Kauden avauksesta tappio Tervareille

Juho Heiskanen
7.10.2017

Tervarit - AS Moon 7-3 (3-1)

Ei se auta, Tervarit oli toistamiseen viikon sisään parempi samoin 7-3 lukemin kuin harjoituspelissäkin. Tälläkin kertaa ottelu pysyi suht tasaisena, huolimatta suht selkeästä lopputuloksesta. 

AS Moon sai otteluun täydellisen unelma-alun, kun Keinäsen laukaus painui sivurajakuvion jälkeen Tervareiden maaliin kun 6sek oli ottelua keretty vasta pelata. Kotijoukkue Tervarit pelasi varsinkin avausjaksolla selkeästi 5-6 pelaajaa kierrättäen. Kentällä viihtyivät enimmäkseen kapteeni Iiro Vandell, Dritan Stafsula, sekä vähemmän yllättäen paluun pelikentille "pelaajapulan" vuoksi tehnyt Adi Rizvani, jotka aiheuttivatkin kolmikkona ongelmia AS Moonin puolustuspelissä. Unelma-alun jälkeen avausjaksoa värittivät varsinkin vierasjoukkueen rikeherkkyys. Olikohan 4 rikettä täynnä jo ensimmäiseen 6-7 minuuttiin. Katsomossa vierasfanit eivät ihan täysin allekirjoittaneet osaa rikkeistä, mutta eipä jaksa tuomareista sen enempiä mussuttaa, koska ei peli lopulta siihen kaatunut. Avausjaksolla Tervarit kuitenkin painoivat lopulta Moonista ohi numeroiden valossa. Rikkeiden täytyttyä Janne Vähäkangas kerkesi napsia Stafsulan 10m kudinkin kiinni, mutta Vandellin tarkka kuti tolpan juureen jätti Junnunkin voimattomaksi ja peli oli 1-1 12min pelin jälkeen. Heti seuraavassa vaihdossa heilui uudestaan, kun pallo kimpoili epäonnekkaasti Hämpästä omiin. Hetkessä oli 0-1 johto vaihtunut 2-1 kotijohtoon. Avausjaksolla ei omille tonteille riittävästi päästy, ja puolustuspelikin meni ymmärrettävästi varovaiseksi kun rikkeet olivat täynnä ja tuomarilinja vihellysten suhteen suht arvaamaton. Toinen mahdollisuus 10m vapariin tarjoutui, kun Hämeenkorpi joutui rikkomaan Stafsulaa vastahyökkäyksessä, ja tällä kertaa Rizvani pääsi pommittamaan kovaa keskelle ja pelin 3-1. Näissä numeroissa mentiin tauolle.

Toiseen jaksoon Tervarit saivat vuorostaan hyvän alun, kun heti ensimmäisellä minuutilla kotijoukkue katkoi Moonin syötön alakerrassa, ja kotijoukkueen uusiin pelaajiin kuulunut Al Badri sai siirtää vapaasti pelin 4-1. Tämän jälkeen AS Moon sai kuitenkin otetta pelistä, ja oma hyökkäyspelikin alkoi kulkea pitempien pallohallintajaksojen johdosta. Tulostakin syntyi, kun ensin 22min kohdilla Teemu Aittolan kuti painui maskin takaa Tervareiden maalivahdin Syrjälän längistä sisään 4-2. Tästä minuutti eteenpäin ja oli Timi Knuutisen vuoro ohjata maalin edestä kavennus jo maalin päähän 4-3. Tasoitusta ei kuitenkaan saatu aikaan, ja lopulta avausjakson kaltainen "musta minuutti" koitui pelin ratkaisuksi. Hieman helpohkon pallonmenetyksen jälkeen Tervarit painoivat taas vastahyökkäykseen, ja Al Badri sai kävellä keskustasta turhan vapaasti laukaisupaikkaan ja kiskaisi 5-3. Minuutti tästä ja peli olikin jo 6-3 kun Adebowale Afeez oli unohtunut takatolpalle vastahyökkäyksessä ja puttasi pallon tyhjiin. Kavennusta haettiin lopussa liivipelaamisella, ja Stafsula roikotti päätösnumerot 7-3 tyhjiin.

Näin kauden avauksesta jäi katkera maku suuhun, ja derbyvoitto suuntasi Ouluun. Tervareiden kokeneet liigajätkät hoitivat varsinkin puolustuspelissä AS Moonin vaarallisuudet hyvin pimentoon, ja iskivät harhasyöttöjen jälkeen tylysti paikoista sisään. Sarjan ennakkosuosikkia ei näin suurilla virheillä vain pysty voittamaan, sehän on selvä. Mutta eipä aleta masentumaan, ensi viikolla treenataan se mitä keretään UEFA-turnauksen ohella, ja vkl lähdetään Tampereen suunnalle saalistamaan tuplapeleistä kauden ensimmäisiä pisteitä! 

Ottelun pöytäkirja tässä