Kahdella kotivoitolla joulutauolle

Juho Heiskanen
19.12.2017

AS Moon - Zenith 7-5 (4-2) AS Moon - PS Villa 5-3 (2-1)

Kuluneena viikonloppuna oli raahelaisille urheilun ystäville tarjolla futsalia kahden jänittävän ottelun verran. Takaisinmaksun viikonlopuksi ristityssä rupeamassa kotijoukkue AS Moon lähti makselemaan kalavelkoja lauantain ja sunnuntain vastustajille; Zenith Myllypurolle Helsingistä sekä PS Villalle Hyvinkäältä.

AS Moon - Zenith 

Lauantaina lähdettiin kuittaamaan aikaisemmin koettua vierastappiota helsinkiläisvieras Zenithiä vastaan. Vierasjoukkue saapui pohjoisen rundilleen aikalailla oletetulla kokoonpanolla, kun taas AS Moon lähti tähän otteluun ilman maalivahti Vähäkangasta sekä ykköskentän duracel-pupua Timi Knuutista jotka molemmat kärsivät pelikieltojaan katsomon puolella. 10 kenttäpelaajaa oli kuitenkin listoilla ja jokainen heistä myös kentän puolella kävi hikoilemassa.

Lauantain ottelu ei ollut sieltä helpoimmasta päästä. Vierasjoukkueen tiivis puolustuspelaaminen tiedettiin jo etukäteen, mutta omassa pelaamisessa painoteltiin etukäteen leveän liikuntahallin hyödyntämistä vieraiden murtamiseen. Myös Zenithin pelin avaaminen oli valmennuksen osalta scoutattu tarkemmin muistiin vierastappiosta opittuna, johon lääkkeet oletettavasti piti olla käytössä. Avausminuutit mentiin palloa halliten ja kohtalaisen hyvällä liikkumisellakin. Avausosumat nähtiin kotiyleisön riemuksi kerrankin vastustajan päädyssä. Palaverissa valmennus oli hieman jo vaativammalla äänensävyllä huudellut erikoistilannemaalien perään ja ykköskenttä päätti vastata El Loco:n nillitykseen. Zenithin puolustaessa hieman yltiöpäisesti etualuetta, aukeni tilaa tarpeeksi nostoille ryhmitelmän yli keskustaan ja taka-alueelle.

Tämä hoksattiin ajoissa Moonin penkillä, ja lopulta Keinänen namutteli tsipit Patasen askelille sopiviksi ja pallo löytyi ensimmäisen kerran Zenithin maalista 3min kohdilla. Tästä hetki eteenpäin ja tällä kertaa Keinäsen nopea kulma suhahti etukulmasta suoraan sisään 2-0. Hetken jo näytti että tästähän tulee mukava ottelu, mutta Zenith oli tästä eri mieltä ja kuittasi nopeassa ajassa pelin tasoihin. Alkuminuutit hieman kylmillään ollut Moonin puolustus maalivahteineen yllätettiin kahdella nopealla Rami Sariolan ja Jesse Kyrkön maaleilla parin minuutin sisään ja peli olikin 2-2. Ensin Sariola pääsi karkaamaan vartioinnista turhan helposti ja tasoitusosumassa Kyrkkö haastoi hyvin vasemmalla laidallaan ja sijoitti pienehköstä kulmasta takakulmaan. Moon ei tästä kuitenkaan tällä kertaa lannistunut vaan painoi takaisin johtoasemaan Patasen osuessa toistamiseen 8min kohdilla. Hurlumheitä mentiin kohti jakson loppua paikkojen avautuessa molemmissa päissä. Keinäsen 4-2 osuma Janne Arolan hyvän hyökkäyspään riiston jäljiltä 15min kohdilla toi kuitenkin hetkeksi vapautta Moonin pelaamiseen ja tauolle mentiin suht ansaitussa 4-2 johdossa.

