Satakunnan kirousta murtamaan

2.2.2018

FC Rauma - AS Moon

Nopeasti on taas kausi edennyt siihen vaiheeseen, että keltamustat matkaavat karavaanillaan kauden viimeiseen vierasreissuun. Edessä on huolellinen valmistautuminen kohti huomista taistelua FC Rauman vieraana, kun joukkue matkaa jo tänään perjantain puolella Poriin yöpymään, josta siirrytään lauantaina virkeänä kohti Raumaa. Virkeyttä ja lentokeliä kentän puolella Raumalla myös vaaditaan, jos mieli halajaa napata Moonin historian ensimmäiset pisteet Rauman kotiluolasta.

Toisin kuin muutamat muut nimeltä mainitsemattomat jengit tässä sarjassa, AS Moon pääsee matkaan jälleen kerran laajalla pelaajaringillä kun käytössä on täysi listallinen kenttäpelaajia + maalivahdit. Edellisen ottelun huilanneet Hämeenkorpi ja Paakkarikin ovat tällä kertaa matkassa. Lähtökohdat otteluun ovat herkulliset: joukkueiden välillä ei sarjataulukossa ole kuin 6p. AS Moon majailee tällä hetkellä 16 ottelua pelanneena sarjassa sijalla 4, kun taas kaksi ottelua vähemän pelannut FC Rauma sijalla 6. Kärkikaksikko Tervarit ja JoSePa ovat pelien vähentyessä kuitenkin karkaamassa muilta seuroilta, mutta kolmossijasta alaspäin tultaneen käymään kiihkeä taistelu kauden loppuessa.

Tilastoja vilkuillessa joukkueiden lähtökohdat lauantaina koitokseen ovat myös hieman erilaiset. Kolmea edellistä ottelua tarkastellessa joukkueiden formit ovat seuraavat: Raumalla 1-1-1, kun taas AS Moon on napannut kolme voittoa (7 viime peliä tappioitta). Edellisellä kierroksella Rauman haaveilut sarjanousun suhteen kokivat viimeisen silauksen, kun PS Villa oli kotiparketillaan parempi numeroin 5-2. AS Moon haki viime vkl Seinäjoen reissultaan 3-8 vierasvoiton. AS Moon pääsee loppukautena nautiskelemaan loput 3 otteluaan kotonaan, mutta myös Rauman viimeisestä 5 ottelusta he pelaavat 3 kotiluolassaan. Kovana kotijoukkueena tunnettu Rauma on pysynyt tyylilleen uskollisena myös tänäkin vuonna: kotirecordin ollessa 4-1-1. AS Moonin vastaava vierasrecord on taasen 3-2-4, joten paremminkin olisi vieraissa voitu pelata tulosten suhteen.

Aikaisemmat kohtaamiset ovat olleet hyvin värikkäitä. AS Moonin yleisön mielessä on varmasti tältä kaudelta kohtaaminen Raahessa, joka päättyi lopulta 6-6 (1-3). Tässä ottelussa Moon nousi toisella jaksolla rinnalle ja ohi, mutta lopulta viimeisellä minuutilla rikkeiden täyttyessä Rauman maalivahti Juha-Matti Pösö tälläsi 10metrisen maaliin. Ottelussa heilui myös punakorttia Janne Vähäkankaalle, kun Junnu törmäsi Rauman Jesse Walleniuksen kanssa ikävästi alueen ulkopuolella. Edelliset Rauman vierailut ovat jättäneet aina tuskaisen jälkitunteen Moonin pelaajistoon, kun pisteet ovat aina Satakuntaan jääneet. Toissa kaudella Rauma oli parempi 4-3, kun taas viime vuonna Rauma oli parempi 5-3 numeroin. Jospa tällä kertaa heiluisi enemmän kuin kolme kertaa Rauman päädyssä, ja omissa vähemmän! Siitä lähtökohdasta ainakin lähdetään reissuun.

Tarkkana tarvitsee jälleen olla Rauman Niila Asunmaan kanssa, joka on tänäkin vuonna ollut joukkueen pisterohmuna 9+8 tehoin. Paras maalintekijä on kuitenkin Raumalle löytynyt viime kaudella Porin MuSa:ssa esiintyneestä Jonne Forsströmistä, joka on naulannut kaudella jo 11 osumaa. Viime kaudella Forsström osui MuSa:lle 9 kertaa, joten parannusta ja ns. EOM:ää on selkeästi havaittavissa tehojenkin puolesta. Puolustuspäässä Pösö on varsinkin edellisillä Rauman reissuilla ollut parhaimmillaan Moonille erittäin vaikeasti ohitettava maalivahti, vaikka Raahessa 6 kertaa selän takana kihahtikin. Moonin tehokkaimpina ovat pistepörssin kärkimies Marko Mehu Keinänen hirmutehoilla 13+20, tutkapari Timi Knuutisen säestäessä 13+11 tehoin. Kylmälä ja Uusitalo ovat joukkueen sisäisessä pistepörssissä jaetulla 3.sijalla 18 tehopisteellään. Mutta se tilastoista, lauantaina näilläkään ei ole mitään väliä kun vihellys pamahtaa Rauman Kauppiksella. FC Rauman streamit ovat jälleen tietääksemme hienosti ottelusta käytössä, joten raahelaisyleisö pääsee halutessaan seuraamaan ottelua livenä netin syövereistä. Koitamme muistaa linkata ottelustreamin ainakin AS Moonin fb-sivustolle. Nyt pakkaileen passit ja hammasharjat ja nokka kohti Suomen Poria!

FC Rauma - AS Moon la klo 14.00. Ottelun livetulosseuranta palloliiton sivulta TÄSSÄ