Hyvinkään kirousta murtamaan

Juho Heiskanen
10.11.2017

PS Villa - AS Moon otteluennakko

Vapaan viikonlopun jälkeen AS Moonin futsal-poppoo pääsee taas huomenna itse asiaan, kun sarjapisteistä taistellaan tällä kertaa Hyvinkäällä. Vastaan asteleva kotijoukkue PS Villa onkin ennakkoon ajateltuna yksi kovimmista haasteista raahelaisjoukkueelle, varsinkin kotikentällään. Menneinä kausina näistä vierasotteluista ei ole kauheasti jäänyt positiivista muisteltavaa. Viime kaudella PS Villa kuittasi avausjaksolla tylyt 5-0 lukemat taululle, iskien aikalailla jokaisesta tontistaan kylmästi palloa pussiin. Tällöin turpiin tuli lopulta 6-1 numeroin. Kotiottelussa asetelmat vaihtuivat: AS Moon näytti matkaavaan maukkaaseen kotivoittoon ja johti ottelua toisella jaksolla parhaimmillaan jo 4-1, mutta sieltä se PS Villa vain "liivipelaamisellaan" lopulta kairasi pelin väkisin tasoihin ja pisteet jaettiin 4-4 numeroin.

Tällä kaudella joukkueet ovat pelanneet aikalailla samantyylisesti. AS Moon on avauskierroksen Tervarit tappion jälkeen kerännyt suht hyvin pisteitä: edelliseltä vierasreissulta karttui voitto Loiskeesta, tasuri ACE:a vastaan sekä kotiavauksesta selvä voitto FC Seinäjoesta. Pisteitä neljän pelin jälkeen täten kasassa 7p jolla irtoaa sarjassa 5.sija. Ottelun enemmän pelannut PS Villan saldo on 3 voittoa, 1 tasan, 1 häviö. Alla ovat kotivoitot Loiskeesta (5-2), FC Seinäjoesta (5-0) sekä JoSePa:sta (2-1). Raumalla päädyttiin 2-2 tasatulokseen ja edelliskierroksella tuli rumasti 6-0 turpaan sarjakärki Tervareilta, yllättäen jopa kotikentällä. Näillä pisteillä sarjassa irtoaa tällä hetkellä 4.sija, heti AS Moonin yläpuolelta. 

Villa on varsinkin kotonaan ollut erittäin vaarallinen joukkue, jolta löytyy kaksi tasavahvaa kentällistä muutamalla erityisen hyvällä pelaajalla höystettynä. Näistä pelaajista varsinkin Tomi Kohonen on merkattu Moonin valmennuksen muistiinpanoihin paksulla tussilla. Kohonen on aloittanut kauden hyvillä tehoilla: 6+1, ja oli viime kauden kotiottelussa AS Moonia vastaan selkeästi kentän paras pelaaja. Kolmella osumallaan joukkueen toiseksi tehokkaimpana maalintekijänä Said Elkass on myös huomioitava pelimies. Äijä painaa välillä aikamoista munaravia parketilla, mutta myös tulosta syntyy siinä sivussa. Ja täytyyhän nyt legendaariset Räikän veljekset mainita höystävän myös vaarallisina ja puheliaina kavereina kentällä. Eiköhän tässäkin ottelussa muutama kortti heilahda...

Mutta sepäs siitä ennakoinnista. AS Moon painelee tänään jo reissuun, yöpyen maltilla Tampereella, josta sitten aamutoimien jälkeen siirrytään vähitellen kohti Martin liikuntahallia. Muutamia poissaoloja joukkueessa on, mutta jalkeille saadaan silti 10 kenttäpelaajaa parilla molarilla höystettynä. Pari iloista yllätystäkin kokoonpanoon saadaan, kun esimerkiksi TEPPOOOOO Harjuhaahto kerkeää opiskeluiltaan mukaan, sekä konkari Jani SILLI Sillanpää on kaivettu ties mistä onkalosta mukaan parketille tuomaan puolustuspelaamiseen laajuutta ja kokemusta. Myös sheriffi Heiskanen on uskallettu ottaa rinkiin mukaan, siis korttirinkiin ja ehkä jopa kentällekin. Tavoitteeksi pistetään pistetilin kartuttaminen, ja Hyvinkään kirouksen murtaminen. Villan otteluissa on mukavasti jopa käynyt katsojiakin, joten vaihteeksi mukava pelata vieraissakin näitä otteluita siltäkin kantilta! Ottelu starttaa Hyvinkäällä Martin liikuntahallissa klo 13.00.