Voitto Santa Clausista alivoimasta huolimatta

27.5.2018

AS Moon - Santa Claus 3-1 (1-1)

Kolme pistettä tarttui kotiottelusta tilille, vaikka hommat tehtiin hieman vaikeimman kautta. Ennen ottelua tasapisteissä Moonin kanssa ollut Rovaniemen Santa Claus piti AS Moonin ahtaalla aivan ottelun loppuhetkille asti, mutta tutut tehomiehet Aittola & Mateli turvasivat osumillaan pisteet kotijoukkueelle.

Avausjaksolla nähtiin pari hyvää maalipaikkaa molemmissa päissä ennen avausosumaa. Kotijoukkueelta lähemmäksi pääsi Heiskanen, kun ensin pusku sivuvaparin keskityksestä kolahti tolppaan, ja riparista seuranneen kudin blokkasi puolustajat pallon ohjautuen yli maalin. Vierailijoilta kärjessä pelannut Musa Rahman paineli pariin otteeseen nopeudellaan vaarallisiin tontteihin, ja osuikin lopulta 25min kohdilla kun mies pääsi yksin läpi ja pallo alakulmaan ohi maalilla aloittaneen Mäen. Avausmaalin jälkeen Moon sai kuitenkin tasoituksen 6min myöhemmin, kun vasemmalta laidalta pelattiin Aittola boksin sisälle hyvään paikkaan ja Teme sijoitti etukulmasta sisään. Seuraava merkittävä tilastomerkintä nähtiin 34min kohdalla kun Mäki joutui rikkomaan pystypalloon juossutta Rahmania ja tilille keltainen kortti. Lisäosumia ei avausjaksolla nähty ja tauolle 1-1 tilanteessa.

Toista jaksoa ei oltu keretty pelata kuin parisen minuuttia kun Mäki joutui rikkomaan toisen kerran boksin rajalla. Santalta kaveri karussa ja Miikku liukui sukille. Siitä toinen keltainen ja kotijoukkue vajaalle. Samalla Keinänen joutui uhrautumaan vaihtopenkin puolelle ja Männikkö asteli tolppien väliin. Toisella jaksolla ei kovinkaan paljoa hienouksia nähty, vaan peli meni välillä harhasyöttöjen sävyttämäksi ees taas ravaamiseksi. Moonille avautui muutamat hyvät vastahyökkäykset laitojen kautta, mutta keskitykset eivät löytäneet osoitetta maalin edustalle. Santa Claus pyrki hyödyntämään ylivoimaansa, mutta pallon pyörittäminen meni lähinnä keskialueella vaarattomaan syöttelyyn. Avausjaksolla pari kertaa karkuun päässyt Rahman pidettiin toppareiden voimin tarkemmassa vartioinnissa ja puolustuslinja pelasi useamman kerran hyökkääjän paitsioihin ennen pystypalloja. Kauan näytti ettei osumia enää nähdä, kunnes 88min kohdalla Evi Mateli taituroi hienon osuman: ensin vahva juoksu 30min kohdilta kohti boksia, pallo maalin edustalla haltuun ja vastustajan puolustaja kahteenkin otteeseen harhautuksilla persuuksilleen. Siitä sitten vielä nätti tsippi takakulmaan, tyylikkäät tanssimuuvit tuuletukseen ja 2-1 Moon johtoon. Tämän jälkeen kotijoukkue pelaili huolella sekunteja kellosta pois suorittamalla aina katkon tullen pelaajavaihtoja. Lopullisen niitin tarjoilikin vaihdosta tullut Joona Myllykoski joka pisti Temen laidalta pystyjuoksuun. Aittola iski päivän toisensa takakulmaan menneellä sijoituksella ja näin oli pisteet jääneet Raaheen 3-1 numeroin.

Puolustussuuntaan aikaisempia otteluita verraten tarkempaa tekemistä, mutta keskialueella ja hyökkäysalueella tänään nähtiin useammalta jätkältä liikaa menetyksiä ja harhasyöttöjä verraten esim edelliseen RoPo-matsiin. Alivoimalla kuitenkin hienosti taisteltu voitto ja 3p maistuu toki aina. Nyt huilataan seuraava vkl pelien osalta, ja seuraavaksi mennäänkin Tornioon vierailulle 1,5vk kuluttua.

Ottelun pöytäkirja luettavissa TÄSTÄ