Tornion ToPV saapuu pohjoisen derbyyn

Juho Heiskanen
3.11.2018

AS Moon - ToPV (Tornio) la 3.11 klo 15.00

Klo 15.00 pelataan Raahen liikuntahallin "superlauantain" ja kolmen futsalottelun keskellä ns. pääottelu, kun tämän kauden Futsal-Ykkösen "Pohjoisen Derbyssä" saadaan vieraaksi sarjanousija ToPV Torniosta. Vieraat ovat vielä neljän kierroksen jälkeen sarjassa nollakerhossa, mutta halut pistetilin avaamiseen varmasti kasvavat ottelu ottelulta. Kotijoukkue AS Moon koki edellisellä kierroksellaan hyvän palautuksen maanpinnalle päätymällä Kaustisella 3-3 tasuriin, ja ei varmasti aliarvioi lauantaista vastustajaa. Omat ongelmansa ottelun lähtökohtiin tuovat myös useat poissaolot: Patanen loukkaantuneena vielä muutaman viikon, Aittola armeijassa, Määttä ja Harjuhaahto myös omilla reissuillaan. Joten alakerrasta puuttuu esimerkiksi kummatkin pohjapelaajat.

Mutta apuja on onneksi miespulaan saatavilla: Jani "Silli" Sillanpää tulee kokemuksellaan pyörittämään ykköskentän peliä pohjalta, ja kerkesikin viikon treeneissä näyttää ettei se tatsi mihinkään kadonnut ole. Myös yhteistyöseura Sievi FS kanssa pelaajaliikenne toimii, kun Moonin oma mv Janne Vähäkangas parantelee vaivojaan tolppien välistä ja tuuraajaksi saadaan liigakokemustakin jo omaava Marko Pirilä maaliin. Myös Ossi Tyni tulee kakkoskenttään tuomaan oman osaamisensa, joten kaksi kentällistä jätkiä saadaan ainakin jalkeille.

Vieraiden riveissä riittää tuttuja pelimiehiä raahelaisille niin futiksen kuin futsalin vuosilta. Tommy Torvikoski, Juho-Teppo Berg ja joukkueen sisäistä pistepörssiä 3 maalilla johtava Aatu Asikainen tuovat varmasti omat haasteensa AS Moonin puolustuspeliin. Vieraiden haasteeksi jäänee myös puolustuspelaamisen tilkitseminen: 4 ottelussa pallo heilunut omissa 15 kertaa, eikä AS Moon tunnetusti kotiparketillaan kovin paljon himmaile hyökkäyssuuntaan pelatessa. Mutta viime kierrokselta on opittu, ettei aleta sen enempiä ennakoimaan dominointia, näytöt ratkaisee kentällä ja tänään pitää tulosta syntyä että pisteet jäävät Raaheen. Ei muutakuin lämpimästi tervetuloa Liikuntahallin futsalin superlauantaihin! Klo 12.00 pyörähtää pelit käyntiin kun AS Moonin Naiset avaavat kotitaipaleensa futsalurallaan, ja Ykkösen pelin jälkeen pelataan vielä AS Moonin 2-joukkueen kotiottelu klo 17.30 lähtien. Lets futsal!

ToPV- ottelussa otteluisäntänä K-Rauta Ojanrauta Raahe.