OuRe - AS Moon 1-1 (1-1)

Vesa Iivonen
29.5.2012 klo 19:00

OuRen taktiikasta kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. :)
OuRen taktiikasta kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. :)

OuRe:n kilpikonnapuolustus toimi! M4 Pohjois-Suomi, Oulu

 

OuRe alias "Chelsea" puolusti Asmon lähes aseettomaksi

Tiistai-iltana Asmo matkusti Lintulan betoni-tekonurmelle OuRe:n vieraaksi. OuRe lähti otteluun ilmeisesti yhdellä vaihto-/varapelaajalla ja maalipuiden välissä oli normaalisti kentällä esiintyvä pelimanni. Asmolla tuli viime hetken poisjääntejä, kun Janne "työhevonen" Hämeenkorpi ei onnistunut vaihtamaan työvuoroa ja Juha "teatterin kovin kuiskaaja" Ahola sai lääkärin määräyksen "peli"- sekä puhekiellosta kurkunpääntulehduksen johdosta. Kolme vaihtomiestä Asmolla kumminkin oli ja lisäksi oikea maalivahti. =)

Ottelu lähti liikkeelle kangerrellen ja pallot pomppivat. OuRe iski vastahyökkäyksillä ja pyrki vain ja ainoastaan pelaamaan "Drogbaa" läpi kärjestä. Siinä määrin liukas kaveri tämä Drogba oli, että jopa Jani "yleensä pärjään" Sillanpää jäi pariin/kolmeen otteeseen seisomaan jalat tuplasti maassa, kun Drogba paineli läpi. Ja kuinka ollakaan yhdestä vastahyökkäyksestä OuRe kaatoi jäistä vettä Asmon niskaan niittaamalla 1-0 taululle. Tämän jälkeen Asmo sai jo paremmin otetta peliin. 

1-1 tasoitus tuli hienon kuvion päätteeksi. Jukka-Pekka "pystytukka" Patanen voitti kaksinkamppailun, Janne "älkää lyökö aataminomenaan" Arola otti kakkospallon taitavasti siirtäen pallon Juho "Litti" Heiskaselle, joka syötti Littimäisesti topparin ja laitapakin välistä pallon Jani "juna" Torvelalle. Torvela keskitti maata pitkin takatolpalle tarkasti ja Marko "minäpä se teen ne maalit ja muut ja maalit ja muut" Keinäselle, joka olisi voinut lopettaa jalkapallouran siihen paikkaan, jos ei olisi onnistunut siirtämään palloa kuin tarjottimelta pussiin.

Asmo alkoi hallita ottelua mielin määrin, mutta syöttöpelissä oli toivomisen varaa. Varsinkin "viimeiset syötöt" olivat luokattomia. Hallinta oli siis siinä mielessä hyödytöntä. Toisella jaksolla peli oli käytännössä vähintään 80% ajasta Reippaan kenttäpuolella. Lisämaaleja ei kuitenkaan syntynyt ja Asmon oli tyytyminen pistejakoon. 

Heikki "huolella" Ronkainen pelasi aktiivista peliä laidalla ja tsemppasi omiaan. Patanen kairasi ankarasti keskialueella ja Janne "kameleontti" Vähäkangas oli sekä laitapakin että topparin tontilla mies paikallaan hyvällä peliöögalla. Sillanpää dominoi alakertaa lukuisissa tilanteissa loistokkaasti, mutta nuo muutama nukahdus (yhteispeli toisen topparin kanssa) tulikin tuossa mainittua tahrana kilpeen. 

"Tätä se futis on. OuRen ei ollut tarkoituskaan yrittää pelata futista, mutta eihän Chelseankaan ollut ja se vei UCL:n. Sarjapaikan ollessa tavoite tulos on toki ok, mutta toki se harmittaa, kun pelillinen hallinta oli selvä. Syöttöpeli oli välillä taidokasta, mutta liian paljon tulee karmeita syöttövirheitä. Ehkäpä niitä hyviä, punnittuja, syöttöjä ei saatu linjan taakse ja peli puuroutui OuRen puolustuksen eteen. No, onneksi nuoret kaverit saivat taas peliaikaa ja homma etenee. Kuulin, että Arolan Jannelle saattaa päästä haistelemaan kovempia karkeloita kesän aikana viikon kahden treenijakson merkeissä. Jannen peli kärsi, kun alle 10 minuutin kohdalla hän taisi saada kyynärpäätä kurkun seutuville ja joutui istumaan kentän laidalla tovin, jotta pystyi jatkamaan peli. ", tuumasi polvileikkauksesta toipuva pelaaja-valmentaja Jarno Lackström. 

Kaikki kunnia OuRelle nöyrästi puolustuspelistä. Ouren puolustuksen "Leba" vartio Keinäsen aikalailla pimentoon tuota maalia lukuunottamatta, vaikka pariin kertaan Keinänen keräsikin kamppeita pillin soidessa. 

Mainittakoon vielä, että eka jaksolla Janne "hämähäkki" Haverinen joutui olemaan terävänä muutaman kerran tukalissa tilanteissa, mutta toisella jaksolla jäätymiskuolema oli lähellä "työttömyyden johdosta". 

Tästä jatketaan muutama kotipelin merkeissä. 

 

1-1 Marko Keinänen (Jani Torvela)

Aloituskokoonpano:

Janne Haverinen

Janne Vähäkangas

Ville Lindholm

Jani Sillanpää

Turo Joentakanen

Jani Torvela

Janne Arola

Jukka-Pekka Patanen (C)

Heikki Ronkainen

Timi Knuutinen

Marko Keinänen

--

Vaihdosta kentälle:

Juho Heiskanen

Henri Pelkonen

Ville Määttä

-

Valmentajat:

Jarno Lackström

Juha Ahola (raportin laatinut myös valokuvaajaksi kutsuttu tässä ottelussa)