Toinen jakso oli kotijoukkueelta ensimmäistä nihkeämpi. Zenith ei myöskään antanut missään vaiheessa periksi, vaan voiton eteen saatiin painaa täydet 40min töitä. Kotiyleisö saattoi jo 28min kohdilla ajatella pelin olevan paketissa, kun kotijoukkueen parhaana esiintynyt Arola tälläsi komean volleyn verkkoon ja pelin 5-2, mutta Zenith kavensi Henri Paloveden toimesta pelin 5-3 31min kohdalla ja taas mentiin tiukemmissa asetelmissa. Arola huljutteli puolityhjiin pelin taas turvallisempaan 6-3 johtoon 34min kohdalla mutta tästä etenpäin Zenith pääsi vielä peliin mukaan tuoden jännitystä hallin lehtereille, samalla kun Moon kolisutteli lähinnä tolppia omissa tonteissaan. Sariolan ja Kyrkön toiset osumat kavensivat pelin kutkuttavasti 6-5 kun peliä oli vielä kolmisen minuuttia jäljellä. Liivipelaamisella Zenithille avautui pari kohtalaisen hyvää tonttia pistää peli jopa tasoihin mutta tällä kertaa tuurikin oli loppuhetkillä Moonilla mukana. Helpotuksen huokaus koettiin 2sek ennen loppua kun maalilla pelannut Kaj Ollikainen kiskaisi omalta tontiltaan pallon Zenithin tyhjään maaliin ja pisteet jäivät Raaheen 7-5 numeroin. Kovin tyytyväisiä omaan peliin ei pisteiden lisäksi voitu olla kopissa, varsinkaan toisen jakson lepsuiluun puolustussuuntaan, ja jokainen tiesi että yön yli nukuttua koitti kovempi haaste PS Villan saapuessa Raaheen.

Ottelun pöytäkirja TÄSSÄ

 

AS Moon - PS Villa

Sunnuntaina sai yli 200-päinen ennätysyleisö nähdä ehkä kauden parasta AS Moonia. Haaste oli kova: PS Villa oli lauantaina käynyt hakemassa kovan päänahan Oulun Tervareilta ja aikaisemmissa otteluissa hyvinkääläiset olivat antaneet ns. kaktusta rööriin useamman kerran viimeistään liivipelaamisen turvin tulleilla maaleilla otteluiden loppuhetkillä. Kopissa oli täten lataus kohdillaan ja vain voitto mielessä lähdettiin kentälle. 

Latauksen määrä näkyi ensiminuuteilta asti. Kuuluttajana lähes silkkiääni Däni Fisherin tapaan toimineen Niko Pirkolan piiskatessa kotiyleisöä ja kotijoukkuetta liekkeihin kentällä sattui ja tapahtui ensi sekunneilta lähtien. 5min aikana AS Moonille esimerkiksi 3 rikettä, yksi osuma ja PS Villalta ykköstykki Tomi Kohonen loukkaantuneena sivuun. Käydään näistä oleellisin läpi eli tyylikäs avausosuma. Villa ei ensimmäisillä minuuteilla juuri omista ylös päässyt, kun Moon painoi kiima päällä hyökkäyksiin. Kapteeni Uusitalo oli vetänyt Oulu-Raahe välillä taas sheriffin kyydissä kuppikaupalla inkivääriteetä ja tämä näkyi tatsissa. Nähdäkseni Kohosta vietiin vipuun oikein huolella oikella laidalla valekudin valekudilla ja lopulta tarkka kuti etukulmasta sisään 1-0! Kakkoskenttä oli myös sisuuntunut Zenith pelissä päästetyistä maaleista ja pääsi myös hyvin peliin sisälle. 8min kohdalla Ville Määttä toteutti koutsin toivetta takatolpalle menemisestä ja liukui tyylikkäästi Aleksi Kylmälän tarjoilun sisään 2-0.

