Pettymys käteen pohjoisen derbystä

Juho Heiskanen
5.11.2018

AS Moon - ToPV 3-6 (0-3)

Ny on vaikiaa. ToPV haki 3-6 (0-3) ryöstöllä pisteet Raahesta. Ekalla jaksolla ToPV pommitti Huhtiniemen pommeilla kaksi maalia erikoistilanteista muurimiesten läpi, ei hyvä. Moonin hyökkäyksessä puuttui samalla rentous ja maltti. Varsinkin harhasyöttöjen määrä oli pelin aikana yhtä suurta kuin kauden ensimmäisessä 3 pelissä yhteensä. Pelaajia toki puuttui kokoonpanosta, mutta tämänkään taakse ei voi tuuduttautua vastuuta pakoon. Heikkoa tekemistä kaikkinensa.

Toisella jaksolla saatiin haettu kavennus kohtuu alkuun Knuutisen pommilla mutta seuraavan vaihtoon Tornio kuittas samantien uudestaan karkuun, kun kulman siirrossa karattiin puolustusmuodostelmasta askel väärään suuntaan, ja kuti kimposi maalin edustalta sisään..Kauaa ei mennyt ja taas heilui omissa vaikka pääosin toisen jakson palloa omilla pidettiin ja ToPV taisteli tiiviisti omissa. Kakkoskenttä painoi pari minuuttia peliä Tornion päädyssä, mutta tolppia lähemmäs ei osuttu. SItten pallonriisto, Asikainen rauhassa himmaili pystyyn ja sijoitti nätisti ohi AS Moonin maalilla pelanneen Pirilän. 

 

Tämän jälkeen pientä kiriä saatiin vikalle kympille kun Uusitalo näytti malttia maalipaikoissa ja sijoitteli kaksi maalia ja peli 3-5. Liivi käyttöön, ei kulkenut ja lopussa ToPV iski 3-6 tyhjiin. Selittelyt sikseen, Tornion puolustuspeli napsi pisteet maalivahdin näyttäessä mallia ja AS Moonin peli ei edelleenkään näyttänyt kärkiporukan tapaiselta rentoudelta ja varsinkaan päättäväisyydellä hyökkäyspäässä. Näemmä yksinkertaista pivot-pelaamista ja alhaalla puolustavaa joukkuetta vastaan on vain syystä tai toisesta helvetin nihkeää. Myös asennepuolella Tornio vei ottelun itselleen, lukemattomat kerrat uhrautuvaa blokkausta kutien eteen, ja toisaalta erittäin hyvin viimeisteltyjä maaleja paikan auettua. Samanlaisella pelillä irtoaa satavarmasti pisteitä tulevistakin peleistä ToPV:lle. 

Moonin kannalta tässä ei nyt auta kuin nousta suosta ja lähteä ensi vkl vaikeaan tuplapelireissuun TPK ja FC Rauman vieraaksi ja parantaa peliä. Nyt on pari peliä ollut ylimääräistä puristamista varsinkin tehojen puolesta, ja omista nukahduksista rokotettu myös turhan kovalla prosentilla. Pientä viilausta perusasioihin ja rentous tekemiseen niin hyvä tästä tulee. Ensi vkl onkin hyvä paikka yrittää jälleen uudestaan!

 Yleisöä la pelissä oli kivasti yli 200, ja tuesta ei jäänyt peli taaskaan kiinni.Ottelun pöytäkirja katsottavissa TÄSTÄ. Maalikoostetta pitäisi tietääkseni myös olla tulossa eetteriin lähiaikoina.