Luu käteen Satakunnan matkailusta

Juho Heiskanen
12.11.2018

TPK - AS Moon 4-2 (1-1) / FC Rauma - AS Moon 3-2 (3-0)

Ei kääntynyt kurssi etelänreissulla, vaikka selkeää parannusta pelillisesti ja varsinkin taistelumäärän puolesta nähtiinkin vrt. pariin edelliseen otteluun. Mutta 0p taskussa kahdesta vieraspelistä, siitä ei pääse selittelemällä ympäri eikä ali. Kerrataan silti lyhyesti molemmat ottelut (Rauma ottelusta linkit koko otteluun & maalikoosteeseen löydettävissä uutisen lopusta myös).

 

TPK-AS Moon 4-2 (1-1)

Perjantaina ajeltiin bussissa tupin peluun ohella Porin Scandiciin yöpymään hyvissä ajoin, jossa kerettiin jopa ystävällisen vastaanottovirkailijan luvalla käydä saunaosastolla ottamassa pienet löylyt ja kylpemässä iltapesut. La-aamuna virkeillä jaloilla koko 8+1+kuski+jojo kööri paineli aamupalan kautta bussiin ja kohti klo 15.00 alkanutta TPK-matsia kohden. Samppalinnan kirous leijui koleassa Turussa, mutta pienten alkulämpiminä toimineen pihakoristen jälkeen oltiin valmiina siirtymään Samppalinnan matolle (joka oli muuten entistäkin tahmeammassa kunnossa, pihkaa matolla, da fuck). Jos oli Moonilta miehiä ottelusta sivussa, niin oli myös kotijoukkue TPK:lla (esim. Sibakovit eivät la pelanneet). Mutta kolmisen kentällistä jätkiä sieltä vastaan taisi muistaakseni astella ja kova koitos tiedettiin olevan edessä.

Ekat 10min mentiin tasaisissa merkeissä. Molemmille aukeni muutamia suht ok tontteja, mutta kumpikin myös puolusti erittäin kurinalaisesti ja blokkaili pahimmat sektorit umpeen. Tässä oltiin itsekin menty eteenpäin verrattuna aikaisempia pelejä, asenne oli kaikilla tapissa ja töitä tehtiin ylös&alas. 0-1 vierasjohto nähtiin lopulta 13min kohdilla, kun debyyttiottelussaan esiintynyt Hannes Seikkala pääsi laukomaan takakulmaa kohden, ja TPK:n pelaaja ohjasi pallon omiin. TPK iski kuitenkin parin minuutin kuluttua pelin väkisin tasoihin, kun Aleksi Jokela pisti pallon ohi Vähäkankaan. Tauolle mentiin varsin ansaitusti tasalukemissa 1-1.

Toisen jakson alku oli Moonilta hyvä. Pelin avaamiseen saatiin pikkuhiljaa enemmän järkeä ja nopeutta alhaalta käsin rakenettuna ja pallonhallinta oli 20-30minuutin välillä varsin vahvasti Moonilla. Tämä tuotti myös lopulta 25min kohdilla 1-2 vierasjohdon, kun VIHDOIN Mehu Keinänen sai pallon pömpeliin ekaa kertaa tälle kautta. Uusitalo toimi maalissa tarjoilijana, pieni siirto vasemmalle 3vs2 hyökkäyksessä ja Mehulta tarkka kuti sisään. Tästä osumasta seuraavat 5min koituivat ehkä ratkaisevaksi tekijäksi. Pallonhallinta jatkui, TPK:n hyökkäyksiä päästiin katkomaan pari kertaa oikein hyvissä paikoissa ja päästiin maukkaisiin maalintekomahdollisuuksiin, mutta ei saatana mene niin ei mene. Knuutinen liukui takatolpalta 10cm tolppaan niin itsensä kuin valitettavasti myös pallon, Keinänen ja Uusitalo rakensivat myös toisilleen muutaman tontin mutta ei mene. Sitten klassisesti 30min menetetään alimpana miehenä pallo, Eemeli Laaksonen kerkeää kiertää vastaantulevan Junnun ja pallo tyhjiin 2-2. Kyllähän se nakertaa, ei siitä pääse mihinkään. Tästä eteenpäin taistelu kuitenkin jatkui, mutta kotijoukkue TPK sai varmasti tasoituksesta lisää höyryä jalkoihin ja painoi lopulta vikan kympin aikana vasemmalta ohi ja keulaan. 34min ensin Honkasalon kuti etukulmasta (vissiin) sisään ja omaa liivipelaamistakaan keretty kauheana suunnitella kun taas heilui TPK:n vastahyökkäyksestä 4-2 ja peli pakettiin TPK:n maalitykki Forsströmin osuttua. Joten ei auttanut, tasainen peli, selkeä momentum ratkaisuhetkillä iskeä se parin maalin kaula, mutta lopulta se oli TPK joka näytti miten pelit viedään loppuun. Heille hatunnosto siitä, Samppalinnan kirous säilyi vielä harmaaseen tulevaisuuteen asti.

Sitten vain bussiin, vitutuskäyrä alemmaksi ja kohti Rauman Scanicia ja saunaosastoa. Pienet vesijumpat uimaosastolla, Vanhaan Raumaan tutustumiset ja yöpuulle.

