Viikonlopulta täysi 6p pistepotti

Juho Heiskanen
15.1.2018

AS Moon - Loiske 18-2 (12-1), AS Moon - ACE 4-2 (2-0)

AS Moonin hyvä kotivire jatkui viikonloppuna, kun haaviin tarttui tavoitellut täydet 6 sarjapojoa. Lauantaina ja sunnuntaina nähtiin varsin erilaiset kohtaamiset kahden Tampereen suunnalta olevan joukkueen väliltä. 

AS Moon - Loiske (Lempäälä)

Lempäälän Loiske on ex-liigaseura ja monen vuoden kokemuksella kyntänyt myös Futsal Ykkösessä. Tällä kaudella alkaa näyttämään tällä jengillä siltä, että tiukkaa tekee sarjapaikan pitämisen suhteen. Kotikentällään yleensä varsin hyvin esiintynyt Loiske saapui Raaheen vain 1+6 kenttäpelaajan voimin ja otti niin sanotusti kuivana takalistoon AS Moonin namutellessa lähes 20 osumaa. Peli oli paketoitu jo reilussa 5min. Moonin maalila pelannut Kaj Ollikainen sai spurttailla lämpimikseen lähinnä onnittelemaan omia pelaajiaan keskiympyrään, kun Loiskeen päädyssä vietiin pelaajia vasemmalta ja oikealta ja pallo löytyi yleensä maalillaan kaikkensa yrittäneen Lari Kotilaisen takaa. Tauolle mentiin suht turvallisessa 12-1 kotijohdossa.

Toisella jaksolla oli tarkoitus jatkaa samanlaista pyöritystä ja täysillä pelaamista, mutta niin vain vauhti tuntui hidastuvan jakson edetessä ja Loiskekin pääsi muutamille tonteilleen, tehden jakson aikana myös yhden kavennusosuman lisää Majid Ahmadin toimesta. Avausjaksolla Loiskeen ainokaisen kavennuosuman maalinedustalta ohjasi Farid Mehrabkhani. Hämeenkorpi herätteli hieman joukkuetta aikalisän toimesta ja muistutteli ettei tässä aleta kävelemään kesken pelin. Jakson loppuvaiheella Moon sitten helli 208 lukuista kotiyleisöä iskemällä vielä 5 otteeseen palloa verkkoon viimeisen 5min aikana. 

Maalintekijöistä nostettakoon esiin hyvin kakkoskentän kärjessä huljutellut Kai Paakkari joka kolmella maalillaan sai vihdoin tulosta aikaan maalien muodossa. Myös ns. kiertävistä pelaajista jotka tuurailivat tietyissä vaihdoissa kentällisissä, löytyi maalintekijöitä: Arolan Janne kiskoi hatullisen täyteen, Aittolalle 2, sekä myös Heiskanen ohjasi ensimmäisellä tatsillaan yhden osuman. Pistekuninkaana ottelussa pyörivät kuitenkin pistepörssin kärkeen siirtyneet Keinänen&Knuutinen. Varsinkin Keinänen nautti Loiskeen nöyryyttämisestä, ja iski ottelusta kasaan 2+5 tehot. Jokainen kenttäpelaaja pääsi ottelussa täten myös henkilökohtaisille pisteille ja nautittava rökälevoitto yleensä tunteita herättäneesta Loiskeesta oli hoidettu alta pois.

Tehot koostetusti: Marko Keinänen 2+5, Kai Paakkari 3+1, Timi Knuutinen ja Janne Hämeenkorpi, 2+1, Janne Arola 2+0, Jukka-Pekka Patanen 1+2, Teemu Aittola 2+0, Antti Uusitalo 1+1, Ville Määttä 0+2, Juho Heiskanen 1+0, Aleksi Kylmälä 0+1, oma maali (Aimo Sulkko).

 

AS Moon - ACE 

Heti perään sunnuntaina koitti kovempi haaste. Tampereelta tullut nousijajoukkue ACE oli edellisenä päivänä laittanut loppuun asti hanttiin Oulussa Tervareille, ja edellisen kohtaamisemme tasatulos oli jokaisen mielessä. Tätä lähdettiin kuittaamaan 220 lukuisen kotiyleisön edessä. 

