AS Moon - HauPa 2, 3 - 1 (1 - 0)

Vesa Iivonen
22.5.2012 klo 18:30

Asmon kapteeni Janne Hämeenkorpi teki rajusti ja laajalla säteellä töitä keskialueella.
Asmon kapteeni Janne Hämeenkorpi teki rajusti ja laajalla säteellä töitä keskialueella.

Maalit ratkaisevat - HauPa 2 kotiin tyhjin käsin M4 Pohjois-Suomi, Oulu

  9 min 1 - 0 Marko Keinänen (Janne Hämeenkorpi)

66 min 1 - 1 Juha Uusitalo

88 min 2 - 1 Marko Keinänen (Juha Ahola)

89 min 3 - 1 Timi Knuutinen (Jani Sillanpää)

 

 

Asmo kaatoi jääkylmää vettä HauPa 2:n niskaan – tuhlaajapoika Keinänen ratkaisi ottelun!

 

Sarjan kovin ennakkosuosikki HauPa 2 saapui Koivuluotoon vahvalla ringillä hakemaan vieraspisteitä. Haupa hakee nousua kolmoseen ja se kyllä näkyy joukkueen pelaamisesta.

 

Ensimmäisen jakson alkupuoliskolla hallitsevampi oli kotijoukkue Asmo, joka pääsi useampaan hyvään maalipaikkaan. 1-0 maali syntyi, kun Jane ”Linko” Kauniskangas heitti pallon puoleen kenttään. Janne ”Kaira” Hämeenkorpi sai pallon ja vapautti Marko ”Joskus on vara tuhlaillakin” Keinäsen, joka pisti pallon pussiin. Jakson loppupuolta kohti Haupa sai omasta pelirytmistään kiinni ja alkoi painaa päälle. Molemmat joukkueet pääsivät muutamaan vaaralliseen maalipaikkaan.

 

Toisen jakson alussa Haupa tuli ryminällä päälle ja tuntui, että joukkue tulee vääjäämättä viemään ottelun. 66 minuutin kohdalla Haupan painostus tuotti tulosta vastahyökkäyksen merkeissä. Juha ”Osaan heittää kuperkeikan” Uusitalo pääsi läpi ja toi Haupan tyylikkäästi tasoihin. Paikkoja jakson alkupuolella oli molemmilla joukkueilla. Asmollakin oli loistavia paikkoja vastahyökkäyksistä, mutta niin Keinänen, Hämeenkorpi kuin Timi ”Asell” Knuutinen eivät onnistuneet viimeistelyssä. Haupan Antti ”Ei maistu, ei maistu” Uusitalo ei onnistunut iskemään palloa rysään kummankaan puoliajan maalipaikoistaan. Oma koira ei siis päässyt puremaan!

 

Mutta HauPa:n maalin jälkeen puntit tasoittuivat. Liekö Haupa :lla iski väsymys? Kun pelikello näytti jo 88 minuuttia, tuttu kaksikko iski. Kaudesta 2004 alkaen useina vuosina ja myös tällä alkukaudella loistavaa yhteispeliä pelanneet Juha ”Hyppää palloon” Ahola ja Marko Keinänen lukivat toistensa ajatukset. Asmo sai vapaapotkun keskialueella. Ahola antoi vaparin nopeasti kaaripallona linjan taakse Keinäsen liikkeeseen. Keinänen puijasi puolustajan edessään ja pamautti maalintekijän varmuudella Asmon 2-1 johtoon.

 

Raahelainen futisguru Tero ”Namusetä” Alanen kommentoi seuraavasti: ”Keinänen on tällä hetkellä Asmon korvaamattomin pelaaja ja eräs sarjan parhaista pelaajista. Se on sama, miten hänellä peli kulkee niin hän saattaa yhtäkkiä ratkaista ottelun henkilökohtaisella yksilösuorituksella. Häntä ei saada kuriin, vaikka kaikki joukkueet merkkaavat miehen. Keinä elää syötöistä. Tälle kaudelle helpotusta tuo se, että syöttökone Ahola tuli keskialueelle jakamaan palloja. Keinä osaa lukea Aholan ja on alati vaarallinen puolustajille, kuten Sarajärven Janikin tuumasi. Tänään Keinä tuhri monta paikkaa, mutta niin vain hän ratkaisi ottelun! Ei voi kuin hattua nostaa! Nostaisin Keinän ja Aholan lisäksi tässä ottelussa myös Sillin (Sillanpää) ja Patasen esiin. Silli luuti laajalla säteellä ja avasi peliä hyvin. Patanen puolestaan pelasti monta tilannetta nopeudellaan ja mm. 2 vs. 0 hyökkäyksessä Patanen ehti raajoineen kaivamaan pallon omille. ”

 

89:nnellä peliminuutilla Jani ”Luuta” Sillanpää putsasi pallon hyökkäyspäähän ja Haupan veskari sössi. Timi ”Aah, mikä helpotus” Knuutisella oli helppo työ siirtää pallo tyhjään maaliin. Näin Knuutisen maalihanat aukesivat.

 

Kaiken kaikkiaan pelillisesti Haupan hallinta oli noin 60-65 / 35-40, mutta vaaralliset maalipaikat menivät aikalailla tasan. Tämä on maalintekopeli. Asmo onnistui olennaisissa asioissa tänään. Pelillisesti oli vääryys, että Haupa lähti tyhjin käsin kotiin, mutta elämä on!

 

Ottelu oli vaiherikas. Asmon manageri Vesa ”Laku, ota se Julli pois sieltä, ei se pysty pellaan” Iivonen jännitti ottelua peläten pahinta. Nuppi arveli, että haittaakohan Juho ”Collegehousuilla kentälle vaan” Heiskasen reisivamma vielä pahasti liikkumista kentällä? Tarkennuksena sellainen asia, että Heiskanen kärsi reisilihaksen revähdyksestä jo futsal-kaudella pidempään, eikä vaiva ole parantunut. 

 

Asmon peräsimessä oli polven tähystystä odottava pelaaja-valmentaja Jarno ”Mr. Headmaster” Lackström, joka hoiti peluuttamisen.

 

Viikon kuluttua Asmo matkustaa Ouluun Reippaan vieraaksi. ”Vierasvoittoa lähdetään hakemaan. Kohta sarjapaikkakin käytännössä varmistuu tällä menolla. Joukkueessamme on voittamisen kulttuuria, joten niin vain voittoja väännetään joskus altavastaajanakin.”, tuumi Lackström ottelun jälkeen.

 

Aloituskokoonpano:

Jan-Erik Kauniskangas (mv)

Jani Sillanpää

Turo Joentakanen

Marko Keinänen

Juha Ahola (pel-valm)

Ville Lindholm

Janne Vähäkangas

Janne Hämeenkorpi

Jukka-Pekka Patanen

Jani Torvela

Timi Knuutinen

 

Vaihdosta kentälle:

Jaakko Seikkala

Juho Heiskanen

Heikki Ronkainen

Ville Määttä

Henri Pelkonen

 

Kaikki pelasivat

 

Valmentaja:

Jarno Lackström (pel-valm)

 

Huoltajat:

Reima Tuovinen

Veli-Pekka Pitkäaho

 

Otteluraportista on mahdollisuus "reklamoida" 24.5. klo 21.00 saakka allekirjoittaneelle. =D

-Juha Ahola-