RoPS2 tuli takaa ohi

14.6.2018

AS Moon - RoPS2 2-3 (2-1)

Sarjan ennakkosuosikeihin kuuluva RoPS2 haki kirvelevästi pisteet Raahesta 2-3 numeroin. AS Moon lähti otteluun ilman hyökkäyspäässä tehokkaasti pelannutta Evi Matelia (sairaana) eikä käytössä ollut myöskään uutisoituja OLS-apuja (siirto-ongelmat ja peliluvat vielä täysin auki jatkonkin suhteen), mutta muuten jalkeille saatiin hyvä miehistö. Vastustajalta näkyi myös puuttuneen paras maalintekijä Luiro joten kokoonpanojen suhteen ei jossitella.

Avausjakso meni kotijoukkueelta varsin hyvin. Taitava ja hyvin palloa pitänyt RoPS pidettiin poissa vaarallisimmilta tonteilta ja kotijoukkueelle tarjoitui 3-4 loistavaa maalipaikkaa. 1-0 osuma nähtiin 17min kun oikea laitapakki Keränen tarjoili Aittolan pystyjuoksuun ja varma sijoitus takakulmaan. 31min iskettiin jo 2-0 johtoon kun Aittola kaadettiin boksissa ja pallo pilkulta vasempaan yläkulmaan. Lisäosumiin tontteja avautui myös Aittolalle pari kappaletta: yhden siivosi puolustaja maaliviivalta ja yhden otti vastustajan maalivahti Jarkko Ojaniemi komealla refleksitorjunnalla kun Teme pääsi tökkäämään parista metristä. Myös Paakkarille ja Keinäselle avautui tontit mieheen mutta ei osumia. RoPS kavensi klassisesti samantien 2-0 osuman jälkeen, kun suoraan aikalailla alle 10sek avauspotkusta oli pallo Moonin maalissa Matias Irvankosken päästyä pilkun kohdilta sijoittamaan sisään. Tasoitukseen avautui myös RoPS:lle oikeastaan avausjakson toinen selkeä maalipaikka, mutta jo läpi ollut hyökkääjä sortui kikkailuun ja Määttä kerkesi kirimään taustalta miehen kiinni katkaisten maalinteon.

Toisella jaksolla RoPS otti selkeämmin kuskin tontin. 51min tulikin 2-2 tasoitus lepsun miesvartioinnin johdosta. Sivuvapari 20m tonteilta ja keskitys takatolpalle johon ei mennyt maalivahtia eikä myöskään ketään Moonin kenttäpelaajaakaan. Ropsilta tilanteeseen hyvin haisteli kaksikin miestä, ja vaikka pusku kolahtikin ensin tolppaan niin siitä seurannut ribari tietenkin kimmokkeella sisään Irvankosken toimesta ja peli 2-2. Seuraava puolituntinen mentiin samoissa lukemissa. Rops piti enemmän palloa mutta toisaalta Moonin puolustuspeli vierailijat poissa hyviltä tonteilta. Vaarallisimmat tilanteet ehkä kulmista, jotka tuntuivat kokoajan tulevan hyvin RoPS-pelaajien päähän. Omia maalintekotilanteita ei toki avausjakson tapaan meillekään avautunut, joten alkoi jo näyttämään että niinkö tässä pisteet jaetaan. Sitten 81min kohdilla paha pallonmenetys alakerrassa ja Severi Salmirinne riisti pallon ja kiskaisi hyvän kudin 16m tonteilta oikeaan alakulmaan. Tasoitukseen ei tontteja saatu luotua ja pisteet Rovaniemelle. Hyvä vastustaja joka pelasi varsinkin toisella jaksolla askeleen pari terävemmin. 2-0 johdon menetys tietenkin kirpaisee, varsinkin kun miettii millä tavalla vastustaja kolme osumaansa sai tehdä. Positiivisena asiana pitää mainita B-junnuista debyytin tehnyt Joonas Hämäläinen joka pääsi nurmelle 79min kohdilla. Mutta etiäpäin, jokunen hetki tässä taukoa peleistä ja sitten taas mennään.

Ottelun pöytäkirja luettavissa TÄSTÄ