Sipulintuoksuinen maakuntamatkailu

21.10.2018

Monkulat - AS Moon 3-3 (2-1)

Ei tullut dominointia Kaustisen ennätysyleisön (tuoksui jopa naiset enemmän kuin bensa) edessä tänä lauantaina. Tälleen parin tunnin paluumatkan aikaisen analyysin jälkeen on myönnettävä, että alaspäin mentiin otteiden puolesta jos verrataan vaikkapa aikaisempia kotiotteluita. Vaikea reissu tuli Kaustisen rundista.

Monkulat oli lähtökohtaisesti tuttu ja niin sanotusti aina kohtuu helposti viety vastustaja niin sarjassa tai cupin peleissä aikaisempina vuosina. Toisin kuin jotkut diabetes 2- oireen elämänforumistit ehkä voisivat kuvitella, niin takki auki tähän otteluun ei Moon kuitenkaan lähtenyt, koska Monkuloiden laajuus ja kotikentän hurmos olivat hyvin tiedossa. Pelaaja-valmentaja Hämeenkorven puuttuessa lähdettiin täysin tosissaan taisteluun deodorantin sävyttämässä Kaustisen la aamupäivän paritanssissa.

Sen verran tuli jo joukkueen kesken Monkuloiden streamaamaa ottelua katsotttua jälkeenpäin, että kauheena ei joka minuutilta jaksa peliä avata. Ottelun löytää halukkaat youtubesta analysoitavaksi. Sanotaan ny sen verran että 5-10sek niin olisi voinut olla 0-1 taululla jos Mehulle olisi maistunut. Ekat 10min meni ihan ok. ja mentiin 0-1 johtoon kun Ändi kisko Mehun syötystä sisään. Mutta sitten alkoi menemään vaikeaksi. Junnu Vähäkangas sai venyä muutaman kerran hyviin torjuntoihin ettei omissa soinut, ja oma pelin avaaminen ei lähtenyt ollenkaan sujumaan kuinka ehkä poissa ollut valmentaja Hämppä olisi toivonut. Niin sanottu prässääminenkin kuulemma oli täyttä paskaa. Ja Monkulat käytti tämän hyvin tarpeen tullen hyödyksi. Omat tilanteet paskottiin housuun, ja kun vastustajan kulmatilantessa nukuttiin maalin edessä sekunti niin samantien oli pallo omassa verkossa ja tilanne 1-1. Tästä ei kauaa mennyt niin nakattin harhatsippiä omasta päästä ja vastustaja vastahyökkäykseen, josta Puronahon joku veljeksistä tökkäsi reboundin etukulmalta 2-1 ja Kaustisen folkihmisten yläparvi pömisemään. Tämän jälkeen molemmille muutamia ok paikkoja, mutta maalivahdit nollasivat hyvin molempien parhaat tontit. Pahimpana vastoinkäymisenä puolustuspään avainpelaajan JP Patasen loukkaantuminen 3min ennen puoliaikaa vastustajan "boksissa", nilkka rutisemalla ympäri ja peli pakettiin. Tästä eteenpäi mentiin sitten pääasiassa Määtän Villen peluutuksella alakerran suhteen, mistä kyllä mörkö hienosti jaksoikin seuraavat 25min. Mutta näissä fiiliksissä puoliajalle, ei kiva.

Puoliajalla ei kauhenna naurettu ja toinen jakso alkoikin niinkuin pitkin. Pikkuhiljaa saatin pallokontrolli itselle ja samantien peli 2-2, kun Määttä jatkoi tehoiluaan reboundissa. Oikeastaan oma peli näytti toisen jakson aikana n. 4-8min ihan ok mitä pitikin, jolloin jälkeenpäin ajateltuna peli olisi pitänyt hoitaa itselle. Monkulat tyytyi tässä vaiheessa puolustamaan, mutta niin vain peli pysyi tasoissa. Halukkaat voivat katsoa koostetta tässä vaiheessa jos tuntuu että jauhamme paskaa/omiamme. Mutta tulostaulu ratkaisee, ei maistunut. Knuutinen kuitenki sai hieman apinaa selästään päivän pelin suhteen, kun vihdoin 32min kohdilla 1+2 tehoilla (kuulemma) jälleen Monkuloita rankonut kapteeni-Uusitalo liukui väkisin itselleen vaikean syötön haltuun ja tarjoili Timille keskustaan ja pallo ohi Bjökgrenin 2-3. Näytti että homma alkoi toimimaan. Mutta eipä se toiminutkaan. Monkuloilta seuraavaan vaihtoon kova prässi ylhäältä käsin ja pallo Eemeli Puronaholle joka kääntölaukauksella kiitti lahjasta ja peli 3-3.

Tämän jälkeen peli meni vaikeaksi. Monkulat oli viimeisen 6min aikana lähempänä voittoa, mutta Moonin maalilla Vähäkangas otti tarvittavat seivit. Omassa pelaamisessa koitettiin supistaa peluutusta, mutta ei tulosta. Ei oikeestaan päästy vikalla 3min kunnolla hakemaan ratkaisua. Loppujen lopuksi tyytyminen tasuriin, joka ei oman hyökkäyspelaamisen sähellyksen sekä Monkuloiden parin hyvänkin tontin jälkee ollut lopulta kovinkaan yllättävä lopputulos. Monella pelaajalla kuitenkin peiliin katsomisen paikka edessä syysloman aikana. Ei mitään toki Monkuloilta varsikaan tänään pois (puolustupelaaminen ja uhrautumisen määrän voinee kaikki katsoa otteluvideolta, tahtotila kovempi), mutta 3 maalia sarjanousijaa vastaan ei ole se mitä pitäisi hakea hyökkäyssuuntaan Moonin puolelta. Otamme kaiken kritiikin vastaan niin diabetes yanareita lähtien, mutta syysloman jälkeen ajateltiin vetää Torniota päihin niin maan perkeleesti ja näyttää mistä se AS Moon taas pissii. Peace and out, ja hyvää syyslomaa hetkeksi kaikille. Treenaillaan parisen viikkoa ja sitten jatketaan "Pohjoisen derbyllä" ToPV:a vastaan Raahessa.

Moon maalit: 1-0 Uusitalo, 2-2 Määttä, 2-3 Knuutinen

Ottelun maalikooste TÄSSÄ