Otteluennakot: la klo 15 Riemu (Jyväskylä), su klo 15 EBK (Espoo)

Juho Heiskanen
12.10.2018

Saako kotiyleisö lehterit täyttymään ja saunan lämpeämään myös vkl sarja-avauksessa?
Saako kotiyleisö lehterit täyttymään ja saunan lämpeämään myös vkl sarja-avauksessa?

Futsal-Ykkönen starttasi osalla joukkueista jo edellisenä viikonloppuna, mutta AS Moonilla sarjan korkkaus tapahtuu tulevana viikonloppuna kahden kotiottelun merkeissä.

Kohtalaisen monelle joukkuetta seuranneelle on varmaankin tässä syksyn mittaan tullut monista eri lähteistä selville, mikä on AS Moonin tavoite tulevalle futsalkaudelle. Raahen Seudun reportaasissa oli asia hyvin kiteytetty: kultaisen sukupolven aika liiganousulle alkaa olemaan aikalailla nyt käsillä, jos sinne tosissaan halutaan nousta. Isoille puheille pitää olla toki isot katteet. Aikaisempien kausien 5. ja 3.sija toimivat motivaattorina nousevan kehityksen osalta, niin sijoitusten kuin pelillisten otteidenkin johdosta. Mutta mitään ei toki vielä olla Raahessa aikaisempina kausina voitettu. Terveellä itseluottamuksella, tasaisella kokoonpanolla ja omiin taktiikoihin/osaamiseen luottamalla kaikki edellytykset ovat kuitenkin AS Moonilla käsissä, jotta kauteen voidaan lähteä tavoittelemaan sarjan kärkisijoja, jotka toisivat sitten kauden loputtua toivottavasti sen päätavoitteen. Vihdoin päästään valmistautumisen ohella itse asiaan, eli pisteistä taistelemiseen! Kotiavaukseen saadaankin heti kovin mahdollinen mittari.

 

La 13.10. klo 15.00 Liikunnan Riemu (Jyväskylä)

 

Viisi edellistä kautta Futsal-Liigassa hyvilläkin otteilla ja sijoituksilla pelannut Liikunnan Riemu on jo Suomen futsalseuraajille tuttu seura. Jyväskylän hurmosmaiset derbyt täydellä Monnarilla KaDy:a vastaan, mediatiimin ammattimainen tekeminen ja myös pelaajiston laaja/lahjakas osaaminen takaavat sen, ettei Riemussa varmasti tyydytä tällä kaudella muuhun kuin nopeaan nousemiseen takaisin parrasvaloihin korkeimmalle sarjatasolle. Kauden avauksessa Riemu myös antoi ainakin tulosten osalta puheille katetta: kaksi tyylipuhdasta voittoa Monkuloita ja ToPV:a vastaan ja sarjakärkeen puhtaalla 6p statsilla, samalla kun vastustajan päässä heilui 9 kertaa ja omissa vain kerran. Pelaajistosta löytyy niin liigakokemusta viime vuosilta, kuin myös Ykkösestä meille Moonille tuttuja tehomiehiä Raumalta siiryneestä Jonne Forsströmistä aina jo viime vuonna liigassa pelanneeseen Tuure Fagerströmiin. 

Myös taktisella puolella Riemulta on ainakin lupa odottaa monipuolista futsalia. AS Moonin valmentaja Hämeenkorpi onkin tiiraillut Riemun otteita tarkasti videoiden ääressä, ja huomenna onkin lienee luvassa jälleen vähintään 25min ottelupalaveri jossa yksikään kivi ei jää kääntämättä... Kotijoukkue pääsee itse lähtemään otteluun ihanteellisesta tilanteesta: kaikki omat jätkät ovat terveenä ja mukana käytettävissä. Sieviltä ei apuja vkl otteluihin lienee kysellä, koska sielläkin suunnalla on liigassa derbyottelu Tervareita vastaan käynnissä viikonloppuna. Kolmisen kenttää jätkiä saadaan kuitenkin jalkeille. Kotijoukkueen osalta lähinnä huomio täytyy kiinnittää kiiman hillitsemiseen, ns. ennenaikaisen ejakulaation estäminen ylipelaamisen merkeissä. Näytönhalut ovat varmasti kovat, mutta tässä sarjassa ei pelkällä innolla pärjätä. Aikaisempina vuosina on jo pari kautta opeteltu Ykkösen pelejä järjenkäytönkin osalta, tänä vuonna sen suhteen täytyy olla fiksu. Aina ei ole pakko painaa hurlumheitä ylöspäin. Loistava ottelu ennakko-oletusten mukaan tulossa, toivotaan että väki löytää heti kauden avaukseen Liikuntahallin lauteille runsain määrin! 

Seuraa heitä: 

Sauli Kilpeläinen nro 27 (mv)

-Riemun pitkäaikaisen maalivahti Sami "Sämpy" Myllymäen isot saappaat täytettävänä. Kauden avauksessa Monkulat & ToPV eivät liikoja miestä vielä testanneet. AS Moon totutusti ei ilman maaleja varsinkaan kotiparketilla ole jäänyt, kykeneekö nollaamaan Moonin maalintekijät?

Kasperi Halme 19 (C)

-Ykköskentän johtajana ja pohjapelaajana toimiva kapteeni. Kokenut pelimies jonka rooli tulee varmasti olemaan iso kauden mittaan, jos kärkisijaa haluavat tavoitella. Tulee vääntämään todennäköisesti paljon Mehu Keinäsen kanssa, kumpi vie voiton?

