AS Moon - OuJK 6-0 (4-0)

Juha Ahola
9.6.2012

Joukkuen kapteeni Janne Hämeenkorpi ja varakapteeni Jukka-Pekka patanen olivat ottelussa esimerkillisiä taistelijoita.
Joukkuen kapteeni Janne Hämeenkorpi ja varakapteeni Jukka-Pekka patanen olivat ottelussa esimerkillisiä taistelijoita.
OuJK:n maalilla riitti säpinää.
OuJK:n maalilla riitti säpinää.

Asmo pöllyytti OuJK:n tennislukemin

Lähtökohta ottelulle oli se, että Asmo kairaa sarjan kärkisijoilla, mutta ponnettoman OTP-tappion jälkeen oli aika pestä kasvot. OuJK:n kausi puolestaan on alkanut nihkeästi, mutta pientä piristystä joukkueen esityksissä on kuulopuheiden pohjalta ollut.

Asmon kopissa oli ennen peliä keskittynyt ja nöyrä tunnelma. Pelaajien sisällä kuhisi halu näyttää, ettei OTP-pelin kaltainen tulkuttaminen ja epäolennaiseen keskittyminen jatku. Pari taktista muutoste tehtiin hyökkäyspeliin ja erikoistilanteisiin. 

Ottelu lähti Asmon painostuksella käyntiin. Jo ottelun alkuminuuteilla kuparinen rikottiin hyökkäyspään kulmapotkusta. Juha "ei tarvi kuitenkaan **ttuilla (*)" Ahola antoi millimetrin tarkasti sovitun kuvion mukaisesti Jani "kauden pistesaldo kasassa" Sillanpään päähän ja "Sillillä" oli helppo työ iskeä 5 metristä pallo seisoviltaan maalin alanurkkaan. Muut Asmon pelaajat hoitivat omat roolinsa, jotta tila vapaaseen paikkaan avautui.

Lisää maaleja oli tiedossa. Henri "linko" Pelkonen heitti pitkän sivurajaheiton, jonka Timi "ketsuppipullo alkaa aueta" Knuutinen jatkoi kantapäällä Marko "kenkku" Keinäselle vapaaseen paikkaan, eikä numero 9 näistä tilanteista useimmiten erehdy ja pallo oli pussissa. Sama kaksikko oli asialla hiukan myöhemmin, sillä Heikki "nöyryys löytyi" Ronkainen antoi Knuutiselle vapauttavan syötön ja tämä siirsi pallon Keinäselle maaliviivan tuntumiin ja "Kenkku" lisäsi johdon 3-0:aan. 

Eikä siinä vielä kaikki eka jaksolle. Ahola haisteli keskikentän kakkospallon ja tuikkasi sen kärkkärillä Juho "tuleva tohtori?" Heiskaselle, joka haki poikittaisliikkeellä rankkualueen takaa sopivaa kohtaa nurmikosta kaikessa rauhassa ja pamautti vasurilla (lue edellinen uudelleen, jotta varmistut, että tämä on totta!) mahtavan pommin vasempaan yläkulmaan ja nosti kädet kohti taivasta - "jihaa, johan helpotti!". 

Muitakin maalipaikkoja oli, mutta enempää ei kuitenkaan päästy mässäilemään. OuJK:n hyökkäykset olivat satunnaisia vastaiskuja.

Toiselle jaksolle OuJK satsati ensimmäiseen 15-20 minuuttiin loput paukkunsa ja karvasi ylhäältä, mikä vaikeutti Asmon hyökkäyksiin lähtöä ja näin ollen ottelu oli jopa hienoisesti OuJK:n painostusta. Sitten OuJK:n panokset oli ammuttu ja Asmo jyräsi voittoon.

Ennen lopullisia niittejä "Silli" pääsi puskemaan Keinäsen kulmasta kohti yläkulmaa, mutta tolppamies pelasti tilanteen. Topparin paikalle pudotettu :) Jukka-Pekka "itsevarmuus" Patanen puolestaan puski Aholan sivuvaparin vapaasta paikasta komeasti, mutta sihti oli parikymmentä senttiä pielessä. Nämä olivat kuitenkin hyviä osoituksia erikoistilanteiden vaarallisuudesta.

