Tuplapeleistä jäi käteen vain 1p

Juho Heiskanen
28.2.2017

AS Moon - FC Rauma 1-2 (1-1) AS Moon - PS Villa 4-4 (4-1)

Erittäin tasaisessa Futsal-Ykkösen sarjassa käytiin menneenä viikonloppuna jälleen tärkeitä otteluita Raahen liikuntahallilla. Lauantaina vastaan asteli liigakarsintapaikkaa hamunnut FC Rauma, sekä sunnuntaina sarjan kärkikaksikon takana vaaninut PS Villa. AS Moon lähti otteluihin tavoitteena ottaa tärkeitä sarjapisteitä, joiden avulla sarjan alemmassa keskikastissa olisi ollut mahdollisuutta kivuta useampikin sarjasijoitus ylemmäs kuin 8.sija, josta otteluihin lähdettiin.

AS Moon - FC Rauma 1-2 (1-1)

Sarjakakkonen FC Rauma saapui Raaheen vajaamiehisenä, osittain sairastumisten ja muiden poissaolojen johdosta. Listoille Rauma oli saanut maalissa pelanneen Juha-Matti Pösön lisäksi 7 kenttäpelaajaa. Vaikka rinki olikin kapea, löytyi sieltä kuitenkin joukkueen ns. tärkeimmät/kokeneemmat pelaajat kuten Niila Asunmaa, Jere Kyrkkö ja Jesse Wallenius. AS Moonilla oli taasen käytössä maximaalinen rosteri mitä otteluun saa pöytäkirjaan nimetä. Sievi-lainoja ei ollut nyt käytössä ja ainoastaan Heiskanen oli loukkaantumisen johdosta sivussa.

Ottelu sai räväkän alun, kun FC Rauma iski ensimmäisestä varsinaisesta hyökkäyksestään pelin 0-1. Jaakko Valtanen syötti vasemmalle laidalle pystyyn Jere Kyrkölle, joka hetken aikaa haastoi Patasta ja laukoi terävästi etukulmaa kohti ja veto lipsahti hieman helpohkosti AS Moonin verkkoon. Tästä eteenpäin avausjaksoa vei kotijoukkue AS Moon. Rauma tyytyi kapean pelaajarinkinsäkin vuoksi rauhassa valumaan omalle kenttäpuoliskolleen ja tukki fiksusti pahimmat sektorit kentällä. Laajalla rosterilla pelannut kotijoukkue ei aluksi näyttänyt pääsevän ylärimaa lähemmäs, mutta lopulta 14min kohdilla Keinänen löysi maalin takatolpalle viilettäneen Antti Uusitalon jolla oli helpohko työ putata pallo maaliin 1-1. Lisäosumia ei ennen taukoa nähty hyvästä AS Moonin painostuksesta huolimatta, toki Raumakin taisi kolisuttaa kertaalleen maalin kehikoita.

Toinen jakso noudatti täysin ensimmäisen jakson sapluunaa: Moon piti palloa, Rauma puolusti fiksusti keskustan tukkoon ja Moonin pelaaminen meni pallon kierrättämiseksi kentän laitoja pitkin. Samalla kun 1vs1 haastamiseen ei tuntunut keneltäkään Moonin pelaajalta löytyvän tarvittavaa uskallusta, pääsi Rauma myös hetkittäin riistoihin ja vaarallisiin vastahyökkäyksiin toisella jaksolla. Ajassa 32.53 tulikin sitten 161-lukuiselle kotikatsomolle kylmää vettä niskaan, kun Rauma iski 1-2 vierasjohtoon. Vasemmalta tulleen erikoistilanteen puolustus vetäytyi Moonilla hieman liian pieneen sumppuun ja Niila Asunmaa pääsi vasurillaan kokeilemaan ensin turhan helposti. Eka veto osui blokkiin mutta niin vain herra kerkesi tällätä paluupalloon uudestaan ja tällä kertaa pallo painui oikeaan yläkulmaan. Loppuminuutit jahdattiin tasoitusta, mutta edes liivipelaamisella ei kunnon tonteille päästy. Rauma puolusti läpi ottelun sarjakakkosen statukseen vastaavasti erittäin hyvin, ja heille hatunnosto siitä. AS Moonin painostus jätti lopulta pientä viilaamisen varaa, ja lopulta ottelusta ei jäänyt täten käteen kuin suuri vitutus menetettyihin sarjapisteisiin.

