Derbypäivä lauantaina!

Juho Heiskanen
3.1.2018

Lauantain urheilutarjonnat siinä!
Lauantain urheilutarjonnat siinä!

AS Moon - Tervarit Liikuntahallilla la 6.1 klo 15.00

Halloo täältä nettivastaavan paluulennolta kohti tervettä elämäntapaa ja Suomen maankamaraa. Pitkältä tuntunut joulutauko alkaa olemaan taputeltu AS Moonin futsaljoukkueiden osalta. Tauon aikana on nollailtu ajatuksia pois parketin puolelta, levätty ja paranneltu haavoja, sekä tietenkin myös hieman muistettu treenata. Tai ainakin suurin osa varmasti on. Lauantaina on viimeistään lomat lusittu, kun Raahen Liikuntahallilla kohdataan meille se todellinen derbyvastustaja, Oulun Tervarit.

Lauantain kohtaamisesta voisi ennakoida pitkästikin, mutta koitetaan edes vähän pysyä asiassa. Oulun Tervarit ovat varmasti futsalin ystäville tutuin joukkue tämän vuoden Futsal-Ykkösessä. Ennen viime kauden putoamista sarjaporrasta alemmas, Tervarit on ollut tuttu näky Futsal-Liigan playoffeissa, sekä parhaimpina vuosinaan myös mitalitaisteluissa myöten (SM-hopea 2013-2014) aivan sarjan kärkiporukoiden kannassa. Mutta se menneisyydestä. Ollaanhan mekin otettu mitalia kaulaan, oisko joitain mutacuppeja Keski-Pohjanmaalta kairattu, eikä me niillä leijuta. Nyt painetaan Futsal-Ykkösessä kumpainenkin ja siihen on ollut Oulunkin liigatykeillä tottuminen. Vain lauantain matsi ratkaisee tässä derbytatsissa. Ensimmäinen kohtaaminen tapahtui heti kauden alussa Oulussa, eikä sitä mielellään tappion takia muistelisi, mutta pakkohan ne on nekin myöntää paikan tullen. Ei pelattu Moonin osalta hyvää peliä, eivät toki Tervaritkaan parasta silloin näyttäneet, mutta silloin ainakin kliinisyys maalipaikoissa ja Adi Rizvanin comebackin vahva alku oli meille ns. tervaa juotavaksi tervakaupungin ylpeydeltä. Kummallakin joukkueella on varmasti oma pelaaminen muuttunut kauden mittaan, ja 100% varmuudella la peli on täysin uudenlainen koitos. Tervareilla esim. pelaajistossa löytyy valinnanvaraa päävalmentaja Paanasella melkein parinkin joukkueen verran. Löytyy esim. maalivahdiksi 3-4 miestä AC Oulusta tutusta Wentinistä sinivuokko-Keskiseen. Ja AS Moonillakin pitäisi kliseisesti olla kaikki ns. lähtövalmiina toteuttamaan El Loco Hämeenkorven sotakäskyjä. Joten nam nam, ei pitäis derby jäädä pelaajiston vajavaisuudesta kiinni?

Tervarit sarjakärkenä tasapisteissä ja ottelun enemmän pelanneena kuin lähin kilpakumppaninsa JoSePa, AS Moon myös noususuhteessa ja kotiotteluiden tappiottomana jenginä vielä tähän asti, sarjasijalla 6. Piste-ero derbypelin osapuolilla on 12p toisiinsa Tervareiden hyväksi. Ehkä kovin haaste kaadettavaksi kotiluolassa AS Moonin joukkueelle historian saatossa, mutta toisaalta myös täysin realistinen rasti fläppitaulun tavoitteissa, kun lauantai koittaa. Parasta pelaamista se vaatii. Sitä täysin ehjää 40min etsitään tältä kaudelta edelleen. Tässä(kään) pelissä ei vain toinen hyvä jakso riitä, jos se toinen on lorauteltu lahkeeseen ylä- ja alapäässä. Ja parasta yleisöä se vaatii myös tueksi lehtereille! Oulussa ei liikaa yleisöä käy, se on siellä asuvana koettu,valitettavasti! Jospa sieltä pari fania tulisi ulisemaan Raaheenkin asti. Mene ja tiedä. Tulkaa Te! Yleisöennätystä tässä haetaan, se myönnettäköön. Ja niitä sarjapisteitä.

Nähdään la klo 15.00 alkavassa ottelussa liikuntahallilla! Liput normaalisti 3/6e, kioski palvelee ja otteluisäntänä ottelussa toimii Tehdasajot Oy.

 

Lisäksi, muistakaa mennä meidän matsin jälkeen tukemaan jäähallille Raahe-Kiekkoa. Siellä painetaan Nivalan länkkäreitä pataan, viimeistään AS Moonin miehiin kesäisin kuuluneiden A.Junnilan ja T.Vääräkosken voimin! Ottelu jäähallilla alkaa klo 17.00. Liput hokin katseluun kustantaa: 5/7e sekä Smartumit toimivat kuten AS Mooninkin otteluissa.

Siinä ois superlauantaita ihan kiitettävästi urheilun saralla! Raahelaisen yhteisen urheilun puolesta tässä seurojen kesken halutaan myös AS Moonin osalta vaikuttaa, joten ottakaahan liput ja paikat haltuun molemmilla halleilla.