Fanimatkalta pisteet Seinäjoelta

Juho Heiskanen
28.1.2018

FC Seinäjoki - AS Moon 4-8 (2-5)

AS Moon vieraili ensimmäistä kertaa Futsal Ykkösen taipaleellaan Seinäjoella, josta matkaan tarttui tavoitellut 3p suht rutinoituneella esityksellä ja 4-8 päätösnumeroilla. Kokoonpanosta puuttui pari tärkeää palasta, kun Hämeenkorpi lusi pelikieltoaan ja Kai Paakkari oli ns. oikeissa töissä. Arolan koivet eivät alkulämpimistä huolimatta peliin asti toipuneet, joten lopulta listoilla oli yhteensä 10+2 keltamustaa. Katsomossa ja bussissa oli matkaan lähtenyt hienosti kymmenisen innokasta fania, jotka pitivät katsomossa huolen että ääntä saatiin myös Pohojanmaallekin futsalkentille. Puitteet olivat muutenkin Seinäjoella varsin hienosti hoidossa ja kotijoukkue FC Seinäjokikin taisteli varsin urhoollisesti päätösvihellykseen saakka, vaikkei ottelun voittajasta alun nihkeilyn jälkeen ollut sen suurempaa epäselvyyttä.

Avausjaksolla mentiin ensimmäiset 5min aika häsellyksen merkeissä. Moonin hyökkäykset tuntuivat lopulta katkeamaan viimeistään viimeisellä hyökkäyskolmanneksella harhasyöttöihin, ja toisaalta Seinäjoen pelaaminenkin perustui Raahen kohtaamisen tapaan yksinkertaisiin pystypalloihin kohti pivotia, joka saatiin suht hyvin pelattua pois. Seinäjoki iski kuitenkin ottelun avausmaalin 6min korvilla, kun juuri pivot-pelaamisen kautta seinäsyöttö löysi Petri Hutun joka tälläsi 1-0 ohi Moonin parhaimpana palkitun Janne Vähäkankaan. Tällä kertaa onnistuttiin itse kuittaamaan vastustajan maali nopeasti tasoihin. Heti seuraavassa vaihdossa kakkoskenttä hoiti pelin 1-1: pitkän tauon jälkeen mukaan saatu Juuso Ollikainen karkasi heti ensimmäisessä vaihdossaan oikealta laidalta miesvartioinnista ja tarjoili namupassin takatolpalle Teemu Aittolalle, jolla oli aikaa putata palloa kahteenkin kertaan ohi Seinäjoen maalivahti Jussi Takalan. Tästä mentiin reilu minuutti eteenpäin, niin nähtiin Moonin painelevan ohi. Keinäsen viuhuva pommi vaparista painui vastustamattomasti etuyläkulmaan ja numerot 1-2 Moonille. Tämän jälkeen mentiin reilu 5min varsin rikkonaisissa merkeissä ja virheitä alkoi molemmille tulemaan ja tuomareilla piti kiirettä, vaikkei ottelussa nyt mitään suurempia kontakteja kuitenkaan kumpikaan joukkue ottanut. Uusitalo kerrytti ainakin kertaalleen joukkueen sakkokassaa keltaisella kortilla, ja lopulta nähtiin myös 1-3 osuma, kun Teemu "TeponTeppo" Harjuhaahto tälläsi kauden avausosuman muistaakseni Aleksi Kylmälän syötöstä. 

Seinäjoki ei kuitenkaan tähän vielä luovuttanut vaan pääsi kaventamaan pelin 2-3, kun Uusitalon nähtiin rikkovan vastustajan pelaajaa varsin hyvällä tontilla, ja josta seuranneesta vapaapotkusta kuti löysi väylän takatolpalla odottaneeseen Roope Takalaan joka ohjasi kudin sisään. Mutta taas päästiin kuittaamaan tämä kavennus heti pari sekuntia myöhemmin: Kylmälän hyvä nousu hyökkäykseen mukaan ja tarkka kuti alakulmaan 2-4, ennen kuin kuuluttaja oli kerennyt hehkutella kavennusosumaakaan. Ennen taukoa Uusitalo pamautti vielä komeasti maalin edustalta 2-5 Keinäsen syötöstä ja täten oli kiva lähteä koppiin odottelemaan toista jaksoa.

Toisen jakson alkuun päätettiin naulata peli pakettiin ja peluutella jätkiä tasaisesti. Keinänen otti vissyä penkillä parin vaihdon ajan, ja Heiskanen otti Keitsun paikan ykkösen pivotina. Oulujengi Heiskanen-Uusitalo juonittelikin heti avausminuutille 2-6 osuman, kun läpi ottelun Seinäjoelta merkkaamatta poisjäänyt pelinavaamiskuvio toimi mallikkaasti ja Uusitalo pääsi Juhon jätöstä sijoittamaan palloa pömpeliin. Tästä minuutti niin oli Timi Knuutisen vuoro saada nimensä maalintekijöiden joukkoon: "lähes" sovitulla sivurajakuviolla Heiskanen-Patanen keskittivät palloa Knuutisen päähän ja sinnehän se heilahti 2-6, kun pelikello tikitti 22min kohdalla. Puolessa tunnissa karattiin jo parhaimmillaan 2-8 johtoon, kun ensin Patanen oli myös isukkina painanut avausosumaa otteluunsa puolustuksen takaa lähes kärkkärimäisellä kudilla, ja myös Aittola oli namutellut itselleen iltapäivän toisen kihauksen. Viimeiset 10min menivät Moonin osalta kuitenkin taas hieman häseltäen ja puolustuksessa sattui pari merkkausvirhettä, jolloin FC Seinäjokikin pääsi kaventelemaan ottelun lopulta 4-8 numeroihin Husseinin ja heidän parhaana palkitun Joonas Kuivalaisen osumilla. 

Hyvät pisteet sarjapaikkansa edestä taistelleelta FC Seinäjoelta kotiintuomisina ja hyvin onnistumisia useammalle vähemmälle peliajalle jääneille kenttäpelaajallekin. Kiitoksia vielä kertaalleen mukana olleille tukijoukoille, hienosti pysyi kannustus äänekkäänä katsomossa ja bussissakin saatiin uutta verta korttirinkiin rahoittamaan Oulujengin kukkaroita... Ensi vkl koittaakin taas kova haaste, kun lähdetään kauden viimeiselle rutistukselle vierasmatkan osalta, aina Raumalle saakka. Sieltä ei ole aikaisemmin paljon täyttä pistepottia haettukaan. Jospa tällä kertaa?

(FC Seinäjoki ottelun pöytäkirja tässä )