Ottelun pöytäkirja TÄSSÄ

 

FC Rauma - AS Moon 3-2 (3-0)

Tehtävä ei lauantaista paljoa helpottanut, kun sunnuntaina siirryttiin klo 13.00 alkaneeseen peliin FC Raumaa vastaan. Rauman bojat olivat edellisenä iltana napaneet 3p Torniolta 6-4, ja kärkkyi kolmea sarjapistettä jolla he kipuaisivat sarjan kärkisijalle yhdessä PTU:n kanssa. Rauma oli saanut jalkeilleen vissiinkin aikalailla ihanteellisen kokoonpanonsa, Asunmaata,Kyrkköä, Valtasta ja uusia vahvistuksia myöten. Itse luotettiin siihen, että meillä nuorempina jätkinä jalka olisi sunnuntaina kevyempi ja peli kääntyisi meille jos samalla asenteella painettaisiin kuin la Turussa, sillä erotuksella että nyt naulataan paikoista tärkeimmillä hetkillä pallot sisään. Kokoonpanot pysyivät täysin samanlaisina: Hämppä-Ana-Timi-Keinä johti ykköstä ja kakkosessa mentiin Määttä-Seikkala-Paakkari-Heiskanen nelikolla Vähäkankaan jatkaessa maalissa. Joukkueenjohtaja Remahl jauhoi nikotiinipurkkaa ja Zenzei-Palo koitti pitää sykkeitä alhaalla, kun ottelu alkoi.

Eka jakso olikin sitten aikamoista paskaa Moonilta. Syöttöpelaaminen oli aikalailla yhtä epätarkkaa kuin kotipelissä Torniota vastaan, hyökkäyksissä oltiin välillä liiankin innokkaita pallon kanssa ja kokonaiskuva oli muutenkin sekavaa. Siihen päälle vielä hieman turhautumista tuomarikaksikon tuomioihin, niin soppa valmis. Samalla Rauma näytti myös osaamistaan ja pommitti hienosti palloa pömpeliin, joista varsinkin 1-0 maali 5min kohdilla kulmasta oli kaunis: loop-syöttöä taka-alueelle Asunmaalta, Kyrköltä suora volley ja pallo maalissa. Seuraava maali toisaalta kyllä lahjoitettiinkin sitten itse: 15min kohdalla vaihtovirhe ja kaksi äijää vaihtoon vaikka pallo pistetty peliin omalla puolustusalueella. Tästähän Rauma kiitti ja Mustafa Musov sai rauhassa viimeistellä 2-0 tolpasta kimmoneen reboundin sisään. 17min sitten rikkeet meille täyteen ja Kyrkkö pisti 10m pallon sisään ja peli jo 3-0. Tauolle hiljaisena ja nöyränä poikana.

Tauolla asiat käsittelyyn ja toinen jakso käyntiin. 25min vapauttavaa helpotusta pelillisesti, kun Uusitalo kaventaa 3-1 vaparista, kun Keinänen siirtää Analle sovittuun paikkaan ja pallo maaliin. Tästä seuraava vaihto ja kakkoskenttä saa tulosta vihdoin myös aikaan. Heiskanen ja Määttä kaivaa hyökkäyspäässä pallon pakilta ja Ville tinttaa pelin 3-2, ja peliä jäljellä rapiat 12-13min. Tästä hetki eteenpäin ja saadaan jo pallo maaliviivalle, kun Keinänen laukoo Anan puotosta pallon ylärimaan, siitä maaliviivalle ja maalivahti sutii väljemmille vesille. Ei vain mene. Vielä saadaan parempikin mahdollisuus käyttää taas momentum hyödyksi  34min kohdalla, kun Raumalta Kasper Nyholm ottaa toisen keltaisen ja Moon 2min ajaksi ylivoimalle. Pari kutia, mutta mainoksiin, ei tulosta. Lopussa liivi käyttöön, mutta ei uppoa. Rauma taistelee hienosti pelin lopun ja nappaa 3p käteen ja jättää raahelaiset keräilemään taas hetkeksi ajatuksia.

 

Näin ollaan 6 pelin jälkeen siinä tilanteessa, että viimeisistä 4 pelistä irronnut 1 sarjapiste, ja sijoituksena tällä hetkellä sarjan 7.sija. Sarjan kärjessä kaikkien ennakoima sarjanousija PTU (Pori) 14p, 2. FC Rauma 14p,  3. Riemu 12p. Tasainen on sarja onneksi. Mutta omaan peliin tässä pitää keskittyä, eikä muuhun. Koutsi Hämeenkorven paluumatkan sanoja mukaillen; taistelusta ei voitu tällä reissulla ketään syyttää, pelilisesti oli hetkittäisiä mustia hetkiä (Raumalla eka jakso) mutta myös paljon hyvää (Rauman toinen jakso, TPK-matsissa rapiat 30min), mutta jotain ei olla oikein tehty kun silti tulee pataan. Nyt harjoitellaan pari vk ja painetaan uuteen reissuun ACE:n vieraaksi Tampereelle sekä Zenithin vieraaksi Helsinkiin. Ei muuta kuin Ilon kautta rentous tekemiseen ja varsinkin maalintekoon. Ei tässä luovuttamaan aleta, minkään suhteen.

Ottelun pöytäkirja TÄSSÄ

 

FC Rauma pelin maalikooste TÄSSÄ

FC Rauma peli kokonaisena TÄSSÄ  (peli alkaa n.23min kohdilla)