Ottelun pöytäkirja: https://www.palloliitto.fi/futsal/ottelu&624129&F1

 

AS Moon - PS Villa 4-4 (4-1)

Sunnuntaina lähdetiin sitten korjaamaan eilinen ketutus pois takaraivosta. Vastaan asteli aina aikaisemmin Moonin kaatanut PS Villa Hyvinkäältä. Villa oli hakenut la Oulusta vierasvoiton OPA:lta ja varmistanut samalla oululaisten tippumisen takaisin kakkosdivariin ensi kaudeksi. Moon lähti otteluun hieman kapeammalla rosterilla kuin la, kun Hämeenkorpi oli ottanut korttitilinsä taas vaihteeksi täyteen, kapteeni Uusitalo himmaili Oulussa ja Janne Arola sairasteli kotona kuumeessa. Villa oli myös vierasreissullaan Rauman tapaan kohtalaisen kapealla ringillä, mutta kovat pelimiehet sielläkin listoilta totutusti löytyi. 

Moon sai tähän otteluun unelma-alun: kumpikin kentällinen iski avausvaihtoihinsa pallot häkkiin niin nopeasti, ettei mikissä debytoinut Sheriffikään kunnolla kerennyt äänijänteitään köhistä rasvatuksi. Ensin Knuutinen tarjoili 13 sek kohdilla Keinäselle tontin iskeä 1-0, ja heti minuutti tästä iski Aittola hienon haaston jälkeen pallon voimalla yläpeltiin 2-0 (Teemu Harjuhaahdon syötöstä). Villa selvisi ensimmäisistä minuuteista tämän jälkeen ilman takaiskuja, vaikka Moon tilanteita kokoajan saikin luotua vieraiden päätyyn. Vähitellen myös PS Villa pääsi palloon käsiksi ja rakentamaan omaa peliään. 9min kohdilla tulikin 2-1 kavennus, kun Olli Eloranta syötti maalinedustalle josta Niko-Petteri Räikkä survoi pallon väkisin sisään. Ennen taukoa kotijoukkue AS Moon kuitenkin latoi ansaitusti 2 maalia lisää: vahvasti esiintynyt nuorisokentällinen Määttä-Harjuhaahto-Kylmälä-Aittola iskivät Kylmälän ja Aittolan johdolla pelin 4-1. Tauolle hyvillä mielin.

Toiselle jaksolle PS Villa muutti odotetusti taktiikkaansa. Heillä jo aikaisemmissakin kohtaamisissa loistavasti toiminut liivipelaaminen tuotti taas tuskaa AS Moonille. Oikeastaan koko toinen jakso mentiin PS Villan pyörittäessä peliä 5 pelaajalla ja AS Moon joutui väkisin sumputtamaan oman pelaamisensa puolustustaisteluun. Nopeasti alkoi myös maalipaikkoja syntymään raahelaisten päätyyn sekä valitettavasti myös verkot heilumaan: 26min ja 29min kohdilla liivipelaamisessa oikeassa päädyssä pelannut Olli Laiho pääsi suht rauhassa ohjailemaan takatolpilta kaksi kavennusosumaa. Hurjasti kannustanut 171-lukuinen kotiyleisö joutui huokaamaan viimeisen kerran ajassa 30.23 kun Räikkä iski ottelun 4-4 tasalukemiin. Kaukana ei ollut, että Villa olisi hakenut kunnon ryöstön Raahesta, mutta maalilla pelannut Janne Vähäkangas otti pari huikeaa pelastusta ja piti ottelun tasalukemissa. Moon ei saanut omissa tilaisuuksissaan pidettyä palloa tarpeeksi pitkään ja maltilla, jotta avausjakson kaltainen 4vs4 pelaamisen "dominointi" olisi onnistunut toisellakin jaksolla. Lopulta päätösvihellyksen jälkeen täytyi jopa tyytyä tasuripisteeseen, sen verran vaarallisesti Villa pyöritti toisella jaksolla 5vs4 pelaamisella. 

Ottelun pöytäkirja: https://www.palloliitto.fi/futsal/ottelu&624123&F1

 

Kautta kaksi ottelua jäljellä, ja jälleen ollaan viime kauden tapaan jännän äärellä. Viikonlopun otteluiden jälkeen tilanne ei onneksi kovin dramaattisesti muuttunut Moonin kannalta sarjasijoitusten suhteen. Edelleen ollaan kuivilla vesillä, vaikkakin eroa ensimmäisen putoajan paikalla olevaan LPK:hon on vain 1p. Toisaalta vieläkin yläpuolella oleviin joukkueisiin on eroa vain 2-3p. Esimerkiksi sarjavitosena olevaan KP-V on vain 3p eroa. Lauantaina matkustellaankin jännittävään otteluun Joutsaan, jossa vastaan astelee myös sarjapaikastaan vielä pelaava JoSePa, johon Moonilla on eroa 2p. Kausi lyödään pakettiin sitten 2vk kuluttua Raahessa paikallispelissä FC OPA:a vastaan. Nyt treenaillaan huolella ja pidetään katse tiukasti tulevassa lauantaissa. Joutsasta pisteet Raaheen, se pistetään ainoaksi tavoitteeksi.