa su klo 14

Futsalin superviikonloppu on taas täällä! Vkl aikana painetaan kaksi ottelua kotiparketilla liikuntahallilla, kun AS Moon taistelee ennätystasaisessä Futsal-Ykkösen sarjassaan tärkeistä pisteistä.

Lauantaina vastaan tulee FC Rauma, joka löytyy sarjasta sijalta 2., joka oikeuttaisi siis tällä hetkellä paikkaa liigakarsintoihin. Kun kautta on vielä pelaamatta 4 ottelua, on Rauma kerännyt 18 ottelustaan 34p (10 voittoa, 4 tasapeliä, 4 tappiota). Eroa sarjakärki MadMaxiin Raumalla on 6p, joten jos suoraa nousua raumalaiset hamuavat, täytyy Raahesta 3p matkaan saada. Rauma tulee huikeassa 6 ottelun tappiottomassa putkessa (3 voittoa 3 tasapeliä), eikä se ole hävinnyt tämän vuoden puolella kuin kerran. Joukkueen tahtipuikkoa hyökkäyspelaamisessa ovat heilutelleet viime kaudeltakin tuttu kentällinen, josta nostetaan esiin kaksikko Niila Asunmaa (pistepörssin 8.sija 22pisteellä) + Jere Kyrkkö (12 otteluun 7+8). Rauma on myös tällä kaudella pelannut hyvää puolustuspelaamista maalivahti Juho-Matti Pösön johdolla, kun omiin on mennyt sarjassa toiseksi vähiten osumia. Tämän kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Raumalla kotijoukkueen 5-3 (0-0) voittoon, jossa AS Moon hukkasi toisella jaksolla hankkimansa 0-2 vierasjohdon reilussa 4min aikana 4-2 tilanteeseen. Tätä lähdetään petraamaan lauantaina klo 13.00 alkavassa taistossa!

Sunnuntaina vastustaja ei yhtään heikkene, kun sarjakolmonen PS Villa saapuu Hyvinkäältä klo 14.00 pelattavaan otteluun. PS Villa on ollut AS Moonille vielä voittamaton vastustaja tässä sarjassa kuluneena kahtena vuotena. Jos oli FC Raumalla tämä vuosi sujunut lähinnä pisteitä ottaen, on PS Villa hieman osoittanut hyytymisen merkkejä. Tämän vuoden puolella pelatuista 7 ottelusta he ovat voittaneet vain 2. Huomionarvoista on myös joukkueen vierasrekordi, josta löytyy parannettavaa loppukaudeksi jos mieli hamuaa kohti liigan nousukarsintapaikkaa: 3 voittoa, 6 tappiota, ja edellisestä 4 vieraspelistä tullut juurikin aina turpaan. Joukkueen pelaajista nostetaan esiin tunteita herättävä Niko-Petteri Räikkä, joka osaa hiillostamisen lisäksi myös pisteiden tekemisen (11+8), sekä 1vs1 pelaamisessa välillä huljutteleva Said Elkass (14 otteluun 4+5). Edellisessä ottelussa Hyvinkäällä AS Moon jäi tehojen puolesta jalkoihin, ja samalla vielä silloin PS Villaa, nykyisin liigassa futsaileva, edustanut Tomi Kohonen rankoi hattutempullaan AS Moonin nurin 6-1 (5-0) numeroin. Vielä on Villa aina keskinäisissä otteluissa voitot napannut, nyt olisi korkea aika sekin tilastovirhe korjata!

Kovat ottelut ovat siis AS Moonilla edessä. Viime viikonloppuna Porissa nähty lepsu ja osittain ylimielinenkin esitys täytyy nyt unohtaa ja palata takaisin sorvin ääreen työhaalarit niskassa. Pelaajatilanne näyttää varsin hyvälle, esim. Kai ”tuplahaukat” Paakkari is back in business. Vain pukukoppipelaaja Heiskanen parantelee tällä kertaa venähtänyttä etureittään, mutta muuten joukkueessa terveystilanne näyttää hyvälle. Loppukiri kaudessa alkaa siis nyt! Ennätystasaisessa sarjassa jokaisella pisteellä on mahdollista nousta jokunen sija ylöspäin, tai tappion koittaessa tipahdella lähemmäs putoamispeikkoa. Tällä hetkellä löydytään sarjasta sijalta 8. Tasaisuudesta kertoo esim se, että AS Moon on tasapisteissä sijoilla 6, 7 ja 9. olevien joukkueiden kanssa, vain maalieron tuovan eroja joukkueiden välille. Muiden peleihin ei tässä vaiheessa aleta keskittymään, vaan nyt on aika hoitaa kotiparketilta pisteitä himaan Teidän katsojien tuella! Saavutaampa siis la-su hallille! Rauma peli la klo 13, Villa su klo 14.00. Tervetulloo!