Kurssia kääntämään kauden ekalle tuplareissulle

Juho Heiskanen
9.11.2018

la. TPK (Turku) - AS Moon klo 17.00 / su FC Rauma - AS Moon klo 13.00

AS Moonilla on alkavana viikonloppuna kova rasti edessä. Oma peli on pahasti takkuillut kahdessa viime ottelussa, ja täysin ansaitusti on pisteitä jäänyt ottamatta Monkulat & ToPV peleistä. Tapahtuneet on käsitelty henkisesti ja fyysisesti, ja kulunut viikko treenattu keskittyen kauden ensimmäiseen tuplapelireissuun. Vastaan astelee kaksi kovaa joukkuetta, joita vastaan Moonilla ei vieraista kovin kauheana positiivisia muistoja viime vuosilta ole, poislukien viime vuoden ryöstöretki Raumalla.

 

TPK la klo 15.00

Turun Samppalinna on ollut raahelaisille yksi piikki perseessä. Aina on TPK kotiluolassaan Moonin saanut kammettua nurin, viimeisimpänä viime vuoden trillerissä 4-3. TPK on peleissään pelannut tällä kaudella hieman vaihtelevasti, riippuen osittain farmiseura SoVo:sta saatujen vahvistusten saatavuudesta? Saldona tällä hetkellä 5 pelatun ottelun jälkeen sarjassa sija 7. kuudella pisteellään. Toissakierroksella TPK pisti hyvin kampoihin Liikunnan Riemua vastaan, taipuen lopulta kotonaan 5-6, sekä viime ottelussa tuli Kaustisella tukkaan 2-1. Pelaajistossa löytyy kuitenkin laajasti osaamista, esimerkiksi veljekset Sibakov ovat nakuttaneet yhteensä 11 tehopistettä. Mahdollisesti SoVo:sta irtoavia apuja (Tuomas Hakala, Manzo?) jos vielä listoille saadaan Moonia vastaan, niin kova on vastustaja lauantaina. Samppalinnan "kirousta" murtamaan, eikai siinä muuta agendaa voi lauantaille asettaa. Yksi asia on Turun reissulla silti varma: kreikkalaisiin ravintoioihin ei mennä syömään, vaikka alan ammattilainen Antti Uusitalo kuinka joukkuettaan puhuisi ympäri. Seisovat pöydät vai keittolounas hotellilla, se selviää vasta lienee vkl aikana.

 

FC Rauma su klo 13.00

Viime kaudella onnistui vihdoin Raumalta pisteiden haku, kun 4-6 vierasvoitolla irtosi pisteet matkaan. Tälle kaudelle kovasti pelaajiston&valmennuksen suhteen uudistunut Rauma tarjoaa ensinnäkin ottelun jälleen tutusti suorana streamauksena, joka linkataan myös Moonin fb-kanaville katsottavaksi. Rauma on alkanut ottamaan hyvin sarjassa pisteitä, ja löytyykin sarjasta Moonin yläpuolelta pisteen enemmän keränneenä sijalta 4. Vielä ei esimerkiksi tappiota ole tälle kaudelle kärsittynä (tasurit Monkuloita ja Porin PTU:ta vastaan, sekä voitot Tampereen ACE:sta sekä viime kierroksella kotona Loiskeesta 4-3 numeroin). Nillittäjät voisivat huomauttaa, että kohtalaisen "helpolla" otteluohjelmalla on Rauma aloittanut ja kenties kärkiporukoiden testiä ei vielä ole tälle kaudelle nähty, mutta toisaalta mitäpä tässä Moonin puoleltakaan huutelemaan, kun otetaan itse pataan kotona sarjanousijalta! Aina on Rauman kanssa tiukat matsit saatu aikaiseksi ja yleensä vähintään 1-2 komeaa maaliakin jokaiseen otteluun painettu jomman kumman toimesta.

Rauma myös vahvistui kahdella uudella pelimiehellä kuluneella viikolla, joista moninkertaisen liigamestarin Jarno Majamaan hankinta nostetaan esille. Hieman Marko "mehu" Keinäsmäinen liike on tälläkin herralla vanhoilla vuosillaan, mutta osaa palloa maaliin pistää paikan saatuaan, jännä nähdä miten tatsi kulkee jos listoilta jo vkl aikana löytyy. 

 

Moonin kannalta reissuun lähdetään vielä hieman vajaamiehisenä, kun normaalista kokoonpanosta on yhä kolmisen jätkää sivussa. Määttä saadaan onneksi takaisin alakertaan mukaan edelliseen otteluun verrattuna (löytynee silti edelleen enemmän pivotin tontilta maaleja tekemässä kuin peliä alhaalla rakentamassa), sekä uutena miehenä Moonin riveihin astelee AC Oulussa&OLS:ssa kesällä futista taituroinut, Raahen oma Alex Iwobi, Hannes Seikkala! "Hane" esittikin 1,5vk aikana treeneissä hyviä näyttöjä ja tatsin puolesta kykenee hyppäämään remmiin mukaan samantien. Odotamme vähintään 4 tehopisteen viikonloppua. Nyt ei muuta kuin hit the road jack ja bussin nokka kohti Poria, jossa ammattimaisesti yövytään pe-la yö ennen pelikarkeloita lopulle viikonlopulle! Kolikoita mukaan ja korttipöytään häviämään viikkorahat.