Seuraavana tilastomerkintänä tuli AS Moonile jo neljäs rike 9min kohdilla, kun tuomarikaksikko koki Moonin pelaavan vierasjoukkuetta kovemmin. Kotiyleisö saattoi olla parista tilanteesta hieman eri mieltä, mutta eipä jakseta näistä nyt selitellä enempää! Kohosen loukattua jalkaansa ja joutuessa siirtymään ottelusta penkin puolelle, oli Zenithillä jalkeilla enää 6 kenttäpelaajaa. Tuplapelien pelaaminen vieraissa lähtökohtaisestikin 7 pelaajalla ei lienee kovin järkevää ja tällä kertaa se kostautui. PS Villa tuli kuitenkin paikan saatuaan heti peliin mukaan. Niko-Petteri Räikkä parkkeerasi maalinedustalla pakin eteen ja ohjasi tyylikkäästi takavasaralla 2-1 kavennuksen 11min kohdalla. Tolpissa taisi kolista tässäkin ottelussa mutta seuraavaa maalia ei avausjaksolla nähty. Ollikainen pelasi maalissa mallikkaasti läpi ottelun, ja paras seiveri koettiin juuri ennen taukoa kun AS Moonin rikkeet tulivat lopulta täyteen. 10m yritystä laukonut Samir Haddouti sai kuitenkin kokea Ollikaisen refleksit paremmaksi ja tauolle mentiin suhteellisen ansaitussa, mutta edelleen jännittävässä 2-1 kotijohdossa. 

Toisen jakson alku oli Moonilta kerrankin hyvä eikä tasonlaskua otteissa tapahtunut. Laajalla ringillä peluutettu Moon kuittasi Uusitalon magialla ottelussa jo 4-1 johtoon 24min mennessä. Varsinkin 4-1 osumassa Ana namutteli oikeen huolella, tsipaten pallon kuljetuksen päätteeksi takakulmaan. 4vs4 pelaamisessa ilman maalia jäänyt Villa otti odotetusti vahvaa liivipelaamistaan käyttöön varsin hyvissä ajoin, mutta Kohosen ja Elkassin puuttuessa joukosta, ei vaarallisuutta löytynyt aikaisempiin otteluihin verrattuna. Vaarallisuuttaan joukkue kuitenkin väläytteli: Villan kulmassa Moonin ryhmityksen hetkeksi nukahdettuaan löysi Villa myös tsippisyötöllä taka-alueelta vapaan Saku Leinosen, jonka kova kuti pompusta pamahti Moonin pelaajien pään kautta sisään ja peli oli 4-2 29min kohdalla. Ottelussa ehkä kovimmalla asenteella painanut Hämeenkorpi kruunasi hyvän pelinsä kuitaten 5-2 osuman Villan tyhjään rysään riistettyään ensin pallon vastustajan pyörityksestä itselleen. Moonille avautui muutamia tilaisuuksia lisäosumiin PS Villan hakiessa liivipelaamisella kavennusta, mutta parhaimmat paikat tyrehtyivät liialliseenkin nautiskeluun ja loput hoiti Villan puolustus selvemmille vesille. Loppunumeroiden kaunistelut 5-3 tinttasi pöytäkirjan mukaan Olli Eloranta 36min kohdalla vasemmalta laidalta takakulmaan, mutta sen lähemmäs ei hyvinkääläiset ryöstöretkeä päässeet ja makealta maistunut voitto oli otettu. Erityiskiitosta vielä jälkikäteen yleisölle sekä ansioituneelle kuuluttajalle, vaihteeksi oli hyvä meininki hallissa!

Ottelun pöytäkirja TÄSSÄ

6p viikonlopun jäljiltä AS Moon rauhoittuu vähitellen Joulun viettoon ja palailee futsalin äärelle sitten ensi viikon aikana. Kaikille seuraajille oikein rauhallita pyhien odottelua ja nähdelläänpäs taas ensi vuonnakin hallilla. 6.1 odottava seuraava kotiottelu Oulun Tervareita vastaan ei lienee sen enempiä hehkutuksia vaadi. Huikea derby edessä. Yleisöennätys tähän otteluun on ainakin täysin to do- listalla, ja pisteistä lähdetään myös pelin osalta saalistamaan vaikka haaste sarjan kovimpia onkin. Mutta siitä sitten enemmän joskus! Ei muutakuin hou hou hou ja kinkkua pöytään pikkuhiljaa!