Pohjoisen derbyllä kausi käyntiin

Juho Heiskanen
6.10.2017

Tervarit - AS Moon la 7.10 klo 13.00 Heinäpään urheilutalolla

Huomenna se siis alkaa. Futsal Ykkönen startataan AS Moonin osalta heti parhaimmalla mahdollisellä koitoksella, kun lähdetään hakemaan derbyvihollisen, Oulun Tervareiden, päänahkaa heidän kotiluolastaan Heinäpään urheilutalolta. Heti vastassa kenties sarjan suurin ennakkosuosikki, jota ei vielä olla kyetty futsaltapahtumissa kellistämään vuosien saatossa. 

Tervareiden pelaajalistat ovat päivittyneet kuluneellakin viikolla. Esimerkiksi viime kauden FC OPA:n riveistä on puolustuspäähän tarttunut Sampo Lastuvirta, OTP:sta Alexander Jibrin sekä 13 vuoden tauon jälkeen Tervareihin palaava Mikko Takalo. Suurin uutinen kuluneella viikolla oli kuitenkin varmistus valmentajapestistä, kun Jani Paananen varmistui oululaisten valmentajaksi. Viime kaudella Sievi FS  suomenmestaruuteen johdattanut "mestarivalmentaja" on raahelaisille edellisvuoden farmisopparin kautta tuttu mies ja osa Moonin pelaajista myös täten vastavirtaisesti Paanaselle itselleen. 

Viime vkl lämmiteltiin jo harjoitusturnauksessa joukkueiden välistä kemiaa kohdilleen, jossa Tervarit oli lopulta ainakin numeroiden valossa muutaman maalin AS Moonia parempi 7-3. Kyseisessä ottelussa koutsit Paananen & Hämeenkorpi taisivat jo hieman toisilleen mussutellakin penkkien takaa, joten saapa nähdä kumman sipuli kestää huomenna paremmin kasassa jos peli menee tiukaksi. Tai no, meneehän se, eiköhän tästä saada aikamoinen startti kauteen. AS Moon on kuluneella viikolla keskittynyt treeneissä oman pelin hiomiseen, lähtien sieltä heikkouksien parantamisesta eli kokonaisvaltaisesta puolustamisesta. Tervareiden heikot kohdat ovat myös tiedossa, johon pyritään huomenna iskemään tylysti kiinni. Pelaajien terveystilanne on AS Moonilla ihanteellinen: kaikki ovat tarjolla kokoonpanoon terveenä. Valmennusporras pohtinee sopivat ryhmitelmät huomiselle viimeistään tänään treenien päätteeksi. Myös Tervareilla luulisi olevan kokoonpanossa äijiä yllin kyllin, vaikkakaan vielä eivät esim. Juho Väinälä tai Riku Säärelä kykene pelaamaan sopimuspelaajista. Jännityksellä odotetaan myös, tuleeko sieltä vielä viime hetken siirtopommi ja Adi "eläkeläinen" Rizvani ottelukohtaisella sopimuksella Tervareide riveihin.... Anyway, huomenna ei tyylipisteitä jaeta, joten vain maalit sekä niiden avulla saavutetut pisteet ratkaisee! 

Lopuksi hyvä muistuttaa keltamustan faneja: Oulu on lähellä, peli on tarpeeksi aikaisin (klo 13), liput ei Tervareidenkaan pelissä liikaa maksa (8/5e), ja futsalhan on todellakin parasta paikan päällä. Joten ottakaahan kaverit ja serkut kantoon ja saapukaa huomenna kannustamaan AS Moon Oulusta vierasvoittoon! Futsal is here!