Avausjakso sai kotijoukkueelta salama-alun: Keinänen kiskaisi nopean kudin sivurajapotkusta kohti maalia, joka kimpoili ACE:n puolustajista omiin. Heti perään Aleksi Kylmälä pääsi kokeilemaan kutiaan keskisektorilta, ja tällä kertaa löysähkökin/epäonnistunut kuti sujahti läpi ottelun muuten hyvin esiintyneen Aapo Honkakunnaksen puikoista sisään. Näin oltiin 3min kohdilla jo mukavasti 2-0 johdossa, ennenkuin vieraat olivat saaneet edes kunnon hyökkäystä aikaan. Mutta ei tästä ottelusta helppo kuitenkaan tullut. 2-0 osuman jälkeen kyllä päästiin varsin hienosti omille maalipaikoille mutta Honkakunnas venyi muutamaan hienoon torjuntaan eikä lisäosumia saatu avausjaksolla aikaan. ACE osoitti myös vaarallisuuttaan ja kiskoi pari kertaa palloa tolppaan. Tuomaristona ottelussa olleet Ghazi&Kimpimäki aiheutti kentällä pariin otteeseen myös jupinaa, kun välillä rikkeitä vihelleltiin ja välillä ei. Vierasjoukkueella tuli rikkeet täyteen n.5-6min ennen loppua, mutta niin vain sitä kuudetta ei saatu ainakaan tuomariston mielestä hankittua. Tauolle kuitenkin tyytyväisissä aseltemissa 2-0 kotijohdossa.

Toinen jakso mentiin tasaisissa merkeissä. ACE sai haluamansa kavennuksen heti 21min kohdilla, kun Eetu Hyttinen unohtui vasemmalle laidalle täysin merkkaamatta pystyjuoksuineen, joka sai maukkaan poikittaissyötön ja kiskoi komeasti takakulmaan 2-1. 25min johdalla koutsi Hämeenkorpi iski kuitenkin tärkeän 3-1 osuman: Keinänen tarjoili vasemmalta laidasta kovaa ja matalana maalille jonne El Loco liukui. Pallo sisään ja perässä pari ACE:n pelaajaakin, tuuletukseksi pienet nokkapokat vastustajan pelaajan kanssa ja molemmille osapuolille keltaiset kortit. Hämppä huilaa tämän johdosta täyttyneen korttitilin vuoksi Seinäjoen vieraspelin ja saa tyytyä katsomokoutsin rooliin. Tuomaristo ei päässyt helpolla myöskään toisella jaksolla ja virheitä ropisi enemmän kuin tolppalaukauksia, joita niitäkin nähtiin varsinkin JP Patasen toimesta (3x). Vierasjoukkueen virhetili täyttyi lopulta 36min kohdilla ja Keinänen pääsi yrittämään pelin paketointia 10m tontilta. Kuti viuhui kuitenkin yli maalin ja viimeisille minuuteille ACE:n takaa-ajo sai lisää uskoa. Liivipelaamisella ACE myös hienosti sahasi AS Moonin nelikosta tilaa ja Santtu Ojala kavensi 37min kohdalla. Pariin kertaan AS Moonille meinasi jo avautua vastahyökkäykistä mahdollisuus iskeä palloa tyhjänä odottavaan ACE-maaliin mutta ei maistunut. Vikalla minuutilla ACE:n pelaajalle loistava tontti 6m tuntumaan, mutta ohi niukasti oikeasta alakulmasta. Viimeisillä hetkillä Kai Paakkari haisteli sitten ACE:n pohjapelaajalta tikkarin jaloista ja pääsi roikottamaan tyhjiin 4-2 päätösnumerot.

Tiukka vääntö, vaikka alussa näytti että pisteet tulevat suht selkeällä erolla himaan. ACE venyi kuitenkin kahdella tasaisella kentällä loppuun asti taistelemaan ja maalivahti Honkakunnas pelasi AS Moonin Kaj Ollikaisen tapaan hienon ottelun. Tärkeät 6p vkl:lta Raaheen joiden turvin noustiin sarjassa hetkellisesti kolmanneksi, vaikkakin otteluita enemmän pelanneena. Ensi vkl huilataan ja treenataan, kunnes seuraavaksi lähdetään Seinäjoelle haastamaan sarjanousija FC Seinäjokea, joka sarjajumbona tarvitsee ankarasti pisteitä säilyäkseen sarjassa. Helppoa ei siitäkään siis tule.

AS Moon tehot: Hämeenkorpi 1+1,  Kylmälä 1+0, Paakkari 1+0, Keinänen 0+1, oma maali.