AS Moon: 

-Kai Paakkari. Kaitsu näytti jo liigapeleissä Sievin mukana, että viime kauden välivuosi vammojen suhteen on taakse jäänyttä. Maalitilikin tuli Liigassa samalla korkattua alta pois. Vanhat kikat lähtee taas ulkomuistista ja tulosta tulee. Hämeenkorvelle tärkeä pelaaja, koska voi pelata kummassa pelaavassa kentässä tahansa, oikeastaan paikkaa kuin paikkaa. 

Fun Fact: 

-Kerran ollaan Riemukin kohdattu. Vuonna 2011 pelattiin Futsal Cupissa vastakkain, ja hyvinhän se meni kun Riemu kaatui Raahessa 10-5. Ottelun raportti Riemu-lasien läpi kirjoitettuna löytyi mukavasti luettavaksi tästä osoitteesta . Tästä ottelusta sai alkunsa myös Heiskasen "Jagr" lempinimi, joka on kulkenut aina tähän päivään saakka (muutamien muiden lempinimien lisäksi:D).

Su 14.10 klo. 15.00 EBK/FS (Espoo)

 

Sunnuntaina koittaa sitten etukäteen ajateltuna hieman erilainen koitos. Sarjanousija EBK saapuu Espoosta pitkälle pohjoisen rundilleen, kun pelaavat ensin la Torniossa josta matka jatkuu Raahen rannikolle. Mitään ennakkotietoa ei joukkueesta Raahessa ole pelillisten otteiden puolesta. Joten tästä johtuen ollaankin menty sitten sosiaalisen median stalkkauksen kautta. Sielläkin pelaajia tuntuu laajasti riittävän, useamman kulttuurin/synnyinmaan puolesta. Taitoa tuntuu jokaisessa pelaajassa olevan EBK:n omien arvioiden mukaan, varsinkin hyökkäyspäähän tarkasteltuna. 1vs1 haastotaitoa on jokaisella jätkällä ja länget viuhuu vastustaja toisensa jälkeen! Myös yöelämässä moni pelaaja on naisten märkä päiväuni! Helevetin vaaralliselta vastustajalta siis kuulostaa. Sarjanousijoille sarjan avauspuolikas on toki ihanteellinen paikka iskeä puskista. Joten ei aleta liikaa vitsailemaan ja aliarvioimaan Espoon jätkiä, ennenkuin päästään parketilla kohtaamaan. 

Ennakko-oletusten johdosta sunnuntaina voidaan nähdä hyvinkin tapahtumarikas ottelu, kenties maalirikaskin jos hyökkäysleikkiin lähdetään Moonin osalta mukaan tansseihin. Viime vuonna opittiin jo hieman tylsistyttämään vastustajien hyökkäysintoa ja rauhoittamaan peliä pallokontrollin avulla, tämä keino voinee nousta suureen arvoon myös sunnuntaina Raahessa voiton kannalta. 

Seuraa heitä:

Pyry Korhonen, 7. (C)

-Joukkueesta voisi lienee valita useammankin pelaajan tarkasteluun, mutta sen lisäksi että kuuluttaja Pirkolalla tulee olemaan sunnuntaina ns. haastetta osan pelaajien nimien lausumisen kanssa, niin nettitoimitus haluaa välttää nimien väärinkirjoituksen. Joukkueen kapteenina Korhosen rooli tulee olemaan tärkeä varsinkin nousijajoukkueelle. Ja jos pelaaja itse on antanut itselleen lempinimen "LITTI" niin pakkohan hänet on esille nostaa! Myös tehojen puolesta ollut joukkueen kärkimiehiä. 

Nevzat Mustafa, 16. (mv)

-Joukkueen ennakoissa on puhuttu pääasiassa hyökkäyspelaamisen vahvuuksista. Otetaankin Riemu-ennakon mukaisesti EBK:ltakin maalivahti seurantaan. EBK:n Instagramin pelaajaesittelyn mukaan miestä kuvaillaan seuraavasti: "Nevin vahvuuksia ovat maailmanluokan jalkapelaaminen, refleksit sekä pelinohjaaminen. Torjunnoista sekä miehen tekemistä maaleista ja syötöistä ollaan nautittu jo kaksi kautta." Kuulostaa kohtalaisen kokonaisvaltaiselta maalivahdilta? Jännä nähdä sunnuntaina, onko näin. 

AS Moon:

Juho Heiskanen

-Muuten ei tarvi seurata, kuin sen johdosta kuinka monet länget menee herran haaroista pelissä. Jos ennakot pitävät EBK:n osalta vähänkään paikkansa kikkakoulun suhteen, niin Sheriffi on kusessa, sen verran hyvin on länget menneet jo omissakin treeneissä. Vai hiljentääkö sittenkin kaikki? No ei hiljennä.

Fun Fact:

-Koskaan ei espoolaisia olla kohdattu futsalin eikä tietääkseni futiksenkaan merkeissä raahelaisessa urheilussa. Korkea aika korkata tämäkin kaupunki.

 

Joten saapukaahan la & su hallille! AS Moon tulee myös viikonlopun ottelut kuvaamaan (kiitos Raahe-Kiekon yhteistyölle mediatiimin osalta!). Koosteita tulossa sitten aikanaan nettiin. Kauden mittaan mietinnässä myös, josko jokin kotipeli saataisiin livenä striimattua... Nyt joogailemaan ja hillitsemään helevetinmoista futsal-kiimaa!