Kaksi maalia kuitenkin tehtiin. Keinänen antoi sivuvaparin (**) tarkasti shefkikugimaisesti etutolpalle rynnänneen Knuutisen päähän ja pallo oli ylänurkassa. Sitten lopullinen niitti oli Ville-Pekka "penikka(tauti)" Keskitalon taidonnäyte, kun siirsi Heiskasen ampuman pallon riparin tyhjiin. Vipe on erikoistunut siirtämään palloja tyhjään maaliin eli mies on ymmärtänyt, miten tämä homma tehdään itselle helpommaksi. :)

Hieno oli myös nähdä, kun vanha tutkapari Hekku (=Heikki) ja Vekku (=Julli) löysivät toisensa mm. takakierron merkeissä. Pariin otteeseen Heiskasen kuti meni kuitenkin toisella jaksolla maalin yli hyvästä paikasta. Kenties alitajuinen syy tähän oli se, että jos hän olisi osunut toiseen kertaan niin raportin kirjoittamisesta nakki olisi räpsähtänyt hänelle. 

Kokonaisuutena Asmo pelasi maalivahdista hyökkäykseen asti hienoa jalkapalloa. Palloa siirreltiin mieheltä toiselle ja myös keskikentän keskusta saatiin kunnolla mukaan peliä rakentamaan.

Mainittakoon vielä, että nuoremmasta päästä oleva Ville "en pidä itsestä meteliä" Määttä pelasi itsevarmasti pakin tontilla avaten peliä hyvin. Janne "leijona" Hämeenkorpi kairasi ankarasti lipulta lipulle, mutta ei tällä kertaa ansainnut rankkaria, vaikka sukille tuli rankkarialueella rankasti. 

(*) Tuomarilla oli hienoista huumoria. Aholaa rikottiin vissiin kuudennen tai seitsemännen kerran pelissä ja ko. tilanteesta pilli ei soinut hyötynäkökohdan takia. Ahola antoi tuomarille kevyttä palautetta, että taisi olla seitsemäs rike häntä kohtaan. Tuomari tuumasi viileästi. "Niin varmaan oli, mutta ei sitä tarvi kuitenkaan **ttuilla." 

(**) Sivuvapari ei oikein miellyttänyt OuJK:n joukkuetta, sillä se tuli epäoikeudenmukaisesti. Puolustaja antoi pallon maalipotkusta maalivahdille rankkarialueen sivulle. Maalivahti hipaisi palloon, jonka jälkeen samainen puolustaja otti pallon ja lähti hyökkäämään. Kuinka ollakaan tuomari ei "kuullut" hipaisua ja vihelsi epäsuoran vaparin Asmolle. Ja ka-boom - häkki heilui!

MAALIT JA SYÖTÖT: 

Sillanpää (Ahola)

Keinänen (Knuutinen)

Keinänen (Knuutinen)

Heiskanen (Ahola)

Knuutinen (Keinänen)

Keskitalo (Heiskanen ***)

 

*** Tästä ei ole varmuutta hyväksyykö virallinen valvoja Vesa Iivonen riparista syöttöpisteen, mutta laitetaan ehdolle. :)

 

Lisää kuvia ottelusta Asmon FB-sivulla

http://www.facebook.com/AsMoonUrheiluseura

 

Kokoonpano (kentällä): 

Jani Sillanpää

Heikki Ronkainen

Janne Arola

Marko Keinänen

Juha Ahola (pel-valm)

Ville Lindholm

Janne Haverinen (mv)

Janne Vähäkangas

Janne Hämeenkorpi

Juho Heiskanen

Jukka-Pekka Patanen

Ville-Pekka Keskitalo

Timi Knuutinen

Ville Määttä

Henri Pelkonen

 

Valmentaja: 

Jarno Lackström

 

Huoltajat: 

Veli-Pekka Pitkäaho

Reima Tuovinen

 

General manager: 

Vesa Iivonen

 

Raportti: Juha Ahola